Modrić: Teško je i tužno, ali nije smak svijeta
Jutro nakon teškog poraza od Engleske Luka Modrić je s djevojkom Vanjom došao u Dinamo.
- Uvijek kad sam u Zagrebu navratim u Maksimir, lijepo je posjetiti stare prijatelje. I tako će biti zauvijek, nikad Dinamo neće izaći iz mog srca - rekao nam je Modrić čvrsto se zagrlivši sa Zdravkom Mamićem prije odlaska u London.
Kakav je osjećaj nakon prospavane noći?
- Gorko je. I mi smo nekom, eto, naletjeli. Poklopilo se mnogo toga, Englezi su odigrali izvrsno, mi smo bili ispod razine, k tome nas je osakatilo i isključenje Roberta Kovača. U ovakvim utakmicama to presuđuje.
Je li Engleska bila toliko dobra ili Hrvatska toliko slaba?
- Istina je, kao i uvijek, negdje između. Ali i engleski su mi novinari rekli da njihova nacionalna vrsta nije odigrala tako dobro u posljednjih sedam godina, otkad je pregazila Nijemce u Münchenu 5:1! I baš je sad eksplodirala...
Otprilike od 20. minute bilo je dosta problema u prijenosu lopte na suparnički dio travnjaka. Zašto?
- Englezi su bili sjajno taktički postavljeni, zatvorili su nam prostor, a mi nismo pronašli rješenje. No, smatram da smo bili ravnopravni u prvih 45 minuta. Mogli smo i mi zabiti, ali nismo. A Englezi jesu, zbog naše nespretnosti.
Kako dalje?
- Ovo je bila tek druga utakmica. Nije dobro, teško je i tužno, ali nije smak svijeta. Moramo se sad usredotočiti na gostovanje u Ukrajini. Idemo dalje, pouke smo izvukli - rekao nam je Modrić i o engleskim danima dodao:
- Naučio sam voziti lijevom stranom ceste, malo je još problematičan kružni tok, ali privikavam se. No, desna je ipak prava strana, Englezi voze "pogrešnim" trakom, ha, ha.
U Zagrebu su, na žalost, projurili pravom stranom...