Тепачка во Париз помеѓу Турци и Курди

• Креатор на темата Креатор на темата Казаки
  • Време на започнување Време на започнување
Курдите се над 25 000 000 тие мора да добијат држава!

Мора ? :pos:
Ти гледај си ги проблемите дома, утре некој да не сака тебе да те дели та за Курдите не бери гајле. Остави ги сами нека си се грижат.

• Ми се допаѓа
Reactions: B92
Мора ? :pos:
Ти гледај си ги проблемите дома, утре некој да не сака тебе да те дели та за Курдите не бери гајле. Остави ги сами нека си се грижат.
Спореди ја македонската и Курдската историја и потоа смеј се. Двата народи се поделени меѓу соседите, разликата е во тоа што Македонците добија каква таква слободна територија и формираа држава а Курдскиот народ иако многу поголем ја немаше таа среќа.

Турција и самостојно е премногу моќна за да дозволи Курдите да направат држава во држава.

Некој може да има две држави (Грција-Кипар, Србија-Српска*, Албанија-Косово, Турција-Северен Кипар* и тн.) а некој не смее да има ни една (Курдите, Палестинците). Каде е тука правдата?

Некој може да има две држави (Грција-Кипар, Србија-Српска*, Албанија-Косово, Турција-Северен Кипар* и тн.) а некој не смее да има ни една (Курдите, Палестинците). Каде е тука правдата?

Нема правда во светот.

Турција и самостојно е премногу моќна за да дозволи Курдите да направат држава во држава.
Како тоа?
Како Турците планираат да го завршат конфликтот со Курдите?
Да ги убијаат сите? Да извршат геноцид? Да ја победат ПКК? Да ги асимилираат?
Не можеш да победиш народ или организација што се наоѓа на 4 земји. Не можеш да истребиш 20 милиони луѓе.

Кој победи во тепачката? Иначе за Турците навивам... :D

Нема, ама Македонците, Грците па дури и Ромите, не го однеле во Австралија со себе својот простотилак од шести век.

Па тие сеуште не дошле до шестиот век друже.:icon_lol:
--- надополнето: Nov 4, 2011 8:48 PM ---
Треба земјите од северна Африка да се солидаризираат со човештвото и да отстапат по малку од својата територија од Сахара, каде би се изградил резерват ограден со електрични огради и каде секој кој покажува вакви симптоми, да биде отстранет од нормалното човештво и однесен таму племенски да се организира и коле меѓусебно.

Ако ова се направи, тогаш високо котираш ...друже.;)

Nemoj taka da ne ti spomne nekoj Golema Albanija, kako kontra replika..(y)
Ја почитувам Турција како држава и целата поддршка што и ја дава на Македонија. Ова го кажувам за да не ме сфатиш погрешно.

Ама премногу тролаш на форумов со Турција. Тука си роден (претпоставувам), живееш, а во секој пост ја имаш Турција.
Границите на Македонија се отворени за тој што не ја сака.

И сами знаеме дека толкав голем број на народ мора да добие држава кога тогаш, сакале ние или не.

Курдите само во Турција се 15-20 милиони, а во цел свет се 50 милиони (вклучувајќи го Иран, Сирија и Ирак). Тие се најголем народ без држава, втори се Ромите.

За албанците, да ти го кажам рецептот.
Муда + Безстрашност + Единство + Подршка + Херои = 2 Држави.

muahahahhahhhahhahahaaaaaaaaaaaaaaaaaa

jakи сте вие кога сте у група од 10 души против 1-2 . А кога сте сами сте како пичиња

За албанците, да ти го кажам рецептот.
Муда + Безстрашност + Единство + Подршка + Херои = 2 Држави.

Хохохохо кога вие ќе тепате некој како во случајот со видеото, тогаш е се од горе наведеното точно. Ама кога некој вас ќе ве тепа како магариња тогаш - Расизам + Фашизам + Шовинизам + Национализам + Садизам.

Мислам на случајот од 2004.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom