Идеа за сајт

• Креатор на темата Креатор на темата FrozenMK
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
6 октомври 2011
Мислења
19
Поени од реакции
2
Имам неколку идеи за сајт, иам и пари за домаин на пејпал, само ми треба ортак кој веќе е запознаен со вакви работи и го бива од дизајн. Исто така ако можете да споделете некоја идеја за вид на страница? Нешто што е ново, што го нема во толку честа количина на интернет во светот или во земјава, нешто што не е “ПРЕИСКОРЕСТУВАНО“ како демотивација шо стана, секој 20 човек има слична страна како 9gag ili demotivation.us ! ПОЗДРАВ!

Заинтересиран си да инвестираш во сајт за возрасни(18+)?Таков сајт не сум видел во македонија.
Основниот концепт може да се види овде:
http://www.emagare.com/showthread.php?t=902
Ако си заинтересиран,контактирај ме ке разговараме.
Од тебе се очекува да обезбедиш домен и да се грижиш за хостингот.Секоја друга помош и вложување во сајтот се смета како бонус.
Сајтот е наменет пред се за заработка.Заработката оди за сајтот,она што останува делиме меѓу себе.
Проблематични ке се првите месеци но мислам дека ке успееме.

Интересна идеа,ама ке иаме некој проблеми ја мислам со пиратерија и такви работи. Сепак нешто што ќе го опфаќа поголемиот дел од потребите на населението(оние основните за интернетот)

Не, не е тоа идејата :)
А што е идејата? Да собереш идеи и ти да заработуваш од нив?

Некои пари плаќаат, се тепаат за да дојдат до добри идеи, а ти сакаш да ти ги кажат на форум.

Кажи ја ти твојата идеја, според тебе не би требало да биде проблем.

Искрено не барам идеи да ми дадат, реков само дека барам ортак што ќе биде креативен доволно да ме премисли. Главната идеа беше нешто за филмови (гледање онлајн, доунлоадирање, ПРЕВОДИ итд.) , па после имав нешто како за музиче актуелно сајтче скромно. Се надевам дека нема некој да ги искористи пред мене :)

Искрено не барам идеи да ми дадат, реков само дека барам ортак што ќе биде креативен доволно да ме премисли. Главната идеа беше нешто за филмови (гледање онлајн, доунлоадирање, ПРЕВОДИ итд.) , па после имав нешто како за музиче актуелно сајтче скромно. Се надевам дека нема некој да ги искористи пред мене :)
Гледање филмови онлајн - не легално.
Даунлоудирање - не легално.
Преводи - имаш мал милион сајтови со преводи кај шо моеш да најдеш и на македонски.

извини шо ти кршам филм

извини шо ти кршам филм
Крши му филм, не се стегај... (y)
“ПРЕИСКОРЕСТУВАНО“
Со вакви испади и користење на зборчиња кои ги нема во македонскиот литерaтурен јазик, само скршена слика ќе оставиш... уствари, голема флека. (y)

Чудно, несмее човек да згреши. Па statusquo сепак фала што ме информира, ќе размислам нешто друго, главно поврзано со музика. o_O

Би ти предложил да направиш македонски сајт за туризам. Општо факти во врска со тоа, занимливости, итн......Бидејќи нема многу Мк сајтови за туризам, а тие малкуте што ги знам не се нешто да речеш нај. Имаш и странски сајтови па гледај идеи и од нив. Укради некоја идеа (немој да мислиш дека другиве сајтови не крадат идеи).

Ти пожелувам успех. ;)

Чудно, несмее човек да згреши. Па statusquo сепак фала што ме информира, ќе размислам нешто друго, главно поврзано со музика. o_O

Смее да згреши на форум ама ако згрешиш у бизнис ќе губиш пари.

Како ќе заработуваш од тој сајт, со реклама или на друг начин? Што ќе биде твоја работа а што на партнерот? Кој ќе го плаќа серверот? Колку месечен трафик планираш да правиш (од тоа ти зависи каков сервер да земеш за почеток). Која ти е таргетна група. Како ќе го делите профитот со партнерот? Кој ќе регистрира фирма? Кој ќе го одржува и менаџира сајтот?

Купувањето домен е најмал проблем ама ако другиве работи не ти се осмислени однапред може многу лесно да се случи да направиш сајт кој ќе згасне за неколку месеца.

Mоментално во државава најадекватно заработувачки сајт би ти било каде вечер муабет, и нормално да го интергрираш со фејсбук и твитер за да имаш повеќе посетеност, и да идеш да излижеш 50 газови за реклами на сајтот и тоа е тоа, плати 3-4 фотографи да хараат по дискотеки и да фоткаат рандом фуфицки, малку реклама на почеток, 3-4 ванаби новниари што ќе пишуваат статии што би биле интересни за некому, по 2 у секоја тема (љубов секс, живот, лајвстајл етц), и надевај се дека ќе бидеш доволно интересен за другите да те читаат и дека имаш добри договори со рекламите за да моеш да покриеш се.

како и да е за да отвориш сајт со кој би заработувал мора да имаш и фирма позади него, инаку државата ќе ти ебе матер.

Еве јас се пријавувам за соработник.
Мојата идеа е сајтот да биде за дизајн (фотошоп, веб, графички итн), ако ти се допаѓа супер, ако не кажи ти идеа.
Би прифатил да бидам твој соработник и да работам на сајтот само под овие услови:
1. Сајтот ДА НЕ БИДЕ нелегален и да НЕМА НИШТО нелегално на него. Никаква даунлоад секција (на пр за дизајнерски ресурси или сл).
Значи како што кажав да не содржи нелегални информации или пиратерија и ако има форум да не биде нелегална копија од вбулетин, хен форо итн. Или комплетно легален, или не сметај на мене.
2. Јас несакам парично ниту да вложувам во сајтот, ниту да профитирам од него (од реклами на пр). Само да раководам, помагам и сл. Пари да не мешаме. Ако ти чини ок, ако не здравје.

Искрено, во право сте сите, не е толку лесно да се направи сајт, пред се треба да се одредат целите на сајтот и сите такви работи(верувајте ги знам кој се, учам економија...) И според ова шо гледам најдобро е да си оригинален, бидејќи сите такви сајтови гледам имаат голем успех, т.е што не крадат од другисајтови. Давид идејата е добра ама не бива работа,сепак фала шо се понуди. Иначе размислував и на тоа за отворање нешто како што беше пазар3, ама фала богу не планирам да се “зафркнам“ како нив да ставам “наплатна рампа на патот“, него има начини и поинаку да заработиш, и тоа во голема количина.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom