Многу сакам ден два да бидам во животот на Ронче, сигурно му е многу забавно во главата. Во се бара црнила.
пукај 5-15 цели јајца на ден у период од година дена и тестирај LDL, ензимски статус AST, ALT и сподели резултати.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Многу сакам ден два да бидам во животот на Ронче, сигурно му е многу забавно во главата. Во се бара црнила.
пукај 5-15 цели јајца на ден у период од година дена и тестирај LDL, ензимски статус AST, ALT и сподели резултати.
Па ги пукам секој ден 5. Правев резултати пред месец дена, до 101 и назад ќе терам.пукај 5-15 цели јајца на ден у период од година дена и тестирај LDL, ензимски статус AST, ALT и сподели резултати.
Не сакам да навлегувам во филозофијата за што е здраво, а што не е затоа што мислам дека е залудно трошење на време.Сиров зеленчук како и секоја храна од растително потекло е полна со phytic acid и antinutrients + неактивни фирми на витамини ...тоа што пишува на храната од растително потекло 30-60% дали се користи...што е многу малку.
Затоа веганите што не земаат 20+ суплементи изгледаат така лошо....
Па ако одиме во екстрем и да јадеш само месо со малку јх со земање 20 суплементи ке неутрализираш несакани ефекти од месото.
Инаку да поздраво е да си на растителна храна но воопшто не држи....ево јас сум повеќе на растителна храна...
Но 300г стек малку пире и малу златна мешавина ево ...ке пишам 500 калории ме држи цел ден сит ...а со 500 калории од растителна храна пак за 2-3 стати се осеќа глад....не ги задоволува хормоните за глад кој сака нека пише исто дека било....
Е сега ако јадиш повеќе месо сигурно си во calorie restriction што е исто многу корисно за longevity така да вистината е некаде измеѓу.
Секако и од животински продукти подобро е да се јаде : јајца, јогурт,риба,чист стек без кожа...и да се избегнува црвено и преработено месо.
Како и да е најлош избор е процесирана храна (Чипс,пица,колбаси,крофни,пецива, бел леб, газирани,сокови, корнфлекс,масло,грицки, енергетски пијалоци) не заситуваат немаат хранливи материи а имат многу калории.
Да баш тоа сакам да го кажам цело време.Тоа е тоа, јадат секакви срања, ама жочката е крива за покачен холестерол![]()
Поќе од една година јадам само купена храна уштипци,пица,телешко месо. За Кока-Кола да не ни спомнувам,дома и на работа 2кг се берат сигурно. Љубител сум на благо и еве сеуште јадам многу благо.nuts and seeds, чоколада, процесирана храна, пржено, млечни продукти со висока масленост па дури и грав и лечќа се полоши него жолчка....како и многy други работи...
A јадење жолчки да креваат AST нема шанса...од нешто друго е 100%
A лошиов холестерол најверојатно ти е од процесирана храна,пржено,благо,масло,сало,путер,маргарин па од месо.
Ако си наумил да јадеш нешто од процесирана храна во секој случај подобро јади месо дома приготвено варено,без масло или со една капка масло...многу заситува има доста витамини и минерали и е мнгоу поздраво од било која "Healty food" процесирана храна.
ПС. Ако имаш 9.0 mmol/L (LDL cholesterol) и лош HDL под итно да ти препише докторот статин (росвера) или статин (росвера,аторис) + езетимбе !!!!!
Дај не зафркавајте за олку висок LDL треба секој ден да јадиш све најлошо, можеби од стероидите е ова.
Замастен црн дроб?Поќе од една година јадам само купена храна уштипци,пица,телешко месо. За Кока-Кола да не ни спомнувам,дома и на работа 2кг се берат сигурно. Љубител сум на благо и еве сеуште јадам многу благо.
Почнаа болки да ме фаќаат десно од стомакот и само замор осеќав. Матичната мислеше е од железото ама испадна многу маснотии кренати. Ми дадоа терапија на база на природен лук таблети па се среди али треба пак да напрам контрола. Поради повреда на десно лакто (латерален епикондилитис) залежав 7-8 месеци и само брза храна и си се бери холестеролот. Башка кога тренирав цели 4 години само месо делкав и си покажа еден ден. Имав пишано и предходно,за ручек време јадам 600гр пржен компир и 200гр свинско или телешко месо тоа месеци уназад.
Стално се фалев со муабетот "спортувам и никогаш нема да имам покачени масти ниту да се повредам". На крај и двете во едно.
Ако си толку љубител на храна за почеток јади барем whole unprocessed foods без разлика дали растителна или животинска... вкусна и може да се балансира некако.Поќе од една година јадам само купена храна уштипци,пица,телешко месо. За Кока-Кола да не ни спомнувам,дома и на работа 2кг се берат сигурно. Љубител сум на благо и еве сеуште јадам многу благо.
Почнаа болки да ме фаќаат десно од стомакот и само замор осеќав. Матичната мислеше е од железото ама испадна многу маснотии кренати. Ми дадоа терапија на база на природен лук таблети па се среди али треба пак да напрам контрола. Поради повреда на десно лакто (латерален епикондилитис) залежав 7-8 месеци и само брза храна и си се бери холестеролот. Башка кога тренирав цели 4 години само месо делкав и си покажа еден ден. Имав пишано и предходно,за ручек време јадам 600гр пржен компир и 200гр свинско или телешко месо тоа месеци уназад.
Стално се фалев со муабетот "спортувам и никогаш нема да имам покачени масти ниту да се повредам". На крај и двете во едно.
За жал да. Имаше и муабет помеѓу докториве демек имало влијание и ковидот,вакцините,лекарствата шо немие верно то нешто. Знам дека маснотиите ми се од јадење брза храна долги години и суплементација.Замастен црн дроб?
Шеќер...ти имав пишано и во минатото кога ги маваше тие гејнерите, а ете си лупал и кока кола и што стигнеш, плус прженици со растителни масла. Не ти е од месото. Скрати ги јаглехидратите на неколку месеци и врати се да те проверат, ќе видиш дали ќе биде замастенЗа жал да. Имаше и муабет помеѓу докториве демек имало влијание и ковидот,вакцините,лекарствата шо немие верно то нешто. Знам дека маснотиите ми се од јадење брза храна долги години и суплементација.