Македонски народни приказни

• Креатор на темата Креатор на темата deXterche
  • Време на започнување Време на започнување

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
Локација
@home
naslovna.jpg

По 10 годишна пауза, македонските народни приказни повторно се снимаат овој пат во продукција на А1 ТВ. Нови приказни до сега нераскажани со нова актерска екипа, снимани на локации во с. Бањани и Чучер.

Улоги:
Магдалена Ризова - Черних
Митко С. Апостоловски
Сашо Ристевски
Нино Леви
Ѕвездана Ангеловска
Ердоган Максут
Вера Вучкова
Ванчо Петрушевски
Гоце Тодоровски и др.
Сценарио:
Велко Неделковски

Хеј, навистина добро, и интересно, браво за А1 и нивната одлука за ова.

Кој ќе го замени Колов беееее?:)

:vozbud::vozbud: Едвај чекам да почнаат со емитување...:vozbud::vozbud:

Едвај чекам да ги имам во мојата колекција :vozbud::vozbud:

Ooooo да, одлично!Ми се свиѓа идејава дефинитивно:)Немам некои големи очекувања затоа што нормално не можат да ги направат истите добри приказни од минатото.Но, се надевам дека ќе бидат барем солидни:).

Без Лазар Бараков од Мокрино нека не помислуваат ова да го снимаат!!! :)

Вчера незнаев кои ќе бидат актерите и мислев да не стааат некои никакви па да ги расипат приказните. Но гледам, има квалитетни актери.

Штом е тука Велко Неделковски како сценарист ќе го задржат стариот шмек, мада јас сум скептик дека ќе бидат блиску до првата сезона. Очекувам да има по фенси костимографија и ефекти што ќе им дадат друга димензија во која не сме навикнати да ги гледаме, можда кај новите генерации да добијат популарност

Ви фали едно типче во актерите...

barakov1pj3.jpg

Ке бидат солидни тоа не го оспорувам али убавината и шмекот кои ги правеа старите народни приказни никогаш нема да го достигне.

Кој ќе го замени Колов беееее?:)

Колозов, мислиш.

Значи без Царо и Госпо, како и без "честити царе" нема да биде исто. Сепак поздрав за иницијативата.

Ee супер. Најверојатно нема да е тоа тоа без старите актери, али идејава е за поздравување.

супер едвај чекам да почнат со емитување но сепак старите се закон и баш би сакал овие да бидат наисто ниво :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom