Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Точно така!Секогаш кога барам хотел, првин проверувам на booking, а кога ке го изберам хотелот, секогаш проверувам дали хотелот има своја интернет страна, зашто некогаш може да се начека за 10-тина посто поевтини цени таму![]()
Пред некој ден резервирав соба и ми побара податоци за картица да внесам, па ги внесов од Visa дебитна што имам, ама празна е, нема пари на неа. Очигледно оти не требаше уплаќање на депозит.
Е сега, ме интересира како ќе биде плаќањето таму кога ќе стасам, дали мора со истата картица да платам? И друго нешто, гледам дека за откажување на резервацијата после некој си рок таму, наплаќаат одредена сума. Што би наплатиле од кај мене, во случај да откажам, кога ми е празна картицата?
Booking.com ти е најголемиот сервис во светот за резервација на хотели и ти прашуваш кој ќе ти гарантира?! Исто како кога порачуваш книга од Амазон и да прашаш кој ми гарантира дека навистина ќе добијам тоа што сум го платил. Сигурно е 100% плаќањето, имаш и многу добра грижа за корисници. Еднаш ми резервираа пари на сметката (не ги наплатија) ги контактирав да видам што е работата, тие веднаш ги контактирале во хотелот и ми ги одблокираа парите, иако требаше да си стојат резервирани како гаранција за резервацијата.Разгледував хотели на booking.com и решив да букирам, внесов податоци, и кога требаше да внесам број од кредитна картичка си помислив а кој и како ќе ми гарантира за тие 700 евра. Дали е можно кога ќе стигнам таму да ми речат дека јас немам резервирано ниту платено. Дали е можно да бидам измамен? Како ќе имам јас доказ дека сум платил?