"Бесплатен" одмор од туристичките агенции

• Креатор на темата Креатор на темата Linux
  • Време на започнување Време на започнување
На вејзбук ко ќе кликнеш апликација фино лепо те прашува дали си согласен твоите податоци бла бла бла... и скоро сите кликаат ЈЕС ОФ ХОРС за да можат да копаат ниви или острови или изиграваат газди на кафеани. Согласност си дал. Или не користи апликации или ограничи кои податоци при кликањето може апликацијата да ги повлече од кај тебе (што помалце податоци достапни, помалце шанси дека ќе можеш да ја користиш играта (апликацијата) или пак на ФБ регистрирај се со некоја безвезе маил адреса на која не ти е гајле шо ќе стигне....

На вејзбук ко ќе кликнеш апликација фино лепо те прашува дали си согласен твоите податоци бла бла бла... и скоро сите кликаат ЈЕС ОФ ХОРС за да можат да копаат ниви или острови или изиграваат газди на кафеани. Согласност си дал. Или не користи апликации или ограничи кои податоци при кликањето може апликацијата да ги повлече од кај тебе (што помалце податоци достапни, помалце шанси дека ќе можеш да ја користиш играта (апликацијата) или пак на ФБ регистрирај се со некоја безвезе маил адреса на која не ти е гајле шо ќе стигне....

Ја користат емејл адресат што ја користам за регистрација на домејни.

Тоа значи ја имаат собрано со емаил колектор преку Марнет.

ја прочитав и потполно се согласувам, порано не сум добивал во сандаче ништо али ова сега да. Нонстоп некакви награди нема врска дали е од агенција или не али се почесто од македонски спамери. Чиста лага е и она со Пегасус агенцијата што за 30 евра добиваш лет до Истанбул. Сакав да аплицирам до декември наводно се е пополнето, чисто се сомневам. Башка од 30 евра па нагоре што не е стандардна цена туку зависи кога идеш, и само еден правец без аеродромско такси иако викаат дека е со вклучено.

И јас еден од "среќните" добитници кои се сопна на ПРАГа. Ми се јавува денеска типката од Јупитер со Топ Шоп глас " и тоа нe e се...За само 100.000 евра можете да добиете и Чехинка за вашата елка ". И дајте бе стварно да се изнаорганизираме мислам не дупат у здрав мозок, разлистајте малку на нет и ќе видите дека всушност "наградата" шо ја нудат Јупитер д бичес останатите агенции без помпензни најави ја нудат у нормална понуда. За крај ми остана само да заклучам дека ...

Гага во Прага испадна Лага

И јас добив меил и ВО НИКОЈ СЛУЧАЈ нити сум им го дал, или пак сум стиснал лајк на апликација нивна. На фејсбук ако имам стиснато на 3 апликации лајк максимум и тие не се една од нив.

Така да еве дирекно ако читаат да им ебам матер, и уште еднаш ако ми пратат спам ке им возвратам со дупла мера. Педери глупи, немаат ни врска "наградните игри" што ги пуштаат.

Ти велат добиваш награда, се што треба е да си го платиш патувањето и се со него. Еднаш и по телефон ме контактираа од друга агенција, ова не им е прв пат на агенцииве.

Да знаете : ЛАГА е се. Ниту една агенција не дава без пари патување. Каде можам да ги пријавам за злоупотреба на моите податоци?

И мене ми стигна, а и на уште 20тина души шо ги знам. А во меилот пиши: „Вие сте еден од само 50 среќни добитници на наградата.“ Ај си реков да видам шо е, како е, и ко ми вели ќе ме фати 150 евра за три дена, од кој два дена (одење враќање) го поминваш во патување. А за 150 евра, има преубај понуди кои нудат аранжман од 7 дена.

Да ти се плукнам во лажговците.

И ја сум една од 50 добитници за патување во Прага ама со самото тоа што прочитав дека наградата ја доделува Јупитер ми стана се јасно. Иначе се изнервирав зашто пораката ми стигна на mail, со објаснување "На Facebook игрите реализирани од Јупитер Македонија, ти го направи
првиот чекор! Ти си LIKE-на а ние те ОДБРАВМЕ."
Не сум член на ниедна група на Јупитер ама дури и да сум лајкнала ја ги бришам сите такви групи што значи дека не сум фан на група на Јупитер.

Ама ако нешто сум лајкнала на Facebook тогаш зашто пораката не ми ја пратија на Facebook туку ми ја пратија на mail? Јас на mail имам забрана да ми стигаат било какви новости од Facebook, не знам зашто би сакала да ми стигаат пораки од Јупитер?

ТИ си еден од 50те среќници, кои добија можност за БЕСПЛАТНО користење на СМЕСТУВАЊЕ воХОТЕЛ со ПОЈАДОК во ПРАГА!!
Убаво си прочита! Да Да!

Не се збунувај, сега ќе ти објаснам!

Не е ниту спам ниту зезалица! Со регистрирање за нашите специјални понуди, Ти го направи првиот чекор и стана потенцијален добитник за една од нашите награди!

Сега си дел од екипата што ја испраќаме на 4 дневно лудување во срцето на Европа!
** Наградата е дел од ПРОМОТИВНИТЕ викенди за нашиот нов производ ЕСЕН во ПРАГА .

Вака сега:
Терминот за патување е 24.11-27.11.2011год

Бидејќи сум сигурна дека сакаш да ја искористиш наградата, во повратна порака на оваа е-маил адреса, испрати ми го твојот телефонски број за да можам подетално да ти објаснам како да ја искористиш оваа награда и бенефициите што следуваат со неа.

Имај најубав ден, ОДИШ ВО ПРАГА!!

:tapp:

ако се мејловите собрани од фејлбук каде што преку апликација самиот корисник дава дозвола неговите податови да се користат како маркетинг и слични работи онда јупитер е потполно во право. но некој горе спомна дека му собрале мејл со кој што регистрира домен. - тука нешто смрди - како и да е јупитер од некаде ги има собрано адресите така да ако некој си покрене постапка фино лепо конфискување на компјутероте шо ги имаат у полиција си враќаат податоци дури и од форматиран хард ке видат од каде се собрани адресите и ке си искочи целата работа на виделина. кој на кого ке плаќа оштета треба да му ја мисли јупитер.

Нема шанси да сум кликнал некаде на фејсбук на таква апликација, а пак ми стигна таква порака.. Најверојатно, ќе изнаправат милион профили, и им праќаат на оние луѓе кои ќе се појават од десна страна како Луѓе кои можеби ги познаваш.

Иначе многу уверливо изгледаат и на меил кога ќе ги прашаш и кога ќе им се јавиш. Решени се на секој начин да те пратат на тие "бесплатни" патувања. После меиловите што им ги пратив и неколку пати кога им се јавив, и јас си помислив за момент дека е навистина бесплатно, но за среќа прочитав тука на кајгана и се консултирав со некои луѓе, и на крај испадна дека ова е само една голема лага..

И јас ја добив истата порака, а ја добив на мејл кој не го користам за фејсбук глупости туку за посериозни работи :D Ама јас ќе им отидам во агенција ќе им кажам дека ми следува наградата затоа што така си пишува.

спам...
еднаш напишав нешто на странава на фб
и во inbox добив порака дека сум бил избран за некое наградно патување на Крф, демек сум собрал лајкови на статус. ми бараа телефон и пишуваше дека треба да си го платам само патот.....а таму ќе ми било платено за престој....и си велам:
роткви стружени

И јас пред три дена ја добив пораката. Вчера ги прашав каде и кога сум се пријавил и ми одго;)ворија дека сум кликнал Лајк на фејсбук. Само има една ситница, немам и никогаш сум немал фејсбук :P. Така што фино ги пријавив за повреда на правото за заштита на личните податоци :vozbud:.

Се сеќавате ли на наградната игра на VIP мислам дека се викаше вип барабан. Мејлот на кој ми стигна пораката од Јупитер го креирав токму за вип барабанот и оттогаш веќе не го ни користев. Јас мислам дека од таму ги имаат земено податоците, ама незнам како може ова да се провери :)

Оставете го спамот кажете дали некој е патувал со jupiter и дали се се одвива според тоа што тие го кажуваат на почеток пример велат хотел со 4* дали е навистина 4* или е 1.5*??

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom