Колку знаете да сакате?

• Креатор на темата Креатор на темата elen4e_bonjovi
  • Време на започнување Време на започнување

elen4e_bonjovi

Dark Angel
Член од
10 мај 2006
Мислења
240
Поени од реакции
0
Imate decko/devojka i mnogu si/go ja sakate....Vo vistinska smisla na zborot ili kolku da se rece...Kolku znaete da sakate i do kade bi odele za ljubovta...So bi napravile za toj/taa so vikate deka vi pretstavuva izvor na zivot, i najubavo vi e so nea/nego?

Ocekuvam iskreni odgovori...

јас би го пишал тоа во друг контекст: Колку ви е отворено срцето да сакате?
btw, за мене затворено ми е засега со еден голем катанец.

Porano dozivuvav golema ljubov tolku golema sto nemoze da se opise...
No sepak sekoj smeta deka toj ljubi najmnogu na svet..
Ljubovta sto ja custvuvav pred 2 meseci bese golema ljubov sto dosega takva nikogas ne sum doziveala.. Za toa kolku go ljubev nego za taa golema ljubov bi napravila se i sesto i bi ubila sto se veli..
Milo mi sto se trgnav od taa ljubov bidejki taa ljubov ne bese obostana.
So kratka recenica za taa ljubov odnosno za nego bi napravila se i sesto.

Ако се работи за вистинска љубов, знам да сакам и тоа многу!!!

на скала од 1 до 5, едно 4.8967 (плус минус 0.0893 ваљда)

Site mislime deka davame premnogu, a malku ni se pruzha i sekoj saka na svoj nachin. Bitno e so partnerot da imate isto poimanje za "ljubov i sakanje".

Alfred Adler ima kazhano edno misla koja za mene e broj 1 vo vistinskata ljubov: "Za brakot da bide uspeshen, treba povekje da mislish na partnerot odkolku na sebe, no toa da bide vzaemno."

знам да сакам и знам да ја покажувам мојата љубов

Znam da sakam,zatoa sakam
i mene nekoj da me saka vistinski bez izneveruvanje i lazenje.!!

Mnogu se retki lugeto sto znaat da sakaat...ne e ednostavno..
Nemozes sekogas da pravis kako sto ti odgovara tebe bez da mislis na nego...Isto mnogu bitna rabota e da znaes da ja odrzuvas vrskata odnosno da pravis se da ne stane monotono..vrskata sama od sebe nema da se odrzi valjda nekoj treba da se trudi...t.e. i dvajcata da se trudat za vrskata ako go sakaat toa...:wub::love3::love1::wub:

Сум сакал многу ама сум се заебал па сега за сега не знам колку е отворено:)

Znam da sakam iskreno i toa mnogu,megutoa u normala,da si se pocituvam sebe i ona sto sum i da ne pravam odstapuvanja od moite principi koi na zalost gi ima mnogu:(!Megutoa nikogas nema da se oseti zapostaven ili pak nesakam,se trudam da go pokazam na najdobar moze nacin...se razbira ako navistina sakam

znam da sakam,i zatoa mi e straf da zasakam povtorno zasto koga ednas sakav,sakav izkreno i vistinski,i bev verna do posleden moment,spremna sum se da napravam za toj sto go sakam,no pod uslov da zasluzi,normalno.imam sakano samo ednas,i posle toa sto se desi,imam straf od sakanje

znam da sakam i toa preterano...nema den koga ne sum sakala nekoj i se ke napravam za toj sto navistina mnogu go sakam a i on mene....Nesmakam da sakam nekoj sto nemozam da go imam...toa e bolno za mene

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom