Исхрана - првиот клучен фактор за постигнувањето на атлетско тело

• Креатор на темата Креатор на темата Myers
  • Време на започнување Време на започнување
Дајте предлог на некоја друга риба или друг начин на подготвување освен оние конзервите што се..
Ми се здосади и тешко ми е без леб да јадам риба во конзерва со масло тешка ми иде.. друг некој предлог ?
Стави ја во салата додај малку изварка и супер ќе биде :)
--- надополнето: 11 јули 2012 во 01:46 ---
Вежбам 4 пати неделно, се трудам колку што можам да јадам здрава храна. Исхраната ми се состои од пилешко, јајца, туна, шпагети, сирење, млеко, зденка, овошје, зеленчук... чат пат јадам и други работи кои не се препорачливи но многу ретко. Е сега проблемот ми е во тоа што повеќе ми се зголемува стомакот отколку мускулната маса. Некој совет ?
Имаш програми кој ти кажуваат колку внесуваш дневно.
http://www.myfitnesspal.com/
Регистрирај се и внесувај што јадеш и ќе видиш кај грешиш поз.

Вежбам 4 пати неделно, се трудам колку што можам да јадам здрава храна. Исхраната ми се состои од пилешко, јајца, туна, шпагети, сирење, млеко, зденка, овошје, зеленчук... чат пат јадам и други работи кои не се препорачливи но многу ретко. Е сега проблемот ми е во тоа што повеќе ми се зголемува стомакот отколку мускулната маса. Некој совет ?

Намалаи на тоа чат-пат,и ако пак се зголемува,трчај,ако пак нема резултат-намали на ЈХ.

Дечки ај помош. Од јануари до сеа симнав 20 кг. Од 112 дојдов до 90. Одам 4 до 5 пати неделно во теретана и возам точак 4,5 пати неделно. Јадам строго здраво. Зејтин, мрснотии и масти никако. Значи гледам да сум на зеленчук, овошје печено пилешко, варен ориз и компир итн. Значи строго здраво. И пак се стопирав. Не можам да симнам ни кило последниве месец ипол. Почињам да се нервирам. Дури и бројам калории и гледам да не сум над 2000 дневно. Негде одам до 1800,1700. Дајте чаре.

Друже.. само продолжи да следиш калории и остани на дефицит ! Нормално е дека губењето на килограми нема да биде брзо.. но со овој дефицит ако навистина јадеш 1800,1700 калории ти би требал да губиш отприлика пола до 1 кг за една недела... Само треба да се држиш до тоа и да не се откажуваш..
--- надополнето: 11 јули 2012 во 20:51 ---

Би ти препорачал да почнеш да следиш калории и протеини.. Без разлика колку чисто јадеш ако внесеш повеќе отколку што трошиш,храната ќе се складира во вид на сало..Пошто протеинскиот внес ти е изгледа мал затоа и немаш напредок во тежините или пак во мускулната маса..

Дали за да накачам мускулна маса мора и да накачам BF%?
Кога накачувам маса, како можам да бидам сигурен дека нема да внесувам вишок калории кои ќе се претворат во масти а не во мускули?
И ако може некој да ми го поправи режимот (за накачување на маса):
Доручек: Овесни снегулки со јогурт / варени јајца
Ужина: Туна со пченична пита/интегрален леб/ тортиља
Ручек: 2 пилешки стека, кафеав ориз и салата
Пред тренинг: Банана/јаболко/2-3 кајсии + протеин бар
После тренинг: Банана/јаболко/кајсии
Вечера: Риба/пилешко, грашок, салата
Пред спиење: Урда или чаша јогурт

Имам 18 години, 176цм, 66кг, 12-13% BF. Кои јх да ги додадам во исхранава? И друго поправете ме и советувајте ме ве молам :)
Фала однапред

Еве една идеа за оброк и од мене:
-160 грама туна EVA
-80гр црн грав
-3 кришки леб
-100грама брокула
-2 лажички маслиново масло
-чаша Cedevita
-2 капсули омега

ay3wuo.jpg

Се на се 700 калории, 45гр протеини, 80гр ЈХ и 20гр масти солиден оброк за после вежбање.
--- надополнето: 12 јули 2012 во 14:11 ---
Дали за да накачам мускулна маса мора и да накачам BF%?
Кога накачувам маса, како можам да бидам сигурен дека нема да внесувам вишок калории кои ќе се претворат во масти а не во мускули?
И ако може некој да ми го поправи режимот (за накачување на маса):
Доручек: Овесни снегулки со јогурт / варени јајца
Ужина: Туна со пченична пита/интегрален леб/ тортиља
Ручек: 2 пилешки стека, кафеав ориз и салата
Пред тренинг: Банана/јаболко/2-3 кајсии + протеин бар
После тренинг: Банана/јаболко/кајсии
Вечера: Риба/пилешко, грашок, салата
Пред спиење: Урда или чаша јогурт

Имам 18 години, 176цм, 66кг, 12-13% BF. Кои јх да ги додадам во исхранава? И друго поправете ме и советувајте ме ве молам :)
Фала однапред

Сигурен ќе бидеш со тоа што ќе се гледаш у огледало. Ако почнат да се губат стомачните значи претеруваш плус да напоменам дека ако сакаш побргу да качиш маса мора да ги жртвуваш стомачните на малку подолг период. Исто така најдобро е да си пресметаш колку калории ти требаат за одржување со моменталната физичка активност и состоба што ја имаш и да додадеш 300-500 калории плус за качување на маса без вишок сало. На крај краева и да качиш малку сало многу побргу се топи отколку времето што треба да качиш толку мускул.
Планот за исхраната ти е добар ако можеш да го следиш секој ден со тоа што мора да поработиш по колку грама од се внесуваш. Не е исто стек 50 грама и стек 250 грама на оброк. После тренинг би ти препорачал брзо апсорбирачки протеин т.е. веј. Треба да си ги средиш и изворите на ЈХ. Насабајле и по тренинг треба да доминираат а пред спиење скоро целосно да ги исклучиш (освен некое овошје така може)

Дајте идеја за доручек, овесов ми ск*рчи.

Дајте идеја за доручек, овесов ми ск*рчи.

Јогург , мене оној Баланс ми леже ептен , добра количина има на протеини , малку масти. 56 денара 1 литар , на секој 2 дена пијам по едно насабајле.

Дали ми е добра исхранава, вака изгледа од прилика:

-сабајле пред тренинг 3јајца+200мл млеко или мусли со 400мл млеко
-после тренинг 200гр стек со ориз или туна конзерва+ориз
-после 3саати 400мл млеко
-после2ипол саати туна конзерва и 200мл млеко
-пред спиење 70-80гр урда+100мл млеко
--- надополнето: 16 јули 2012 во 02:15 ---
а?

--- надополнето: 16 јули 2012 во 02:15 ---
а?
ОК ти е,само уз млекото,стави доза протеин,бадеми ибанана..
--- надополнето: 16 јули 2012 во 02:17 ---
Кај ти се јаглехидратите? Или слабееш?
Малце е некако оривче + мусли за цел ден.

ориз,овес...башка јаде овошје..

ОК ти е,само уз млекото,стави доза протеин,бадеми ибанана..
--- надополнето: 16 јули 2012 во 02:17 ---

ориз,овес...башка јаде овошје..
ориз и овес, тоа и јас реков, едвај 10% од калориите му е
и не пишал овошје

башка, туна со млеко? не глеј само нутритивна вредност, глеј да е убаво, да не ти се лоши после тоа :D

епа што друго да јаде како јх ? тестенини евентуално..
абе и ориз нека е само уше еднаш нека го пикне негде...моја логика е тоа, не сум нитруционист (како и секој друг на форумов)

Епа ке вметнам ако не повеќе јаглехидрати, а иначе одам на дефиниција па сум слушнал дека не треба да се внесуваат многу јаглехидрати кога си на дефиниција или лошо сум чул?
--- надополнето: 16 јули 2012 во 10:02 ---
и кажете ми друга храна што е полна со ЈХ, ми се здосади да јадам секој ден ориз и компири

Црн грав,грашок,леќа,соја,булгур,киноа и други ти се добар извор на јх.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom