ЖИЦИ ЗА ГИТАРА

• Креатор на темата Креатор на темата MEDDLE
  • Време на започнување Време на започнување
Jако гитарче нема што... али заборајв една работа бе,,, а како најлонските да се стават на бриџ од гитарата наменет за метални? Оти на класичнава нели се врзуваат, тоа го знам.. а овде ти е со пластични нитни.. као да ги стокмам?
--- надополнето: Oct 11, 2011 5:41 PM ---

Абе далеку сум јас од почетник, не ми е проблем за прстите, него никад не ми текнало вакво нешто до сега, па се прашувам како би изгледало, а и сакам да пробам, нали :))))))))))
--- надополнето: Oct 11, 2011 5:42 PM ---

Ако си почетник нали :))))))))

Незнам као да ги стокмиш, понекад кобилицата е иста или ептен слична кај класичните и кај акустичните‘ гитари, понекад само треа да се протне, понекад треа со тоа монистрите да се врзуе...неам појма.

Ех најдов на интернет дека праат најлонски жици со топче, како шо се металниве.. али кај нас нема.. прашав во Guitar House, али јок.. за другиве некако не ми се верува...

И бај Д веј.. абе шо се дешава со Guitar House? Денеска поминав да прашам за жициве, катастрофа! Празно е ко Славија и Зем-промет на времето!

Ех најдов на интернет дека праат најлонски жици со топче, како шо се металниве.. али кај нас нема.. прашав во Guitar House, али јок.. за другиве некако не ми се верува...

И бај Д веј.. абе шо се дешава со Guitar House? Денеска поминав да прашам за жициве, катастрофа! Празно е ко Славија и Зем-промет на времето!

Дужат пари (куде некој словенец мислам) па гледаат да распродадат, башка и опремата е поефтинета мислам.
ќе се затвори кд‘-тд‘.

ајдееее.... штета.. а добра опрема имаа.. како и да е.. IN MIMI WE TRUST! хахаххахах

скоро земав од The Guitar House жици за мојава акустична али беа малку соленки од вообичаено али откоа ги наместив не жалам за парите Elixir nanoweb extra light .010 (y)

скоро земав од The Guitar House жици за мојава акустична али беа малку соленки од вообичаено али откоа ги наместив не жалам за парите Elixir nanoweb extra light .010 (y)

Соленки солнеки.. ама Еликсир ! :-) ...

Бај Д веј, дали некој од вас свирел на најлонски Јамаха жици.. сум пробал свашта до сега (зборам од она што се нуди во македонијава наша) али по добра жица од Јамахата до сега не сум сретнал кај нас...

Ако знае некој да ми каже какви жици да купам за оваа гитара и колку пари се ? Почетник сум и каква е оваа гитара и дали има некоја вредност стара е повеке од 30 години го има и тоа дрвеното доле само треба да се залепи .

DSCN5702.JPGDSCN5704.JPGDSCN5705.JPG

Ако знае некој да ми каже какви жици да купам за оваа гитара и колку пари се ? Почетник сум и каква е оваа гитара и дали има некоја вредност стара е повеке од 30 години го има и тоа дрвеното доле само треба да се залепи .

охоооооо што е тоа? хибрид гитарка? :eek: како ли е можно овааа!?

MeXSAo.jpg

ШАНСА НЕМААА ГИТАРКАВА ДА Е ОРИЏИНАЛ ВАКВА КУПЕНААА...

некој аматер "добро" ја средил, цееела штица со табовите најверојатно е прилепена од друга гитарка :pos: брееееееееј ако одсвириш на ова еден асален акорд да ми се јавиш :ROFLMAO:

инаку по механизмот за штимање / затегање на жиците, гитаркава е КЛАСИЧНА, што значи дека јаде само пластични / најлонски жици. Метални жици гитаркава просто не може да издржи освен ако има метална шипка во вратот за повремено затегање или опуштање во зависност од тоа колку вратот е искривен. Нешто вакво...

neck-assembly-lg.jpg
1.7%20refret%20fender%20jazzmaster%20adjusting%20truss%20rod.jpg

По сликиве убаво се гледа кобилицата пуштила душичкаааааа :pos:се одлепила најверојатно поради метални жици, гитаркава нема сила да држи метални жици и мислам дека не ни вреди да купуваш воопшто жици за ова чудо. Хибрид гитарчево не вреди колку едни пластични жици, треба да се однесе на специјалист за класични и акустични гитарки да се види дали воопшто може да се реставрира за да свири како што треба инаку за огрев ја бива. Sorry ;)

фала друже ке ја носам кај еден кој ги стелува гитарите па ке видиме инаку гитарата ја најдов на таван во куката кај дедо ми ако ја биде за свирење ок ако не ке стои за украс на зид :)

Додека сме веќе кај жиците,сакам да ве прашам кои од прилика дебелини на жици постојат,јас дома имам Cimar страт.но од кога ја купив не знам што жици и беа ставиле,сум слушнал нешто дека има дебелини на жиците во однос на тоа што свириш,соло,ритам...
Јас свирам од се по нешто па сакам да ми кажете што жици вие користите,јас сакам да земам фендер жици но не знам кој тип и дебелина..
Ве молам за помош
Благодарам

90 денари се обични жици за ваква гитара. Барем мене такви ми дадоа кога побарав/

Спенс од каде ги имаш купено и какви се поточно жиците ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom