Ваквите муабети посебно поврзани со уанаби масонот и бизнисмен бојче, врска немале, а нити ќе имаат... 5 години бев присутен на еурм, запознаен сум и тоа многу добро со сите негови маани и катастрофални потези...позитивни немало, а нема ни да има очигледно.
После големиот број на стручни и еминентни кадри, кои го напуштија, логично е да се запрашаш што/кој/ку*ац со сиот негов замислен план, да го реализира еурм како најдобар меѓу најдобрите со сите тертипи. Арно ама нашиот чичко бојчо, гледа само за неговиот гз, притоа запоставувајќи ја добро познатата "сакаш да ебеш а да не ти влезе" што е крајно невозможна, доколку не се натртиш за да сепак добиеш позитивен исход на крај.
Дужен ко грчка, продолжи со "инвестициите" позајмени од руски бизнисмени, кои нормално дека си го бараат своето кад тад, со што пропаѓањето во уште подлабоки гомна, не можеше да дојде ни порано ни подоцна. Денес бојчо има и стоматолошка клиника или што и да е тоа, со која западна во огромна каша, поради неразмислувањето "а што пенис ќе ни е приватен факултет, кога државниов не можат да го завршат и да го исполнат"?! И така бојче си се сјеба и со телевизијата, која ја отвара за без потреба, без план, без ништо...па и на крај краева што сакаш од човек кој што ти вика да му поставиш столб на место каде нема апсолутно никаква логика да се постави (пример при градењето на старото бифе на европски - денешна зграда на аб канал во ченто)...сакам да кажам : ако имам пари и бизнис профитабилна идеја, сигурно дека ќе ангажирам соодветен кадар за да останам што подолго при врвот и да го собирам заслужено кајмакот. А не да ја вработам и онака неписмената фамилија, на која сум и ги верификувал дипломите преку мојот приватен универзитет.
И јас сум скоро магистер, ама сигурно заслужен за разлика од неговине волици што ги чува дома за прихрана и ништо повеќе.
Е мој бојче, ти се ближи крајот, ќе мораш и мајбахчето да го шитнеш, од кај знаеш, можеби еден ден пак ќе се вратиш таму од каде што си дошол.