Фонтана "Воин на коњ"

Секако не не сакаат у ЕУ, барем биди фраер и одјеби ги.

Како што им рече Грујо, (Боље признајте ни дека не не сакате) , така да ги одјебеме? Типичен сељак. Па јас да бев ќе склопев боље реченица.

Како што им рече Грујо, (Боље признајте ни дека не не сакате) , така да ги одјебеме? Типичен сељак. Па јас да бев ќе склопев боље реченица.
Не мораш да им кажуваш. Можеш да им покажеш непослушност. Кој ги ебе бе. Ама, за тоа треба мозок. Напрај у државата да ти тече мед и млеко, да видиш одма како ќе станеш Македонски народ, кој живее во Македонија и зборува Македонски јазик.
Сиромашен народ лесно се манипулира и води.
Станавме експериментални глувци за сите.

Абе не требал Грујо да му го рече тоа на Фуле зашто девојка ми секој ден ми го кажува истото: Боље признај дека не ме сакаш а не секој ден да ме ебеш ! :pos:

Зошто тогаш брзаа да постават споменик со име Воин на коњ, наместо достоинствено откако ќе се реши спорот да го поставеа Александар Македонски ама комплет, со штитови со 16 краци.
Како можеа да прелажат толку луѓе дека ќе го праат Александар со наши-народни пари, а тоа уствари да ти било Воин на коњ:tapp:
И за крај ако гркот те е*е постојано, зошто ти еднаш да не бидеш горд Македонец и да го поебеш со комплетен споменик на Александар Македонски?

Не знам, има работи што ми се јасни ама не смеам да ги пишам и што не ми се јасни. Оваа не ми е, зашто не се почека да заврши спорот во Хаг па после поставај што сакаш и колку сакаш.

Се плашам (односно мислам) дека додека аплицираме за ЕУ тоа ти што го сакаш нема НИКОГАШ да биде, или ќе треба да баталиме и ЕУ и НАТО и да си тераме по свој пат. Што владата планира да прави не знам а и кога би знаел пак не би го пишал :). Ќе видиме одма после Хаг кој пат ќе се фати, дали пак ќе веднеме глава или ќе ја дигнеме. Јас би сакал да е второто.

Тешко на Македонија со ваков народ.

Иди на темата за 3 најдосадни форумџии па види зашо ни е народот ваков, ние меѓу себе се јадеме. Не е џабе реченицата: Ако Македонец не те заебе нема никој и не сум претерано горд ради тоа :).

Злобен е народот, завидува, навредува и љубомори и пред се не е ХРАБАР. Затоа сме таму каде што сме. Се силиме каде не треба а молчиме каде треба ама се навикнав веќе :).

Следните може ќе опраат а у наше време тешко :).

Ама, за тоа треба мозок. Напрај у државата да ти тече мед и млеко, да видиш одма како ќе станеш Македонски народ, кој живее во Македонија и зборува Македонски јазик.

Па многу нормално. Зашто некој би си одел од некаде ако му е убаво .. нели? Тоа е.

Не мораш да им кажуваш. Можеш да им покажеш непослушност. Кој ги ебе бе. Ама, за тоа треба мозок. Напрај у државата да ти тече мед и млеко, да видиш одма како ќе станеш Македонски народ, кој живее во Македонија и зборува Македонски јазик.

Абе не требал Грујо да му го рече тоа на Фуле зашто девојка ми секој ден ми го кажува истото: Боље признај дека не ме сакаш а не секој ден да ме ебеш ! :pos:

За да не прејде темава во политички препукувања ќе ве замолам да се оградите од политички мислења

Оваа тема е дискутирана безброј пати.. ај сега уште една тура :tapp:

Е ако де, ако си болен подобро да мислиш како да оздравиш него да молчиш и се правиш дека ти е се супер.

Ние цел 8 години го папаме немиен, па сеа за еден крак се фатиле, ма дај одјеби...

Шо не ти чини бе пријателе?? немој да бидеш комуњар ,по све да плукаш..
--- надополнето: Oct 31, 2011 9:50 PM ---

Подобро да ги одјебе и редно време беше.А реално гледано владите на Вмро и двете повеке направија од било која влада на комуњариве такада седете си трајте си пошо подобро од ова сега и сме немале..

Ќе бидам ОФФ - ТОПИК
Како такви вреѓања на владата ве молам, па тие не се фалат само се нарциси :) , само сакаат да се сликаат.
Пример: Да сменат една врата, ќе ги соберат сите медиуми и ќе ја критикуваат предходната влада зошто не го направила тоа во нивниот мандат.
Другиве ќе вратат, она-ова... Ау ствари се тоа го прават пред камери, зад нив си се договараат како да го водат овој слеп народ! И така цело време се вртат во место.
Додека има овци ќе има и волна. А вие тука ќе се "заколите" да докажете која направила повеќе, додека они си ги наполнија сметките во банка и се обезбедија за цел живот.:confused:

Абе што се умислувате да им се спротиставеле ова она. Греота ни е нашава армија. Било кој од европејциве може на многу културен начин да ни ја уништи државава ако сака - со меѓуетнички конфликт т.е. граѓанска војна. Ако не бива така може и ко у косово што им направија на србите. Така да попаметно ни е да си ќутиме и да не се курчиме многу се додека нашава економија и армија биде доволно силна да им се спротистави (што неверувам дека ќе се случи во наредните 50 години). Стварно сме многу малечки и небитни. Ако немаме некој од велесиливе (САД, Русија, Кина итн...) да не поддржува во се' ништо не можеме да направиме.

Дури и банкротирана грција може да ни ја окупира државава за 24 часа. Таква е реалноста за жал.

Подобро да ги одјебе и редно време беше.А реално гледано владите на Вмро и двете повеке направија од било која влада на комуњариве такада седете си трајте си пошо подобро од ова сега и сме немале..
До негде се согласувам, но сепак тоа не значи дека нема место за критика... има и тоа како. Точно е дека за разлика од било која претходна влада направено е многу но има и еден куп предавнички потези од оваа влада и неразумни закони кои заслужуваат секаква осуда. Единствена причина што се на власт и најверојатно ќе бидат и нареден мандат е што комуњарските гомнари се крајно не способни или па испокрале се што може за цел нивни живот и сега не им е воопшто гајле.

Сен сеи ти си стварно многу глуп... Цело Нато не може да освои една најзатуцана земја во цел свет а нас ќе не освојувала банкротирана земја.:tapp:
Единствена причина што јужните пички се во преднос во однос на нас е тоа што ЕУ е на нивна страна, а ако решaт САД секоја држава на Балканот можат да ја распаднат за 1 месец, буквално сите си имаат слабости.

Абе што се умислувате да им се спротиставеле ова она. Греота ни е нашава армија. Било кој од европејциве може на многу културен начин да ни ја уништи државава ако сака - со меѓуетнички конфликт т.е. граѓанска војна. Ако не бива така може и ко у косово што им направија на србите. Така да попаметно ни е да си ќутиме и да не се курчиме многу се додека нашава економија и армија биде доволно силна да им се спротистави (што неверувам дека ќе се случи во наредните 50 години). Стварно сме многу малечки и небитни. Ако немаме некој од велесиливе (САД, Русија, Кина итн...) да не поддржува во се' ништо не можеме да направиме.

Дури и банкротирана грција може да ни ја окупира државава за 24 часа. Таква е реалноста за жал.

Точно ама и Хрватска и Словенија се мали па се снајдоа.

Можеме да покажеме повеќе заби ама ние ќутиме и кога треба и кога не треба и затоа никој не не почитува, сите не сметаат за лесна жртва со која можеш да правиш што сакаш. Тоа треба да се смени.

Мирниот сите ќе го чушкаат и заебаваат, било човек, народ или цела држава.

Па не земаа они пари од народот за Воин на коњ и за 14 крак штит, туку за споменик Александар Македонски и штит со 16 крако сонце.
Не ме боли мене таквата кој колку напраил, битно е како напраил и колку украл.
А за тоа дали ќе ќутам и ќе викам ќути од лошото има и полошо, извини ама ја не сум ничиј партиски курац. Така да ќе си кажам се што ми пречи, пошо живееме во демократска држава, а и од ова полошо не може да биде. Искрено ми е преку такваата од се, па и ако треба апсаана да идам за критики, барем ќе ми обезбедат јадење, кревет и слично.
Гоце Делчев и остали борци биле спремни да гинат за доброто на државата, ја би се задоволила и ако барем малце ја размрдам сивата маса на некои створови, па да почнат да мислат за доброто на народот и државата макар тоа значело и идење апсаана.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom