Како најбрзо да научам македонски јазик?

• Креатор на темата Креатор на темата joanna
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
28 октомври 2011
Мислења
37
Поени од реакции
2
здравејте,извинете че ште пиша на б'лгарски обаче точно там е проблема че не знам македонски.налага ми се да се преместја в един македонски град скоро и не мога да в'ржа едно правилно изречение на македонски и се притеснјавам че там јавно ште уча в македонско училиште..нјамам много трудности с разбирането обаче ми е трудно да говорја и нали имате часове по македонски както ние по б'лгарски и сигурно нјама да зав'рша :Dискам да мога да говорја за 1 месец македонски нјакакви идеи?

Ела еден месец порано од тва шо треба и брзо ќе ги видеш и сам разликите. Само со користење на еден јазик ќе го научеш как шо треба.

здравејте,извинете че ште пиша на б'лгарски обаче точно там е проблема че не знам македонски.налага ми се да се преместја в един македонски град скоро и не мога да в'ржа едно правилно изречение на македонски и се притеснјавам че там јавно ште уча в македонско училиште..нјамам много трудности с разбирането обаче ми е трудно да говорја и нали имате часове по македонски както ние по б'лгарски и сигурно нјама да зав'рша :Dискам да мога да говорја за 1 месец македонски нјакакви идеи?
Здраво извинете што ќе пишувам на бугарски,всушност тоа е и проблемот не знам Македонски. Ми се наложува да се преместам во еден Македонски град и неможам да сврзам правилно говорење на македонски и се плашам затоа што таму ќе учам на Македонски. Немам големи потешкотии во разбирањето но тешко ми е да зборувам,нели имате часови по македонски како и ние по бугарски и сигурно нема да завршам.:D сакам да можам да зборувам за 1 месец МаК. некакви идеи ?

Е,почни од овде.

освен насловот ништо друго не ти разбрав, да небеше SASUKE немаше да разберам
за учење македонски јазик имаш буквар бе друже
еве ти за азбуката

благодаја однапрет
p.S: Женско си?
ако си женско кажи кај искачаш јас ке те научам македонски.:D
таму во бугарија има добри момички:P
--- надополнето: Oct 30, 2011 1:24 PM ---
не благодаја .. туку благодарам :D
не и замерувај не е од тука:)

освен насловот ништо друго не ти разбрав, да небеше SASUKE немаше да разберам
за учење македонски јазик имаш буквар бе друже
еве ти за азбуката

благодаја однапрет
p.S: Женско си?
ако си женско кажи кај искачаш јас ке те научам македонски.:D
таму во бугарија има добри момички:P
--- надополнето: Oct 30, 2011 1:24 PM ---

не и замерувај не е од тука:)

е аз казах,че като чета разбирам,нормално и ако вие сте ме разбрали :Dпроблема е при говоренето ,мислја че може би бихте ме разбрали като говорја,но аз искам да говорја правилно на македонски,а не на б'лгарски като отида там в нај-скоро време.
--- надополнето: Oct 30, 2011 3:34 PM ---
не благодаја .. туку благодарам :D
благодарја не благодаја :D

е аз казах,че като чета разбирам,нормално и ако вие сте ме разбрали :Dпроблема е при говоренето ,мислја че може би бихте ме разбрали като говорја,но аз искам да говорја правилно на македонски,а не на б'лгарски като отида там в нај-скоро време.
--- надополнето: Oct 30, 2011 3:34 PM ---

благодарја не благодаја :D
Македонска подршка користиш збори погласно не те разбирам:pos:

Извини малку е може не е на место прашањево, во кој дел од МК ќе одиш(дојдеш)?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom