Фан Клуб: Хрватска

• Креатор на темата Креатор на темата Ѕвер
  • Време на започнување Време на започнување
@414 Што си по националност , хрват ? Ако е така ај до некаде да те сватам , ако не :kesa:

Ако има потекло хрватско, односно мајка , татко, дедо, нешто што било, па да го сфатам донекаде со постовиве. Ама ако не, тогаш дечкото е за во институција!!!

Овој "4I4" не вреди да го цитирам. Но со кој памет го напиша постот погоре?!!!!:uvo:

Другар вака сеа, јас навивам за Италија од 1994 , односно од мојата 8ма година, кога Баџо го промаши пеналот ПЛАЧЕВ,1998ма кога испаднаа од Франција на пенали скриш столна лампа, во 2000та кога Трезеге го даде златниот гол ПЛАЧЕВ, во 2002ра кога беа нанесени големи судиски неправди против кореа скршив ногарка од столица!!!... и се така до 2006та кога трчав низ населба од радост!!!

НО, значи НО, НИКОГАШ нема да навивам за друга земја кога нашата ќе игра!!! Тоа е просто невозможно, или треба да не си Македонец или треба да си растен во странство а твоите родители да не ти ја пренеле љубовта кон татковината!!! Јас прееска за малце не направив еден екцес со една курва од соседството...еве за што зборам:http://forum.kajgana.com/showthread.php?t=24936

Стварно не ми е јасно како можеш да кажеш дека си навивал за хрватска на градски???!!!:tapp::tapp::tapp: Извини вака ама мислам дека стварно имаш некој проблем и треба што поскоро да си го решиш!!!

Nema sto da ne ti e jasno ovde Druze.
Ja za razlika od mnogu drugi gi iam razgraniceno t.e. iam staveno edna debela crta pomegu sakanjeto na svojata rodna zemja (patriotizmot) i sakanjeto drugi zemji na sekoj mozen drug plan (vo slucajov sportski). I tie dve nesta ja nikogas ne gi mesam i zatoa taka ispaga. Toa mozebi donekade ve boli i me napagate kako sto znaete, ama toa ti e.

Na eden nacin i so edna ljubov ja sakam Makedonija. A na drug nacin i so druga ljubov ja sakam i dozivuvam HRVATSKA. Tie se dva razlicni sveta koi sto funkcioniraat nezavisno eden od drug ... !!!* :wink:

Cist Makedonec, roden vo Makedonija.

Pomaga toa nesto ?

Maкедонец ? Епа објасни ми како е возможно како Македонец ти повеќе да сакаш туѓа земја, туѓа нација , туѓ народ , туѓа химна и истите да ги ставаш пред Македонија ?

Maкедонец ? Епа објасни ми како е возможно како Македонец ти повеќе да сакаш туѓа земја, туѓа нација , туѓ народ , туѓа химна и истите да ги ставаш пред Македонија ?

И јас тоа оддамна се прашувам, ај да се надеваме дека ќе ни објасни.

Za tebe Patriotizmot se glea samo sportski i kulturni natprevari ? Do tamu ti e granicata ? Od kaj ti znaes deka Makedonija ja stavam pred Hrvatska na mojata lista, koga znaes samo deka vo fudbal navijam za niv i gi sakam poveke ... !!!* :wink:

Nema sto da ne ti e jasno ovde Druze.
Ja za razlika od mnogu drugi gi iam razgraniceno t.e. iam staveno edna debela crta pomegu sakanjeto na svojata rodna zemja (patriotizmot) i sakanjeto drugi zemji na sekoj mozen drug plan (vo slucajov sportski). I tie dve nesta ja nikogas ne gi mesam i zatoa taka ispaga. Toa mozebi donekade ve boli i me napagate kako sto znaete, ama toa ti e.

Na eden nacin i so edna ljubov ja sakam Makedonija. A na drug nacin i so druga ljubov ja sakam i dozivuvam HRVATSKA. Tie se dva razlicni sveta koi sto funkcioniraat nezavisno eden od drug ... !!!* :wink:

:nesvest:

E so ima tolku loso u moeto navijanje za HRVATSKA, de objasni mi. Ja ne sum dvolicen t.e. da lizam gz na edni, a da navijam za drugi. Ja si go imam kazano moeto i ako treba uste 1000 pati ke povtoram - HRVATSKA ja sakam najvise i gotova prikazna, nema sto vise da se diskutira. No ja so toa ne velam deka ne ja sakam ili pak iam nesto protiv Makedonija, ednostavno niv gi sakam vise i toa ti e. I so mi zboris za trebenje, so pak iam ja zgreseno so mojot fanatizam sprema HRVATSKA. Ti si cul za sloboda na govor i izbor. Sekoj si ima pravo da si dade svoe mislenje i da napravi izbor kakov sto toj saka.

A zaso mislis deka e kazna otpaganjeto na HRVATSKA toa ne sfakam. Tie zagubija, ja go prifativ porazot i idemo dalje. Golem _ _ _ so HRVATSKA ispadna. Kaj i da e za dve godini pak ke gi gleame na Svetskoto ... !!!* :wink:
Backo da sum na tvoe mesto bi se samoubil...Se sramam sto voopsto znam deka postoi nekoj vakov vo nasava Maledonija.Da se nadevame deka takvite degeni kako tebe se brojat na pristi i so tek na vreme ke pocnat da izumiraat...teraj

Za tebe Patriotizmot se glea samo sportski i kulturni natprevari ? Do tamu ti e granicata ? Od kaj ti znaes deka Makedonija ja stavam pred Hrvatska na mojata lista, koga znaes samo deka vo fudbal navijam za niv i gi sakam poveke ... !!!* :wink:

Зашто тие 11 души што ке истрчаат на теренот ке гинат на истиот за Македонија , за тебе , за мене , за сите нас , зашто свесен си и самиот колку Горд може да те направи една фудбалска победа , цела една нација да обедини , да не се делиме кога ке славиме на бугарофили и комуњари , да бидеме Едно зашто истото е реткост во оваа Земја , свесен си тој спортски , фудбалски аспект колку е битен денес, погледни ја Турција , погледни ја таа нација во моментов , цела Турција слави , не е битно дал си член на оваа или онаа партија , ти денес си едно , во нивниот случај Турчин а во нашиот Македонец , СЕА ЈАСНО ЛИ ТИ Е БРЕ ?!?!?

Случај Хрватска - Македонија на ЕП , ако Македонија изгуби на брутален начин како твоиве денес , и кога цела земја ке биде во агонија , ти како што се изјасни самиот ке славиш низ Скопјево ( или од кај и да си ) на сметка на цела '' твоја '' нација , свесен си тој спортски т.е. фудбалски аспект денес колку е значаен . Па тоа е едно од нештата што не прави горди Македонци и што не обединува , случајот со ракометната репрезентација , ДА , спортскиот аспект и сегмент е премногу Битен а ти газиш врз сопствената земја на сметка на Хрватска , срамота , срамота !!!!!

Ајде повеке срека наредната година играјте си само на Максмир каде што ви е и местото...крајно сум изреволтиран од ко-коментаторот на ХРТ2,кога Хрватска го постигна голот тој рече "Хрватска иде у полуфиналу а Турска се врача кучи"...е пизда ти материна педер еден кој каде е сега?

Николиќу незнам што си толку изреволтиран, незнам чив фан си а ако добро претпоставувам по оваа твоја демонстрирана омраза, јас тебе би ти посакал повеќе среќа, да излезете малце од таа Маракана на некое првенство:helou:

Интересен и трагикомичен македонски менталитет, се ситат на поразот на Хрватска од страна на исламските фанатици кои ни ја уназадија Македонија 500 години.На улиците во Скопје сплотени браќата по вера ја славеа победата веејќи покрај Полумесечината и двоглав Црн орел.Баш ме интересираат оние србомани кои и се изнарадуваа на Турска како мали деца, како ќе го објаснат овој феномен?Или се доаѓа до следниов заклчучок, Победата на Турција над Хрватска сплотува Турци, Албанци, Срби и србомани во едно:nesvest:

п.с.ПОЗДРАВ до сите фанови на Хрватска фудбалска репрезентација без разлика на националност, а поседно до сите ХРВАТИ затоа што со оваа игра може да се гордее секој Хрват, затоа што момците со срце играа за својата земја, затоа што доследно ја претставуваа својата татковина.Кога Македонците би го разбудиле тој национален набој кој тлее во секој нас како што е случај кај хрватските фудбалери и навивачи тогаш светли ни се деновите пред нас.....

Najljepse je biti Hrvat kad igra Hrvatska.....Уште поубаво е кога си со македонски примеси...Им посакувам на двете братски нации, многу успех во квалификациите за СП 2010:helou:

Николиќу незнам што си толку изреволтиран, незнам чив фан си а ако добро претпоставувам по оваа твоја демонстрирана омраза, јас тебе би ти посакал повеќе среќа, да излезете малце од таа Маракана на некое првенство:helou:

Интересен и трагикомичен македонски менталитет, се ситат на поразот на Хрватска од страна на исламските фанатици кои ни ја уназадија Македонија 500 години.На улиците во Скопје сплотени браќата по вера ја славеа победата веејќи покрај Полумесечината и двоглав Црн орел.Баш ме интересираат оние србомани кои и се изнарадуваа на Турска како мали деца, како ќе го објаснат овој феномен?Или се доаѓа до следниов заклчучок, Победата на Турција над Хрватска сплотува Турци, Албанци, Срби и србомани во едно:nesvest:

п.с.ПОЗДРАВ до сите фанови на Хрватска фудбалска репрезентација без разлика на националност, а поседно до сите ХРВАТИ затоа што со оваа игра може да се гордее секој Хрват, затоа што момците со срце играа за својата земја, затоа што доследно ја претставуваа својата татковина.Кога Македонците би го разбудиле тој национален набој кој тлее во секој нас како што е случај кај хрватските фудбалери и навивачи тогаш светли ни се деновите пред нас.....

Najljepse je biti Hrvat kad igra Hrvatska.....Уште поубаво е кога си со македонски примеси...Им посакувам на двете братски нации, многу успех во квалификациите за СП 2010:helou:
http://uk.youtube.com/watch?v=38qFTA8w77I
Не плаши се! Црвена застава која се таласа овог славног сумрака никада неће избледети,Пре него што последње ужарено огњиште моје нације не ишчезне.То је звезда моје нације која ће увек блистати;Моја је и припада само мојој храброј нацији. Драги полумесече, не напуштам те. Дао бих свој живот за тебе.Осмех мојој херојској раси! Чему љутња, чему бес?Иначе наша крв коју смо ради тебе пролили неће да буде благословена;Слободе ради апсолутно је исправно за моју Божју нацију. Био сам од почетка слободан и то ћу бити заувек.Какав лудак ће ме ставити у окове! Био бих изненађен!Ја сам као поплава; моћан и независан,Померићу планине, излићу се из корита, али ћу и даље тећи! Западне земље могу да се наоружају челичним зидовима,Али ја имам границе које чувају моћна прса верника.Пријатељу, препознај своју унутрашњу снагу! И размисли, како ова силна вера може икад да буде убијена,Од удара канџа монструма кога зовеш "цивилизација"? Пријатељу! Не дај моју домовину рукама туђина!Постави груди као штит, а тело као ров! Заустави ову опсаду!Ускоро ће доћи дани дивних обећања...Ко зна? Можда сутра? Можда чак и скорије! Не гледај по блату по коме си газио на јединој земљи, препознај га!И размисли о хиљадама људи без покрова што грациозно леже испод тебе.Ти си син мученика, срами се, не повређуј своје претке!Не одустај од идеала, чак ни по цену свог злата на земљи. Који човек не би дао свој живот за парче ове рајске земље?Мученици би устали само да стегну комад земље! Мученици!Бог ми може узети све вољене ако жели,Али ме не може удаљити од једине домовине на свету. О славни Боже, једина жеља у мом болом погођеном срцу је даРука туђина никад не дотакне цвет мог светог храма.Ови адхани, чији шахадаси представљају темељ моје религије,Нека се чују гласно широм моје вечне домовине. Ако има неко ко може да се жртвује за нацију, славићу.И сузе гневне крви ће да теку из сваке моје ране,И моје беживотно тело ће ходати земљом као вечна душа.Можда ћу само тада мирно да се уздигнем и да досегнем рај. Маши према ведром небу, према славном полумесецу,Тако да на крају свака кап крви буде вредна!Ни ти, ни моја раса никада нећете нестати!Слобода је апсолутно право за моју заставу;Слобода је апсолутно право за моју религиозну нацију! Велики поздрав за Хрватску шаљем на овај посебан и поносан дан!
Ne mutlu turkum diyene!

Да ја имаше Хрватска моќта на Османлиската Империја години уназад верувај ми исто ке постапеше , едноставно такви времиња егзистираа тогаш , најсилните опстануваа , свесен си и самиот .
Сегашноста друго говори али тоа се други теми , а офтопици на темава т.е. темиве sucks , посебно вакви .
Btw бев буквално на секое место кај што славеа турците , немаше албански знамиња бар јас ниедно не видов , уз моето ( македонско ) , имаше уште неколку турци што покрај турското имаа и македонско знаме . А да делиш луѓе по религиска основа е срамота .

Јас не се ситев на поразот на хрватите , прво , навивам за Турција повеќе од 10 години на големите натпреварувања , второ , хрватите беа тие кои се потсмеваа на онаа мала шугава Македонија во која и јас и ти живееме така да не заслужуваат никаков респект бар од моја страна , и трето , не се ситев на поразот , напротив , уживав во победата на турската репрезентација и во агонијата во која во моментов се наоѓа егоманијакот Билич .

1.Ако ти не си ги видел Орлите, јас ги видов:wink:
2.И ти се молам немој со таа србоманска конотација, дека ја исмевале Македонија.Само малце распрашај се како беа дочекани македонските фанови во Загреб.Ако малце те заинтересира, распрашај се чиви фанови од 1990 год па наваму слободно и братски седеле во кафани во Загреб со Хрватите пред натпревар на нивната репрезентација?Без да трошиш време ќе ти одговорам...само МАКЕДОНЦИТЕ!

И затоа ќе ве молам без изливи на србоманство понатаму...на секој Турчин на планетава му ја честитам победата и успехот:helou:

Сите што се ситат на поразот и што од својата србоманска глава презентираат разни емоции би им порачал дека за таквите место во Македонија нема:zlo:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom