Скутерчиња: Се за и околу нив

• Креатор на темата Креатор на темата _FireFox_
  • Време на започнување Време на започнување
Опа... Па ајде сега и официјално со здравје да си го возиш. Добредојде во клубот на моторџии :)

Мислам дека имаше погоре... Некои 1200 евра да не е +-...
А за бичењето по скопските улици... Времево сеуште не дозволува да се развозиме саламски.

Acid напиша:
Го земав Generic-от! :vozbud:

Т.е го зимам за 20 минути. :pos:

Повеќе импресии утре/задутре.

Со здравје да си го возиш и да не забораиш да си купиш шлемче :helou:

Фала, фала.

Ми дадоа едно шлемче гратис, ама ептен е тиња. Ќе мора да си земам некое асално. :)

Топ е, иако го возам со граничник (до 45км/ч). Граничникот се трга после првиот сервис на поминати 500 километри.

АЦИД можеби си направил добар избор една моја другарка го има истиот мотор земан пред неколку недели сеуште има пломба па незнам како е . но си можел на старо да зедеш некој мн подобар на пример Јамаха,гиллера... сепак добро е !

Ајде со среќа Acid, памет у глава(што би рекла баба ми) да те служи да немаш проблеми

ajde oficijalno i od mene.so zdravje da go sluzis.da ne go krevas na edno trkalo:)(i da mu ja ostavas vespata na toso da ja vozi-k15).pozdrav

И гледај да не го стискаш до крај (помалку оптеретувај го) дури да помине некои 200-300 км. Пошо треба кариките да ”легнат”... А пломбата после можиш да ја вадиш, па ке добие некои +25 30 км/ч во крајната брзина. А не кажа... дво тактен е или четворо тактен?
(за тие шо помалку разбираат доволно е да се кажи дали оди на мешавина или чисто на бензин)

mislam deka novive skutercinja se site 2 taktni
barem taka mi kazuvaa prodavacite.

ace28 напиша:
mislam deka novive skutercinja se site 2 taktni
barem taka mi kazuvaa prodavacite.
Грешка си... Повекето се 4-тактни.
офф топик: пошо си нов еве ти еден предлог, да пишуваш кирилица :smir:

Е од подобриве марки само Кимко има 4 тактен модел во понудата.Другиве сите се 2 тактни.Зошто неможат да добијат голема сила од 50 кубика 4 тактен мотор

Двотактно е. И не го стискам до крај, ама го стискам до граничникот од 45-50км :)
Вчера му натепав 40 километри (ко до Велес да сум бил :pos:), па до сега го чистев затоа што ми беше испрскано од влажниве улици :)

Топ е сега за сега. Треба уште асална кацига да си земам и да го регистрирам. Ама тоа тек после први, затоа што ќе ми требаат едно 150 евра... Блеах. :)

Не бе... За регистрација е некои 2-3.000 денари, а кацига незнам колку би одела. И ставај квалитетно двотактолче ако сакаш да не ти чади. Има едни Фина синтетички се 600-700 денари литар (одприлика тука се сите со цената важно е да се синтетички), а полусинтетички е 350. Немој да ставаш од оние приста за 150 денари литар. Од нив ке чади и тоа салам. А со 1 литар просек се врват 700-1000 км (зависи колку троши бензин пошо мешавина прави 100 грама масло на 3 литра бензин= 30 литра).

А таа мешавината ...мора да ја прави самиот или онака си става во резервоар масло и самото си зема??

Оти знам на Томосот мора рачно да мешаш...барем така порано беше не знам...

Volkswagen напиша:
А таа мешавината ...мора да ја прави самиот или онака си става во резервоар масло и самото си зема??

Оти знам на Томосот мора рачно да мешаш...барем така порано беше не знам...

Новиве сите сами си земаат и мешаат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom