Ќе се продава АБ канал

• Креатор на темата Креатор на темата Shellshock nam67
  • Време на започнување Време на започнување
Не му ја бринете за Војо, има он пари, еве сега пред месец дена купи уште една вила на Водно и сега ми е прв комшија.
Иако најверојатно куќава ја земал за младожењците, се надевам нема базен да направи па да морам да ја гледам невестата во бикини. (God have mercy)

Не му ја бринете за Војо, има он пари, еве сега пред месец дена купи уште една вила на Водно и сега ми е прв комшија.
Иако најверојатно куќава ја земал за младожењците, се надевам нема базен да направи па да морам да ја гледам невестата во бикини. (God have mercy)

Невестата + ласта у базен = цунами. Си наебал, брат.

Ќе ја продаде на Курир или така нешто, сигурно. Уште еден телевизија копија на Сител, не е никогаш вишок. ЦЕЛО СКОПЈЕ...

Барем липосукција нека направи.

Само не ми е јасно кај ќе ги инвестира 12 милиони, нели ќе влегува инвеститор? Само мене ми е нејасно нешто овде или...

Ќе се продава АБ канал
12.11Andreski1.jpg

Сопственикот Бојо Андрески планира да ги продаде телевизијата АБ канал, печатницата АБЦ принт, како и некои индустриски капацитети со цел да собере средства кои ќе му бидат потребни за докапитализација во неговиот Европски универзитет, за кој најавува и сериозно партнерство од странство.

Европскиот универзитет се шири со странска инвестиција и станува дел од светски признат универзитет, кој ќе биде партнер со ЕУРМ по системот на заеднички вложувања.

За реализација на овој голем и радикален чекор во подобрувањето на приватното високо образование Европски ќе вложи 12 милиони евра. Дел од овие пари ќе бидат обезбедени како кредити, а дел со продажба на имот, кои се директна или индиректна сопственост на Европскиот универзитет. За таа цел, ќе се продава телевизијата АБ канал, печатницата АБЦ принт, како и некои индустриски капацитети, кои се во сопственост на проф. д-р Бојо Андрески, пишува весникот Вечер, кој исто така е во негова сопственост.

„Веќе планираме со старт од 12 милиони евра да направиме концепт, што ќе биде концепт не само за Република Македонија туку и за граѓаните во Македонија, но и за останатите граѓани во Лондон и во САД. Нашите студенти веќе од наредната година ќе можат да студираат или во Лондон или во САД во Вашингтон или Чикаго, тоа е веќе работа што ние ја реализираме со тие високообразвни институции, кои се звучни имиња“, вели претседателот на Европскиот универзитет, проф. д-р Бојо Андрески.
dobra vest nema da ima povejke summer club :drk::drk::drk:, i onaka bese podprosecna televizija

Пошо ми си сограѓанин, ако имаш некој познат во Европски Универзитет во Охрид прашај како е на факс.ВО ЕУРМ ВО ОХРИД НАСТАВАТА Е ПРЕКИНАТА ПОРАДИ 'НЕМАЊЕ УСЛОВИ'.Студентите одат директно на испити во ЕУРМ во Скопје.Средствата не се рефундирани (ако сакате полагајте во Скопје, ако не кој ве тркалат).
Ќе се укинат и студиите по стоматологија во Скопје.

Парите се на студентите на ЕУРМ остаени на цедило.

Не ми е јасно, толку ли нема 12 милиони евра кеш па кредити и слично. Инаку за АБ Канал јес да е потпросечна телевизија, ама има доста добри деколтеа да се видат, посебно кога има помладо машко како гостин
Очигледно ги поебал за вили на Водно и Маврово.

Пошо ми си сограѓанин, ако имаш некој познат во Европски Универзитет во Охрид прашај како е на факс.ВО ЕУРМ ВО ОХРИД НАСТАВАТА Е ПРЕКИНАТА ПОРАДИ 'НЕМАЊЕ УСЛОВИ'.Студентите одат директно на испити во ЕУРМ во Скопје.Средствата не се рефундирани (ако сакате полагајте во Скопје, ако не кој ве тркалат).
Ќе се укинат и студиите по стоматологија во Скопје.

Парите се на студентите на ЕУРМ остаени на цедило.

Очигледно ги поебал за вили на Водно и Маврово.
многу малку мислам дека има во охрид студенти па може ке ги затворат .

Па ко демек му беше глеана телевизијата :tapp:
3 години постои телевизијата и немаше ќора реклама, згора на се останаа должни на многу вработени, на дел од нив им понудија и смешни договори и сеа ќе ја продава......па нормално коа е до гуша у го*на. Со таа опрема шо ја има у телевизијата, можеше стварно да биде број 1 тв у Македонија, ама реши да штеди на многу работи...затоа и му пропадна телевизијата.

tuku edno ne mi e jasno kaj iscezna Zdravkica neli edno vreme bese zastitno lice na telvizijata???
mislam so nea i melita zapocna televizijata

Што ќе му е аб канал кога и онака „бесплатно“ се рекламира на Сител кога има потреба.
покрај многуте реклами за еурм има и интересни ствари на аб канал ама ако, похејтајте си, класично :)

Значи Бојо од Европски го држел АБ Канал. Нема пари, затоа и го продава. Епа сака јаки коли да вози.....нека вози сега пак. Дури се шират муабети дека и Европскиот нешто ќе се продавал.

многу малку мислам дека има во охрид студенти па може ке ги затворат .
Не се малку.И ако планираа да затворат можеа да им кажат со време, а не сред година од денес за утре да им речат нема да имаме настава овде отсега ќе одите во Скопје само на предавање.А можеа и да им ги вратат парите (ама очигледно отишле на вили и телевизии).Професионално до коска.
И како шо спомнав и дел од факултетите во централата ќе се затворат, ова од професор на истиов квазифакултет.

Сега за сега во игра се Шутел и БТР Национал! :pos::pos::tapp:
Не знам дали ќе купи некој ваква телевизија заради малиот рејтинг на гледаност, и што е уште потрагично не знам колку луѓе ја знаат... :)

Не се малку.И ако планираа да затворат можеа да им кажат со време, а не сред година од денес за утре да им речат нема да имаме настава овде отсега ќе одите во Скопје само на предавање.А можеа и да им ги вратат парите (ама очигледно отишле на вили и телевизии).Професионално до коска.
И како шо спомнав и дел од факултетите во централата ќе се затворат, ова од професор на истиов квазифакултет.
Јас завршив Охрид на Европски на времето (2008) тогаш беше топ, ама одкако му заминаа пола професори на ФОН почна да тоне универзитетот.
Сега слушам само 10тина студенти имало Охрид.

Кај Бојо нечини односот, ептен е самобендисан и се однесува кон вработените како да е господ затоа и пропаѓа.

Јас завршив Охрид на Европски на времето (2008) тогаш беше топ, ама одкако му заминаа пола професори на ФОН почна да тоне универзитетот.
Сега слушам само 10тина студенти имало Охрид.

Кај Бојо нечини односот, ептен е самобендисан и се однесува кон вработените како да е господ затоа и пропаѓа.

Моментално се околу 80 студенти Х 2200 евра само за оваа година = 161600 евричи.А наставата не им е како во договорот...
Ова за односот спрема вработените точно е и студентите и професорите се жалат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom