Како бе другар,како? Имаш визија?Na 8 Septemvri rascistuvame so taa istorija , se zboguvame so onie koi nikogas ne ni sakale da ja vidat Makedonija samostojna i nezavisna i odime napred.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Како бе другар,како? Имаш визија?Na 8 Septemvri rascistuvame so taa istorija , se zboguvame so onie koi nikogas ne ni sakale da ja vidat Makedonija samostojna i nezavisna i odime napred.
што еден ..... ќе укашка, 100 паметни не можат да го оправат.Гледам продолжуваме да копаме по минатото и да бараме виновници.
А ако го прашаме пензионерот Милошоски, што ќе рече, со кого ни е подобро?!Во Македонија сеуште има политичари кои мислат дека подобро ни е со Сербија. Прашај ги Денко и Киро за мислење и нема да бидеш толку изненаден.
Тешка е оваа грешка и жешка е оваа тема тешка, ама малку луѓе разбираат дека грешката не е грешка туку е намерно планирано нешто. Затоа оваа тема е жешка и оваа грешка тешка.
Нема филозофија тука.
Тоа време бев регрут во ЈНА, долго време неможев да си дадам одговор, зошто моите врсници Словенци и Хрвати договорно ја напуштија ЈНА а јас морав да ги дослужам 12 месеци + 2. Неможев да сфатам зошто нови регрути од Македонија доаѓаа а веќе во Словенија пукна, на 27 мај, плебисцитот. Неможев да сфатам, кога јас како копиљ од лице место видов дека државата Југославија се растура, зошто големите мудреци и државници тоа не го видоа.
Они сите знаеа, но нашите играа со Милошевич. Ние бевме пратени да му служиме на Миле, нашите така решиле. Се исмејуваа на идејата за денарот, ни влегоа безвредните динари, ни излегоа девизните заштеди, се исмеваа на идејата за АРМ. КПМ и нејзиниот наследник беше и остана збируштина на анационални елементи, луѓе кои за ситни пари ќе ги купиш да работат против сопствената држава. Се додека ние како Македонци не се соочиме со таа сила и тој систем ќе преговараме и за име, ќе смениме и знаме и држава нема да имаме.