Фонтана "Воин на коњ"

Па не земаа они пари од народот за Воин на коњ и за 14 крак штит, туку за споменик Александар Македонски и штит со 16 крако сонце.
Не ме боли мене таквата кој колку напраил, битно е како напраил и колку украл.
А за тоа дали ќе ќутам и ќе викам ќути од лошото има и полошо, извини ама ја не сум ничиј партиски курац. Така да ќе си кажам се што ми пречи, пошо живееме во демократска држава, а и од ова полошо не може да биде. Искрено ми е преку такваата од се, па и ако треба апсаана да идам за критики, барем ќе ми обезбедат јадење, кревет и слично.
Гоце Делчев и остали борци биле спремни да гинат за доброто на државата, ја би се задоволила и ако барем малце ја размрдам сивата маса на некои створови, па да почнат да мислат за доброто на народот и државата макар тоа значело и идење апсаана.

Maла јел си мало нервозна :pos:

Така да ќе си кажам се што ми пречи, пошо живееме во демократска држава, а и од ова полошо не може да биде. Искрено ми е преку такваата од се, па и ако треба апсаана да идам за критики, барем ќе ми обезбедат јадење, кревет и слично.

Браво женска главо и ја идам апсаана заедно со тебе
:pos::pos::pos:

Па не земаа они пари од народот за Воин на коњ и за 14 крак штит, туку за споменик Александар Македонски и штит со 16 крако сонце.
Не ме боли мене таквата кој колку напраил, битно е како напраил и колку украл.
А за тоа дали ќе ќутам и ќе викам ќути од лошото има и полошо, извини ама ја не сум ничиј партиски курац. Така да ќе си кажам се што ми пречи, пошо живееме во демократска држава, а и од ова полошо не може да биде. Искрено ми е преку такваата од се, па и ако треба апсаана да идам за критики, барем ќе ми обезбедат јадење, кревет и слично.
Гоце Делчев и остали борци биле спремни да гинат за доброто на државата, ја би се задоволила и ако барем малце ја размрдам сивата маса на некои створови, па да почнат да мислат за доброто на народот и државата макар тоа значело и идење апсаана.

Идеалистка си и јас бев додека не видов некои работи кои не се за на форум. Во тие кругови се гризе, или гризеш или тебе те гризат, нема многу простор за генијални идеи, преголема борба на ега е :). Секаде е така во политика не само кај нас.

Полошо секогаш може да биде, не коби :D.

Да размрдаш сива маса треба да ја има а сеа ја нема, убаво што си идеалистка ама види каква ти е околината па размисли што е желба а што реално можно :).

Tи пак ли си у штаб цитро?
Бар да те научеа како да ја опнеш комшиката и како се чува уплатница.

Не сум,ми заврши смена :pos:
ах бе Македоснко девојче

А иначе што ти смета кај фонтаната не те сватив.. тоа што се потрошија пари или зраците на штитовите ?

Не мораш да им кажуваш. Можеш да им покажеш непослушност. Кој ги ебе бе. Ама, за тоа треба мозок. Напрај у државата да ти тече мед и млеко, да видиш одма како ќе станеш Македонски народ, кој живее во Македонија и зборува Македонски јазик.
Сиромашен народ лесно се манипулира и води.
Станавме експериментални глувци за сите.
Мене ме интересира во кој држави е толку се идилично ако ги исклучам скандинарските земј? Во Еу посебно не е така па еве прашај во Бугарија дали им е подобро по влезот во Еу и дали тече мед и млеко. Треба и да имаш и силно лоби што може една мала земја како нашата? Еве ти ни спуштија граници само на нас и Европска комисија вели сами барајте си пари од Грција поради тоа значи не е така лесно решенито пред да предземеш нешто треба да имаш поисплатлива алтернатива која нашиве уште не ја нашле јас имам конкретен план да се пријде во преговори со Русите за сојуз со нив да видиш како ќе заборават и спорови и се

Не сум,ми заврши смена :pos:
ах бе Македоснко девојче

А иначе што ти смета кај фонтаната не те сватив.. тоа што се потрошија пари или зраците на штитовите ?

Мене ми смета бе што луѓе со говорна маана стануваат премиери а уствари се пички у душа. Преку кур ми е и од Грујо и од Мујо !

Точно ама и Хрватска и Словенија се мали па се снајдоа.

Можеме да покажеме повеќе заби ама ние ќутиме и кога треба и кога не треба и затоа никој не не почитува, сите не сметаат за лесна жртва со која можеш да правиш што сакаш. Тоа треба да се смени.

Мирниот сите ќе го чушкаат и заебаваат, било човек, народ или цела држава.

Можеме не дека неможеме. Само треба да си ги знаат границите нашите политичари во зависнот од тоа колку се толерантни другиве. Ама тоа и ти викам. Напад на една држава можеби неможат да изведат така лесно и ќе покрене меѓународна расправа, ама внатрешен конфликт кај нас е многу лесно да се направи. Верувај дека било која држава ако сака, само малку треба да ги крене меѓуетничките тензии и ситуацијата ќе ескалира. Да им поделат калаши у Тетово, па да почнат да бараат поделба на Македонија, макар и тоа да е група од 100-200 души ќе биде поддржана од останатите и дур да се освестиш ете ти граѓанска војна. У многу заебана ситуација сме ние Македонците во Македонија за жал.

Мене ми смета бе што луѓе со говорна маана стануваат премиери а уствари се пички у душа. Преку кур ми е и од Грујо и од Мујо !

Епа ајде , еве ти шанса да те промовираме до наредни избори..ако немаш говорна маана и имаш муда како Букефал на плоштад и не си пиче,т.е. зајче у душа ...ајде да те кандидираме ,што викаш

Ова не ти требаше. Неможе на некој ради говорна маана да му се забрани да биде премиер.

Епа ајде , еве ти шанса да те промовираме до наредни избори..ако немаш говорна маана и имаш муда како Букефал на плоштад и не си пиче,т.е. зајче у душа ...ајде да те кандидираме ,што викаш
Може нема проблем и од феудална Македонија како што е сега ќе направам империја и ќе се самопрогласам за император, а Грујо и Бранко ќе ги обесам под мудата на Букефал

Може нема проблем и од феудална Македонија како што е сега ќе направам империја и ќе се самопрогласам за император, а Грујо и Бранко ќе ги обесам под мудата на Букефал

Таков како тебе бараме ................................. :icon_mrgr:

Пак ќе повторам задржете се од политички коментари, не за друго ќе отиде темава јабана.... а поентата ми е најнеполитичка на цел свет :)

Така да ај да се навратиме малце таму кај што бевме.
Дознав од Van der Heights дека тоа е ради времената спогодба бла бла....
Па имам едно прашање? Кој курац е таа фејк времена спогодба што ќе ми кажува што смеам и несмеам???
Дали имаме свое јас или сме марионетки обични?

Пак ќе повторам задржете се од политички коментари, не за друго ќе отиде темава јабана.... а поентата ми е најнеполитичка на цел свет :)

Така да ај да се навратиме малце таму кај што бевме.
Дознав од Van der Heights дека тоа е ради времената спогодба бла бла....
Па имам едно прашање? Кој курац е таа фејк времена спогодба што ќе ми кажува што смеам и несмеам???
Дали имаме свое јас или сме марионетки обични?

Киро прашај го за тоа.. жив е уште за среќа

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom