Разлика во години помеѓу децата

Дададаа, разликата во години не е секогаш пресудна за блискоста.
Мислам дека ако брат ми беше само 2-3-4 години постар од мене, односот ќе ни беше СОСЕМА друг.

Но понекогаш може да биде добра причина.

Јас..поголема сестра,десет години постара.Однос-па заштитнички,како инаку:)се бутка, јас малку со слаби нерви,тој сака постојано да му посветуваат внимание...се на се добро се сложуваме.

Ќе видиме кога ќе му удрат хормоните во глава и кога ќе замислува дека му растат мустаќи...хехе:icon_lol:

Jas i brat mi sme razlika od 11 meseci. Veruvajte, kolku ima pozitivni strani tolku poveke i negativni :toe: Mozebi mislam pogresno poradi toa sto covek sekogas saka nesto sto nema, no sepak preferiram pogolema razlika od okolu 4-5 godini. Barem taka velam deka ke bidat moite deca.

Јас имам брат и сестра. Сестра ми е постара 3 години, а брат ми е помал 9 години и премногу сме блиски. За се и сешто разговараме, си помагаме, делиме совети. Премногу се сакаме и мислам дека многу има влијание домашото воспитување. Пресреќна сум што ги имам и двајцата навистина се прекрасно богатство. Не би можела да си го замислам животот без нив.

Што е можно помала нека биде! Ако не иста генерација тогаш. Сестра ми е 8 години е постара од мене и исто како да сум единец. Таа си има работа ова она и ептен малку се дружиме

ЈАС И СЕСТРА МИ СМЕ 4 ГОД. РАЗЛИКА И СМЕ ЕКСТРЕМНО БЛИСКИ.ЕДЕН ПЕРИОД И ИЗЛЕГУВАВМЕ ЗАЕДНО НО ПОДОЦНА СЕКОЈА СИ ФОРМИРА СВОЈ КРУГ НА ПРИЈАТЕЛИ ШТО НЕМАШЕ НИКАКВО ВЛИЈАНИЕ НА НАШАТА БЛИСКОСТ.ЗАТОА МИСЛЕВ ДЕКА Е ПОУБАВО ВОЗРАСНАТА РАЗЛИКА КАЈ МОИТЕ ДЕЦА ДА ЈА НАМАЛАМ ПА ГИ РОДИВ СО 2,5 ГОД РАЗЛИКА.СЕГА МИСЛАМ ДЕКА ИЗБРЗАВ.БЕВ КОНСТАНТНО РАСТРГНАТА ПОМЕЃУ НИВНИТЕ ПОТРЕБИ И ЦЕЛО ВРЕМЕ СЕ ЧУВСТВУВАВ КАКО НИ ЕДЕН ОД НИВ ДВАЈЦА ДА НЕ ГО ДОБИВА ВО ДОВОЛНА МЕРА ТОА ШТО МУ ТРЕБА.МИСЛАМ ДЕКА АКО Е ПОГОЛЕМА РАЗЛИКАТА МОЖЕШ ПОВЕЌЕ ДА ИМ СЕ ПОСВЕТИШ ПА И ДА ГО ДОЖИВЕЕШ НИВНОТО РАСТЕЊЕ КАКО ШТО ТРЕБА.СЕГА ИМААТ 9 И 7 ГОД И СЕУШТЕ ГО ИМАМ ЧУВСТВОТО ДЕКА НЕ ГИ ИЗНАГУШКАВ ДОВОЛНО КОГА БЕА МАЛИ .....

Јас сум постара од брат ми 2 години

Според мене поголема разлика е подобро. Плачам да имам постар брат, ама малце повеќе постар, за да ме советува, да ме охрабрува, да имам некого со кого би спортувала заедно а не некое малечко лигле на кое треба да пазам нонстоп, 24/7.
Плус би го чувствувала како другар повеќе, а вака со сестра ми сме 11 и пол месеци разлика, а таа е разгалена како и секое помало дете па дома кај нас секој ден има покољ.
Дефинитивно сум за поголема разлика.

во семејствата со две деца...поголемото дете секогаш сака да има поголем брат/сестра...а помалото дете сака помал брат/сестра.....таква е психологијата.....

кај мене сме двајца...јас и брат ми....и сме разлика од 4 години....иако можам да кажам дека не е баш некоја “добра“ разлика....2-3 год. разлика би било ок

јас имам двајца браќа, едниот е постар 12, а другиот 10 години од мене. Супер се сложуваме, големата разлика во години не е пречка да си зборуваме за проблемите, завркаваме, помагаме, па понекогаш и да се караме :)

Брат ми од мене е постар 4 години, сме се сложувале секогаш, секогаш сум имала дежурен полицаец, за совет и да ме поткара ако забегам и згрешам нешто, тука бил... но интимни работи никогаш не сум можела да споделам со него, срам ми било а и башка така може сум и воспитана...

Е сега децата ми се две години разлика, и исти мозок се, си играат, се сакаат, се гушкаат, со еден збор речено заедно дишат, кога едниот плаче и другиот почнува за да не плаче овој првиот сам.... знаат и да се скараат , но многу брзо минува тоа, сепак ако деца не се скраат кој друг?, син ми често знае да го каже ова*леле мамо колку ја сакам оваа дада ти, ми иде да ја изедам од шо ми е слатка*, така да внимание имам пружено многу и кон двајцата, не сум ги запоставила нити девојчето нити момчето, а секако тука е и тато за помош ако треба во секое време:smir:

Јас сум најстара дома. И на 5 години сме сите. Стефана е помала од мене 5 години, Лина е помала од Стефана 5 години, а од мене 10:) Како што расте втората стануваме се поблиски, а со малата... Па имам некаков мајчински однос кон неа, од толку што ја имам чувано:)

Нема врска ако некои се тука со годините, дека се дружат ова она... Една другарка има сестра 1 год поголема од неа како мали ептен си се сакале нормално али кога потпораснале никогаш заедно не излегуваа, нити си кажуваа нешто, нити па толку биле зближани. Лошо е и ако се па ептен разлика, али мислам дека 3-6 години е тамам. Сестра ми е 5 год помала од мене, брат ми 7. Сум излегла и со сестра ми, а и со брат ми.:toe: Да беа приближно колку мене, ми се чини не ќе бевме толку поврзани колку сега. Вака ме гледаат како поголемата сестра која знае се( за нив) и можам да ги научам на многу работи, и да ги насочам кон правилниот пат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom