Брокер
Broker of the Year
- Член од
- 25 јули 2009
- Мислења
- 1.227
- Поени од реакции
- 257
Оваа година јас сосема случајно се погодив да бидам во исто време и на исто место кога се одржуваше геј парада во Копенхаген, најпрво не ни знаев што е како е понатаму кога ги видов знаменцата кои ги носеа и како беа облечени сфатиш што е работата, и верувајте немаше ни еден ама баш ни еден полицаец луѓето нормално си се движеа си разговараа, имаше бина имаше музика на плоштадот каде што на крајот се собраа и помина без никакви инциденти а и немаше некоја еуфорија, како секој ден да им се случува. Во Белград заради една геј парада илјадници луѓе одат да се тепаат да се расправаат да ризикуваат да полежат неколку дена взатвор и да добијат добар ќотек, па се прават трошоци огромни организирање полиција обезбедување ехааааааааа.
Се додека е така не ни треба да се одржува геј парада никаде во балканот, добро е и што ја откажаа само не знам што се меша ЕК тоа е цело прашање и тие се свесни дека не сме до такво ниво да можеме и ние и србите да организираме таков настан и да помине нормално како во Данска на пример.
Јас не ги поддржувам врска од ист пол меѓутоа никогаш нема да одам да се тепам со нив, пред се затоа што знам дека нема ништо да постигнам.
Се додека е така не ни треба да се одржува геј парада никаде во балканот, добро е и што ја откажаа само не знам што се меша ЕК тоа е цело прашање и тие се свесни дека не сме до такво ниво да можеме и ние и србите да организираме таков настан и да помине нормално како во Данска на пример.
Јас не ги поддржувам врска од ист пол меѓутоа никогаш нема да одам да се тепам со нив, пред се затоа што знам дека нема ништо да постигнам.