Како да откријам идентитет на мистериозен број?

• Креатор на темата Креатор на темата Alchemyst
  • Време на започнување Време на започнување
На крај направи му пренасочување на повици, пренасочи го на пример на192 :D

јави му се ти од скриен или од некој друг број ..
Тоа и планирам да го направам! Ама не вечерва.
--- надополнето: Oct 12, 2011 10:13 PM ---
На крај направи му пренасочување на повици, пренасочи го на пример во полиција 192 :D
Ах уште да знаев како се прави тоа :)

Сепак најслатко ќе спиеш кога ќе знаеш дека по 200 пати во ден му ѕвонат и му го прават истото што и тој на тебе... око за око :D

Секој телефон што сум го имал до сега ја имал оваа опција :)
Моментално кај мене е следново:

Нагодувања, Нагодувања на повик, Пренасочување

На крај направи му пренасочување на повици, пренасочи го на пример на192 :D
еј да сибиш умот...
еднаш така пренасочив јас фино лепо на автобуска во Прилеп :) 048 425555
чоече лудници....титни му на бројот...тој таму титни

Ако имаш паметен број,имаш програм се вика SPC,кој не дозволува повици од непознати броеви.Така мене ме замараше Ex-GF.

Едноставно ако сакаш да дознаеш кој е, јави му се од друг број, на некој твој другар на пр.. Ако е некој што го знаеш, ќе го препознаеш по гласот.. ;)

А може ли некако да се сними разговор? На пример да и предложам на друга личност да се јави од друг број, па да се сними разговорот? Потоа јас по гласот, доколку ја познавам личноста, ќе дознаам кој/која е.

А зошто не се јавиш ти од друг број? И он/она сигурно ќе зборува, нема да ќути и така ќе видиш дали го/ја знаеш.

Да, но јас сакам ни од другата страна да не дознаат дека тоа сум јас. Со самото тоа што ќе ми го чуе гласот ќе знае дека сум јас, па дури и ако молчам ќе претпостави.

И мене ме замараше една умоболна кучка пред некое време, мислеше дека сум некоја што и го украла дечкото :pos: Не ме ни оставаше да и докажам дека грешка и е бројот. Си ѕвонеше лудата, си ѕвонеше и едно време додека бев у град ми пукна филмот и ги дивертирав повиците кон едно погребално друштво и од тогаш више не се јави.

Веќе 2 месеци ме замара и ми звони некој чуден број што не го знам. Сум кренал 4-5 пати и никој не одговара, а последните неколку пати оставив да чекам тој/таа од другата страна да спушти. Како и да е, на почеток ме интригираше која е личноста, но сега веќе почна да влегува во категоријата на "замарање". Така да ме интересира дали некој имал слично искуство и која е процедурата да се дојде до откривање на идентитетот. Како што ми кажаа, треба да поднесам жалба/тужба до полиција, па со тој документ да отидам кај мобилниот оператор, па они ќе проценат дали би ми ги откриле идентитетот или не.
Истото и се случуваше и на девојками, и ѕвонеа и и се закануваа :/
Беше во VIP и кажаа дека треба да поднесе пријава во полиција па со таа потврда што ќе и ја дадат од таму да се врати пак во VIP. Така и направи... чекаше 24 саати за да и го дадат бројот... кој и ѕвонел...? бившата моја хР...

случкиве од погоре ...:pos:

и мене ми се случи истово пред скоро 2 години ..
бројот ми беше на t mobile ... човеков толку беше упорен што ми ѕвонеше по 50-60 пати на ден.... еднаш ми дојде преку глава ... и го отерав од кај што излегол .. пак продолжи со ѕвонење ... отидов во полиција кога ми рекоа дека .. "ќе потрае малку" се откажав ...
еден ден го пренасочив на бројот на една фирма (со нивна дозвола) .. и они го средија изгледа ..
бројот го имаа многу луѓе па после тоа и го откажав ... едвај дочекав да поминат тие 24 месеци:pos:

И јас имам сличен проблем... знаат да ме замараат многу непознати броеви, па после првото ќутење од другата страна го пишувам бројот во именик со име Dosada1, Dosada2... и не кревам, па ги фаќам на кондиција.

Инаку, мислам дека со лична карта можиш да направиш забрана за тој број... одиш во мобилниот оператор и бараш да му забранат да ѕвони кај тебе.

бројот ми беше на t mobile ... човеков толку беше упорен што ми ѕвонеше по 50-60 пати на ден.... еднаш ми дојде преку глава ... и го отерав од кај што излегол .. пак продолжи со ѕвонење ...
еден ден го пренасочив на бројот на една фирма (со нивна дозвола) .. и они го средија изгледа ...
Да, ама вака ги пренасочуваш сите повици натаму... Наплаќа и кај него, наплаќа и кај тебе. Башка ако на некој стварно му требаш, нема да можи да те добие.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom