Како да си направите вебстрана?

• Креатор на темата Креатор на темата deXterche
  • Време на започнување Време на започнување
Temata e dobra, interesna a pred se korisna. Isto i jas mislam deka treba i drugi da se vklucat vo temata, i sekoj da kaze sto znae, ako saka da go pokaze svoeto znaenje. Jas na primer sum pocetnik vo ova, i ne znam nisto :) Nema smisla, non stop samo dexterche da objasnuva i pisuva, sepak sekoja cest za nego, mislam deka treba da ja razrabotime temate, bidejke e stvarno super, pa potoa sekoj da napravi nekoj web site, pa da vidime sto sme naucile. Vaka samo go gubime vremeto na mIRC i na MSN so priljatelite i "priljatelkite". Pozdrav :tv:

постои една книга од дејан јошевски каде го објаснува HTML јазикот. Инаку постојат и многу добри туторијали на lynda.com и appdev.com (видео) кои според мене даваат најдобра едукација за HTML.

nov clen

slucajno surfajki po internetov ja vidov temata na deksterce i mislam deka e odlicna.Mozebi ima mnogu luge koi nema nisto da napisat megutoa gi citaat stranive.Bi trebalo deksterce da prodolzis so pisuvanjeto bidejki navistina davas odlicni informacii i samo hrabro napred,ednostavno na onie sto im se brza neka si najdat literatura pa neka citaat a za nas pocetnicite dobro e i vaka taka da ne gubi hrabrost i prodolzi

Dexterche e mnogo napisaja i kazaja za HTML, i svaka mu cast na decka, a sga treba i nekoj drug da produzi normalno ako saka :) Zasto siguran sam deka mnogo znaev... a ja nauci kolko tolko blagodarenie na njega, ako se najde nekoj dobar neka produzi... pa moze i dreamweaver,hostiranje do objasni POZDRAV

deXterche напиша:
Доста ве давев со теорија. Денес ќе ви постирам еден туториал во Dreamweaver, кој го нема превземено до сега нека си го превземе.
Tуториалот е за да направите Rollover/MouseOver ефект на слика. (знаете тоа е она кога ќе помините над сликата и ќе ви излезе друга:)) :img:
Врзете ги појасите тргнуваме :zlo:

Најпрво превземете ги овие две слики кои ќе ни послужат за да го создадеме ефектот.

about_off.gif
about_on.gif

Отворете нова страна во dreamweaver и кликнете на Rollover Image од Common Панелот.

mouseOver1.gif

Одкако ќе го сторете тоа ќе ви излезе овој pop up

MouseOver2.gif

Поплнетего како што е прикажано на сликата (кај Original Image ставетеја првата слика, кај Rollover Image сликата која ќе се прикаже кога маусот ќе биде врз неа и нормалн кај go to URL внесетего линкот).

И тоа е тоа...

А како да дојдам до Тука

Уклучвиш дримвејвер и бараш по тулбарот revolve image(ќе бараш така што ќе застаниш со маусот врз иконите од тулбарот)

ОВЦА напиша:
http://images.freewebs.com/Documents/domainRegistration.pdf

Вака подобро без мачење правење своја веб страна

Сега дали сте задоволни
Ај не ја уништувајте темава! Има тема за прашања и совети...ако имаш туториал да пастираш, пастај, ОК?! Не ти ја сфаќам поентата на линкот :uvo:

Стварно што е работава со линков.ај објасни.

bad_boy напиша:
Стварно што е работава со линков.ај објасни.
За регистрација на домејн е, ама врска нема со темава

е уште за тоа да требаше туторијал, пак на оваа тема ...(ак сакаш декс бриши ми го мислењево ама стварно не сваќам како некој мојт толку глуп да е)

vaskooooo напиша:
daj nesto po profesionalno :toe:
За попрофесионално има курсеви...ништо не е бесплатно :wink: Ова е многу што се вика...
BTW, колку проценти ќе сватат од таквите туториали, што ќе се на ниво напишани...и после ќе удават од прашања?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom