Објекти од светот

• Креатор на темата Креатор на темата _Филип
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
18 април 2010
Мислења
2.662
Поени од реакции
3.573
Да излеземе малку од ова архитектонско сивило што се случува кај нас.Постирајте слики од вашите омилени објекти кој се градат или се завршени насекаде во светот.
Јас ќе започнам со еден одличен проект во Азербејџан.Додека ние градиме торти и столбови еве што прават тие:
th_65d1300db123ce22f6e2569fb36764f8_1290_hayda_rend_0569.jpgth_65d1300db123ce22f6e2569fb36764f8_1290_hayda_rend_04.jpgHeyder20Eliyev20Merkezinin20goru-3.jpgHeyder20Eliyev20Merkezinin20goru-1.jpg5b3259a12d58.jpg37d8db749865.jpg9825.jpg
Да не постирам многу слики овде, едноставно напишете heydar aliyev cultural center на гугл и уживајте.

Сега сте вие на ред, повелете. :)

Дубаи :P
dubai-coast.jpg

88224d1322889396-dubai-city-dubai-city-wa-llpaper.jpg

palm-jebel-ali.jpg

Ова се само некои кои што мене ме восхитуваат ...

Доволно е само да пишам едно име: Дубаи.
Таму сите објекти се вистинско ремек дело, и редовно си гледам Дискавери, едноставно тоа е вистинско ремек дело и врв на денешницата во архитектура.
Штета што е муслиманска држава.

Додека ние трошиме 300 милиони евра на глупости и србите трошат исто толку ама за нешто убаво и нешто што ќе им служи во наредните 20 години и по што ќе бидат препознатливи во светот.Еве го штотуку отворениот мост преку Сава:
2a.jpg
120102-MADA-25.jpg
64484817.jpg
CF002566sajt.jpg
new_bridge_by_drofphotography-d4kya2z.jpg

Додека ние трошиме 300 милиони евра на глупости и србите трошат исто толку ама за нешто убаво и нешто што ќе им служи во наредните 20 години и по што ќе бидат препознатливи во светот.Еве го штотуку отворениот мост преку Сава:
Прегледај го приврзокот 39526
Прегледај го приврзокот 39527
Прегледај го приврзокот 39528
Прегледај го приврзокот 39529
Прегледај го приврзокот 39530

А што и ние ваков мост треба да изградиме бе ? Па Вардар не е Дунав , нема потреба од толкав мост уште па и со висечки кабли.. и ќе им служел 20 години која глупост бе дете..овој мост треба минимум 50 години да служи.. Србите имаа веќе изградено убав театар,музеј и филхармонија и парламентот им е добро сочуван , значи го изградиле на време кога требало..а ние што имавме .. ПЕКМЕЗ!

Како и секогаш џуниор , лупаш само глупости (y)

Прегледај го приврзокот 39526
Прегледај го приврзокот 39527
Прегледај го приврзокот 39528
Прегледај го приврзокот 39529
Прегледај го приврзокот 39530
И што те возбуди толку во овој 300 милионски мост??Како светат сајлите навечер??
Или во тоа "чудото" од Азербејџан???Челикот и стаклото те возбудија???

И што те возбуди толку во овој 300 милионски мост??Како светат сајлите навечер??
Или во тоа "чудото" од Азербејџан???Челикот и стаклото те возбудија???
Барем е ново и прво во светот.Мостот е најдолгиот мост во светот со еден пилон(и барем ќе им служи за нешто) а ова во Азербејџан е специфично по кровот и материјалите.И за двата објекти имаше емисија на Дискавери.
А Скопје 2014 по што е единствен и уникатен, по најмногу споменици на метар 2 или по најстерилни објекти?
И вие на што се запаливте, на лепениот гипс?

Барем е ново и прво во светот.Мостот е најдолгиот мост во светот со еден пилон(и барем ќе им служи за нешто) а ова во Азербејџан е специфично по кровот и материјалите.И за двата објекти имаше емисија на Дискавери.
А Скопје 2014 по што е единствен и уникатен, по најмногу споменици на метар 2 или по најстерилни објекти?
И вие на што се запаливте, на лепениот гипс?
Јас се запалив по Театарот,Музејот и фактот што институциите на оваа држава нема да бидат кираџии во своја земја.

Јас се запалив по Театарот,Музејот и фактот што институциите на оваа држава нема да бидат кираџии во своја земја.
Јас не се бунам за тоа што се градат Музејот,Театарот и административните згради туку за стилот и тоа што не е убаво испланирано. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom