Geocaching

• Креатор на темата Креатор на темата ГОЦ-К.О
  • Време на започнување Време на започнување
Г

ГОЦ-К.О

Гостин
Дали некој од вас има искуство со играва?Дали некогаш сте биле во потрага по богатство,со помош на вашиот ЏиПиЕс уред?
Подетално објаснува видеото.

Кул стварички.Ме интересираше,има кај нас вакви скриени,или јок,нема?

Има има..
Еве ти кај нас на кои локации има закопано богатства..
http://www.geocaching.com/seek/nearest.aspx?lat=41.608635&lng=21.745274999999992&dist=100
Епа кул ако има.
Ми падна на памет една идеја:
Ајде да се собереме една група на лето,немора да е многу голема,нека е 5-6 души,и немора сите да имаат ГПс,нека имаат барем двајца,па да идеме да побараме.Сакате?

Прекрасна идеа Doc Holliday. Исто така и прекрасна игра, би тргнал во потрага но кога ќе се потстполи времето.

А да ве прашам... што има скриено во кутиите и како ке ги лоцираш со ГПС уредот:) ?

А да ве прашам... што има скриено во кутиите и како ке ги лоцираш со ГПС уредот:) ?
Забава е само.Ккако игра е. Н акрајот на видеото вели, ако го најдите да се сликате демек или прашјте што сакате али да ја остајте кутијата пак на исто место :D

Гледам еве има едно-две накај Маврово баш ке проверам деновиве ..

Има некој на форумов што се занимава со ова хоби? :D
Јас овде во Америка се заразив. Има многу креативни начини и места на кои кријат :D
Планирам кога ќе одам во Скопје, да барам и таму, гледам ги има бааги.

Има некој на форумов што се занимава со ова хоби? :D
Јас овде во Америка се заразив. Има многу креативни начини и места на кои кријат :D
Планирам кога ќе одам во Скопје, да барам и таму, гледам ги има бааги.
А што се најдува вака во тие скријаните нешта?

А што се најдува вака во тие скријаните нешта?

Во сите има ливче хартија (log) за да се потпишеш. А зависно од големината, може да има секакви тракатанци :) јас имам најдено мали пластични и гумени играчки, гума за бришење, џамлии и многу други работи. Не би било ништо вредно, ама интересно е. Може да најдеш пример твоја омилена играчка од детството :) Зависи луѓето што оставаат, незнам во Македонија како е. Исто така, има луѓе кои оставаат исти работи и без да прочиташ знаеш дека биле таму :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom