Музика од видео игри

• Креатор на темата Креатор на темата Johnny Tran
  • Време на започнување Време на започнување

Опседнат сум со играва, знам. И го тупам.

Сакав да кажам, мошне редок совршен спој на акцијата со музиката, која го надополнува филингот. Секое парче совршено се уклопува со boss-от, те прави на некој начин... анксиозен. Како на пример, поминуваш низ маглата и Capra Demon те заковува за земја со мачетите. После едно 5 обиди, веќе имаш фатено уплав и се молиш пред наредната битка.

:)

Опседнат сум со играва, знам. И го тупам.

Сакав да кажам, мошне редок совршен спој на акцијата со музиката, која го надополнува филингот. Секое парче совршено се уклопува со boss-от, те прави на некој начин... анксиозен. Како на пример, поминуваш низ маглата и Capra Demon те заковува за земја со мачетите. После едно 5 обиди, веќе имаш фатено уплав и се молиш пред наредната битка.

:)
Во глобала... саундтракот им е тапа. :)

Неверојатен спокој дава :cuc:
А тие што ја играле знаат и колку е потребен... особено после бос фајтс :D

Последно уредено:
најдобар и најоргинален OST ( да да сите 20 песни ) воопшто некогаш снимен за игра е :
одлично мотивира за трчање/возење точаче :)

Последно уредено:
Скролајќи по темава се надевав дека ќе наидам на саундтрак од Transistor. Мене ми е у топ 3 саундтракс од сите можни игри што ги имам играно. Секоја песна е одлична, особено оние кои се придружени со гласот на Ashely Barret, секоја си има своја приказна, бев многу изненаден кога првпат го слушнав.

Transistor OST Full Album

Paper Boats, We all become и The spine посебно ми се допаѓаат.
ПС: Боље звучи додека ја играш играта. :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom