Сценарио од соништата кое ја носи Македонија во полуфиналето

• Креатор на темата Креатор на темата arheolog
  • Време на започнување Време на започнување
Идеме со Швеѓанкиве да навиваме да ги збуниме данците
11+Euro+Swedish+Girls.jpg

Само јака да се тресе цела сала! Ко со чешка :vozbud:
--- надополнето: 24 јануари 2012 во 13:06 ---
Успеав да најдам и да преведам вест околу натпреварот меѓу Шведска и Данска и колку е тој важен за Швеѓаните
Испаѓа дека Швеѓаните не би требало да се откажат од овој меч ,како што вели нивниот тренер Линдгрен
Не е рабирливо ,ама последната реченица ме радува :icon_lol:

Со победа Шведска си ја олеснува работата за пласман на СП следната година ,а можеби и добива полесни противници во квалификации за ОИ
Имаат добри поединци стрелци и голмани во топ5 на ЕП добар тренер ,наместо пуштање и лигавење на терен очекувам јака борба и колење
da ne ocekuvase da kaze deka ke im ja dadat, vo princip sum sekogas optimist ama sega da veruvam deka Svedska ke igra da ja tepa Danska ne mi doaga ni na kraj pamet, tie skandinavcite se najgolemi mestaci, nie od balkanov mozeme samo voda da im nosieme. Ima samo eden uslov Svedska da odi na pobeda a toa e ako Germanija ja tepa Polska, vo toj slucaj ne im znaci nisto pobedata na Danska, i tie i nie sme nadvor ........

Абе сега Данска за Шведска е измислена, ама ако сакаат зошто да не...видовме кој кого не тепа на ова ЕП.Него прво Полска нека заврши работа.

Edvaj chekam da pomine denov za da se prekine so zamaranjevo so matematikive. Samo sto slusas kako nekoj se zamara so ova ti se cedi energija.

Dobro mene edno nesto me interesira. Sto bi bilo denes ako Polska ja tepa Germanija, nie ja tepame Srbija, a Svedska i Danska izigraat nereseno. Togas nie, Polska, Germanija i Danska bi imale po 5 boda. Nekoj ako saka toa da mi go objasni

Dobro mene edno nesto me interesira. Sto bi bilo denes ako Polska ja tepa Germanija, nie ja tepame Srbija, a Svedska i Danska izigraat nereseno. Togas nie, Polska, Germanija i Danska bi imale po 5 boda. Nekoj ako saka toa da mi go objasni
Во тој случај се прави круг од трите репрезентации и се гледа гол разликата ,доколку има иста гол разлика се гледа меѓусебен дуел
Не и одговараат вакви резултати на Македонија затоа што ние имаме порази од двете репрезентации а со самото тоа и најлоша гол разлика
Со така завршени натпревари вака би изгледала споредбата

1.Данска 61:58
2.Германија 50:51
3.Македонија 55:57
И Данска би продолжила понатака ,ние и Њемачка ауфидерзен :icon_lol:

На нас ни одговара само победа на Шведска и Полска
И тоа со неколку услови заради тоа што во тој случај би имале 3 репрезентации со по 5 бода или ваква меѓусебна табела

Македонија 50:49
Полска 25:27
Германија 24:23

Победа на Полска со 2 гола разлика не носи нас ,со 3 разлика би имале исто гол разлика и би оделе ние затоа што ги победивме ,а ако тепаат со над 3 разлика одат они

Ова ми изгледа доста реално затоа што ќе биде тесен меч и да тепа Полска не би требало да биде тоа со повеќе од 3 разлика ,туку би оствариле било каква победа и би чекале наш пораз од Србија

Но сето ова пропаѓа доколку Шведска не ја тепа Данска ,тоа ни е најважниот но и најсомнителниот меч денеска ,колку на Шведска би и требала победата денеска бидејќи тие веќе се испаднати

Значи јас знаев дека ние одиме понатаму ако Полска победи само со 1 или 2 гола разлика, а сега од тоа што е напишано во постот над мене на нас ни одговора и ако Полска победи со 3 гола разлика?

Ух немате појма колку ги мразам математиките сега, но тоа е .... :@

Значи јас знаев дека ние одиме понатаму ако Полска победи само со 1 или 2 гола разлика, а сега од тоа што е напишано во постот над мене на нас ни одговора и ако Полска победи со 3 гола разлика?

Ух немате појма колку ги мразам математиките сега, но тоа е .... :mad:
Ако Полска победи 3 разлика ќе има гол разлиак од +1 исто како нас ,сега незнам дали тука се гледа кој победил во меѓусебниот дуел ,или пак кој постигнал повеќе голови
Ама мислам дека меѓусебниот дуел се гледа ,така да и 3 гола ни одговра да тепаат

аааа значи и со 3 гола ако тепа Полска ние одиме полуфинале (секако и другите резултати ако одат во наш прилог) јас мислев ако тепа Полска со 3 разлика ние отпагаме, значи на Пољаците им треба победа од 4 гола разлика

Ајде време е да се надеваме на првата комбинаторика, секако задоволен сум и од ова што го направија но има шанси и за полуфинале, еве почна натпреварот помеѓу Полска и Германија да се надеваме дека Полска ќе победи со 1 или 2 разлика...Има надеж ;)(y)

Како бе со три ни одговара Полска да тепа коа сите медиуми кажаа дека 2 највеќе:confused:

Како бе со три ни одговара Полска да тепа коа сите медиуми кажаа дека 2 највеќе:confused:
Со 3 ни одговара ама ако не дадат повеќе од 25 а со оглед на тоа што ќе дадат тогаш 1 или 2

Со 3 ни одговара ама ако не дадат повеќе од 25 а со оглед на тоа што ќе дадат тогаш 1 или 2
Да да и Игорче го кажа истово,сеа е појасно:)
А сега е 21:19 (35 мин.), значи нека останат со истава разлика до крај со игра гол за гол :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom