Сакаат да го нападнат Иран

• Креатор на темата Креатор на темата Shellshock nam67
  • Време на започнување Време на започнување
Колку само се апсурдни војните... Незнам за вас ама јас мислам дека САД и НАТО се најголемата закана за светот, а не Иран или некои други неистомисленици на западњаците. Дури и да развива нуклеарни оружја, зарем се толку глупави да ги искористат, се знае дека ќе им бидат само за покажување заби.
Кој им го даде на САД правото да одредува кој ќе има нуклеарки а кој не? Како може тоа да секоја нивна воена офанзива е оправдана? Зошто толку нездрави политичари има во светот бе?
Ццц 21 век сме а сеуште сите проблеми ги решаваме со војна. Браво за развиената цивилизација.

П.С. Предлагам да се стави некоја анкета во стилот на „Дали подржувате напад на Иран?“.

Колку само се апсурдни војните... Незнам за вас ама јас мислам дека САД и НАТО се најголемата закана за светот, а не Иран или некои други неистомисленици на западњаците. Дури и да развива нуклеарни оружја, зарем се толку глупави да ги искористат, се знае дека ќе им бидат само за покажување заби.
Кој им го даде на САД правото да одредува кој ќе има нуклеарки а кој не? Како може тоа да секоја нивна воена офанзива е оправдана? Зошто толку нездрави политичари има во светот бе?
Ццц 21 век сме а сеуште сите проблеми ги решаваме со војна. Браво за развиената цивилизација.

П.С. Предлагам да се стави некоја анкета во стилот на „Дали подржувате напад на Иран?“.
So long as there are man, there will be wars. Алберт Ајнштајн.

Не е секоја нивна воена операција оправдана. Никој не им даде ексклузивно право на САД да имаат нуклеарки.
И не ме плаши тоа, туку ме плаши тоа колку повеќе држави имаат нуклеарки.
Јас мислам дека САД и Русија имаат право да кажат кој има право, а кој не да поседува такво оружје. Тие поседуваа огромен број нуклеарки и покрај огромната закана што постоеше меѓу нив - не посегнаа по таквото оружје. Така да, и тоа како имаат право да кажат кој смее да има, а кој не.

А нуклеарките што сака да ги добие Иран, воопшто не се наменети против Израел.

Палестинците ти се класично племе кое може да биде збришано доста брзо,ни јас не знам всушност зошто Израелците ги трпат толку време.
Напрај им една јака офанзива со тенкови и авиони па нека се чешаат после кај што не треба.
Но лесно е да се каже,а тешко е да се направи и оствари,сепак се тешки за решавање,но ако Израел го нападне Иран,рачунај дека и американците ќе помогнат таму,во Иран,а воедно и со проблемот со Палестинците.

Проблемот не е во тоа дека е тешко да се оствари, туку не смее. Забранет е напад на цивилно население во војна, а тоа масовно убивање се смета за геноцид. Мислам дека нема веќе во светот генерали како големиот Ратко Младич :)

pa najlesno e so palestincite ,, neka bide vtora srebrenica.ohhhhh samo kolku se ubieeni i proterani od svote rodni ognista , i ti se soglasuvas so toa.? kakov hristijanin si bil tiii, taka te ucel isus.?

Пфф. Многу српски села беа ограбувани и запалени од босанските муслимани. Многу Срби се протерани од своите ,,родни огништа''...

Ти што си? Албанец?
Во случај да си албанец, тебе Мухамед како те учеше во 2001? Ако нешто не ти одговара да земеш пушка в рака и да убиваш Македонски полицајци?

Проблемот не е во тоа дека е тешко да се оствари, туку не смее. Забранет е напад на цивилно население во војна, а тоа масовно убивање се смета за геноцид. Мислам дека нема веќе во светот генерали како големиот Ратко Младич :)

Пфф. Многу српски села беа ограбувани и запалени од босанските муслимани. Многу Срби се протерани од своите ,,родни огништа''...

Ти што си? Албанец?
Во случај да си албанец, тебе Мухамед како те учеше во 2001? Ако нешто не ти одговара да земеш пушка в рака и да убиваш Македонски полицајци?

sto ne ke procitas

pa koga ke ubivas i ke te vrati neznam zosto go negiras genocidod vo srebernica mozebi imalo i muslimani sto toa go pravele no i jas bi go napravil istoto koga ke mi ubijat semejstvo.nema da sedam so skrsteni race i da gledam sto pravat . toa sto se sluci vo makedonija 2001 poveke e interes i na nacionalen plan nego na verski .. i ne se zamaram so toa dovolno mie mene sto Muhamed I SITE DRUGI BOZJI VEROVESNICI , STO ME NAUCILE..

Таму каде што има сила не се бара правдина, затоа што никогаш ќе ја нема.
Дискутабилно е прашањето кој треба, а кој нетреба да има нуклеарки.
Америка секогаш се појавува "заштитнички" не затоа што и е многу гајле кој бил диктатор или да го заштити цивилното население, или да спроведува демократија , Америка се појавува само за да ги заштити своите интереси, таму каде што е нивниот интерес, таму се и тие,,

sto ne ke procitas

pa koga ke ubivas i ke te vrati neznam zosto go negiras genocidod vo srebernica mozebi imalo i muslimani sto toa go pravele no i jas bi go napravil istoto koga ke mi ubijat semejstvo.nema da sedam so skrsteni race i da gledam sto pravat . toa sto se sluci vo makedonija 2001 poveke e interes i na nacionalen plan nego na verski .. i ne se zamaram so toa dovolno mie mene sto Muhamed I SITE DRUGI BOZJI VEROVESNICI , STO ME NAUCILE..

Никој не го негираше геноцидот во Сребреница, само додадов дека не беа босанските муслимани единствените жртви во таа војна. Инаку најголемиот дел од палењата на српските села и убивањето на цивили се случувало пред геноцидот, затоа и беше испратена војската на генералот Ратко Младич. Ќорсокак а?

Да да, сега кога мувата ти е на капата аутоматски не се замараш нели? Прееска го обвинуваше Ултрас, каков тој христијанин бил ако поддржувал геноциди и такви срања. А војната и посегнувањето по оружјето и убивањето на полицајци биле од национален интерес. Точно дека беа, ама помеѓу терористите немаше муслимански верници? Нив како им налага Исламот? Да земат пушка в рака. Ах бе.

Израел сам неможе против Иран(може да проба, но после ќе моли за помош). Kога зборуваме за Израел тука под дифолт мислиме и на Големиот Брат, а тоа е Америка. Сега ако Израел реши да го нападне ИРАН сигурно дека би одел на варијанта во таа нова авантура да биде вклучена и УСА. Јас персонално мислам дека и Америка нема доволно капацитет да контролираа 80М народ. Не, не мислам на народ пичкарски како тој во Ирак, туку народ сличен како тој во Авганистан, борбен народ кој се бори до последен, барем така ги знам персијците, но за разлика од авганистанците овие имаат и многу попаметни умови.

пс. Само се надевам Турција да не и дава подршка на Америка, затоа што индиректно тоа ќе биде помош и за Израел, е тек тогаш ќе биде весело.

п.п.с. Израел и Америка немаат внатрешен пријател во Иран, така да ќе им биде многу тешко, што мислам дека никогаш и нема да го нападнат, како што нема ни Северна Кореја.

А зошто мене ми пишуваш ?? Јас сум Иран или Палестина??
пссс ти си Евреин???

А инаку јас мислам дека Грција е нај силна земја на балканот,а и пошироко..
--- надополнето: Nov 9, 2011 10:45 PM ---

А мене Грците ми се фаворити.;)

grcite mozat da se bricat ako na niv mavne turcija (y)
mene favorit mi e makedonija bide be patrioti vo koja zemja ziveete (n)
--- надополнето: Nov 11, 2011 5:30 AM ---
kako prvo interesite na sad se golimi za napad na Iran malku koj veruvase deka revolucijata ce go urne mohamed gadafi ali go urna.
takva revolucija ne moze das se sprovede vo Iran pa kako rezultata na toa neminoven e voen udar ili agresija od nadvor so pomos na Sad ili bez Sad Izrael moze vo sekoe vreme ,
napadot bi zapocnal so vozdusen napad nesto slicno na 1967 koga go napadnaa Egipet unistuvanje na nuklearnite postrojki, pa aerodromite raketnite sistemi, odnosno soft teren omeknuvanje na teren, za da sledi kombiniran napad od kopno vozdusen desant i napad od more za od prilika mesec ili 2 pagja rezimot na Iran.
kakvi struktuti ce se stavat posle koj znae.
Sekako deka nema da bide postedena i Sirija tamu se uste se odi kon scenarijo slicno na libija

Израел сам неможе против Иран(може да проба, но после ќе моли за помош).

Може Израел сам и тоа како.
Мисијата на Израел е да се уништат нуклеарните постројки. И ништо друго. Ќе ангажира десетина израелски модификувани Ф-16, некои наменети за бомбардирање на постројките, другите за заштита, еден авион танкер, ќе ги избомбардира нуклеарните постројки и ќе ги врати назад авионите. Потоа Иран ќе одговори со ракетни напади, Израелската ПВО успешно ќе ги совлада најголем дел од тие напади. Можно е и Хезболах да влезе во војна, но имајќи предвид, Израел жестоко ќе ги бомбардира нивните позиции, или ќе се одлучи исклучително на дефанзива и тоа е тоа.

Ниту ќе молат за помош, ниту ќе плачат.

Израел веќе на крајот на декември би можел да завојува со Техеран, логистичка поддршка ќе им дадат САД и Британија.

Нападот ќе биде насочен кон иранските нуклеарни објекти, во кои според известувањата на Меѓународната агенција за атомска енергија (ИАЕА), се произведува атомска бомба. Израелските напади логистички ќе ги поддржат САД и Британија.

Дејли мeил ги цитира изворите од британската влада кои велат дека очекуваат Израел да го нападне Иран многу порано од очекуваното.

'Очекуваме тоа да се случи до Божиќ или почетокот на 2012 година', рекол изворот од британското министерство за надворешни работи.

Шефот на британската дипломатија Вилијам Хејг оценил дека известувањето на ИАЕА потполно ги дискредитирало тврдењата на Иран дека нивниот нуклеарен програм е наменет за цивилна употреба.

Од друга страна, Турција вчера ги повикала западните сили и Техеран да го решат со дијалог спорот околу нуклеарниот програм. Анкара е против воената интервенција во реонот и смета дека Иран и западните сили треба да почнат нова рунда преговори и да ги решат несогласувањата за контроверзниот нуклеарен програм.

Кина и Русија исто така се против воена акција, но и против новите санкции на Иран, кои се веќе најавени во дипломатските кругови.

Може Израел сам и тоа како.
Мисијата на Израел е да се уништат нуклеарните постројки. И ништо друго. Ќе ангажира десетина израелски модификувани Ф-16, некои наменети за бомбардирање на постројките, другите за заштита, еден авион танкер, ќе ги избомбардира нуклеарните постројки и ќе ги врати назад авионите. Потоа Иран ќе одговори со ракетни напади, Израелската ПВО успешно ќе ги совлада најголем дел од тие напади. Можно е и Хезболах да влезе во војна, но имајќи предвид, Израел жестоко ќе ги бомбардира нивните позиции, или ќе се одлучи исклучително на дефанзива и тоа е тоа.

Ниту ќе молат за помош, ниту ќе плачат.

bez podrska od sad i britanija izrael nemoze nisto toa e fakt, ako izrael e tolku glup da napadne ke mu treba poveke od desetina avioni, iran ke vozvrati so mnozicen raketen napad sto ne e nesto neocekuvano ili od sto se plasi izrael ali mnogu verojatno e da toj mnozicen raketen napad od strana na iran da bide so valkani bombi a pvo nemoze site da si unisti, a bez razlika kolku ke bidat precizni ili kade ke padnat ke imaat golemi posledici. da ne ja zaboravime kina koja ima golem interes vo iran i neveruvam deka tuk taka ke se otkaze. tuka e hamas i hezbolak koj sekogas znaat da bidat nezgodni.i na kraj irancite imaat sosema drugi mentalitet od ostanatite arabski zemji ni malku ne se za potcenuvanje

bez podrska od sad i britanija izrael nemoze nisto toa e fakt, ako izrael e tolku glup da napadne ke mu treba poveke od desetina avioni, iran ke vozvrati so mnozicen raketen napad sto ne e nesto neocekuvano ili od sto se plasi izrael ali mnogu verojatno e da toj mnozicen raketen napad od strana na iran da bide so valkani bombi a pvo nemoze site da si unisti, a bez razlika kolku ke bidat precizni ili kade ke padnat ke imaat golemi posledici. da ne ja zaboravime kina koja ima golem interes vo iran i neveruvam deka tuk taka ke se otkaze. tuka e hamas i hezbolak koj sekogas znaat da bidat nezgodni.i na kraj irancite imaat sosema drugi mentalitet od ostanatite arabski zemji ni malku ne se za potcenuvanje
А ако САД нападнат, Иран ќе почне да стрела со своите кратко-дострелни ракети кои се потешки за уништување врз базите на САД околу Иран.
Израел има способност да ги уништи ракетите (кои патем не се докажани во војна) долго пред да стигнат на Израелска територија.
И Израел воопшто нема да ги чепни кинеските инвестиции во Иран. Инаку, Израел има околу 150 Ф-16ки.

irancite imaat sosema drugi mentalitet od ostanatite arabski zemji ni malku ne se za potcenuvanje
Иран е држава која го контролира целиот комуникациски и интернет систем,Иран на Универзитетите ги чешлал студиите по филозофија, менаџмент, психологија, политички науки и уште неколку предмети, затоа што нивните програми биле премногу "западни,
Нивниот ајатолах кучињата ги прогласи за нечисти, изјавувајќи дека луѓето кои ги чуваат “слепо го имитираат западот“ и дека нивната посветеност на животните ќе резултира со зло.
Ахмадинеџад дури во фризерските салони, има наредено фризерите и берберите да не употребуваат "западни стилови ";)
И со таква политика сакајќи да го заштити од западот својот народ, јас можам само да замислам каков менталитет имаат иранците, навистина непотценувачко:tapp:

Со својата нуклеарна програма, поврзаноста со терористичките групи и обидот за ширење на своето влијание врз Блискиот Исток, Иран претставува главна главоболка за администрацијата на Обама

Иран е држава која го контролира целиот комуникациски и интернет систем,Иран на Универзитетите ги чешлал студиите по филозофија, менаџмент, психологија, политички науки и уште неколку предмети, затоа што нивните програми биле премногу "западни,
Нивниот ајатолах кучињата ги прогласи за нечисти, изјавувајќи дека луѓето кои ги чуваат “слепо го имитираат западот“ и дека нивната посветеност на животните ќе резултира со зло.
Ахмадинеџад дури во фризерските салони, има наредено фризерите и берберите да не употребуваат "западни стилови ";)
И со таква политика сакајќи да го заштити од западот својот народ, јас можам само да замислам каков менталитет имаат иранците, навистина непотценувачко:tapp:

Со својата нуклеарна програма, поврзаноста со терористичките групи и обидот за ширење на своето влијание врз Блискиот Исток, Иран претставува главна главоболка за администрацијата на Обама

Точно..Такви се.А евреите па шо се едно цвеќе за мирисање,шо да ти расправам.
Избраниот народ за кој сите други се стока на која можеш да и го правиш сето она што не ти е дозволено да му го правиш на својот народ.И од што се толку добри низ историјата им се случиле погроми секаде каде што ги имало во поголем број..

А Иран дека ќе го нападнат,ќе го нападнат.Прашање само кога и како.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom