kvadratura na terasa

• Креатор на темата Креатор на темата tonitomas
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
28 август 2010
Мислења
4
Поени од реакции
0
Potreben mi e sovet okolu kvadraturata na stanbena povrsina potocno kvadraturata na terasata
Imeno se raboti za kupoprodazen dogovor vokoj e zapisano deka stanbenata povrsina e 62 m2 a terasata e 9 m2
odnosno stoi vo dogovorot vkupno 71 m2 i cenata e ista za site 71 m2
Vo dosegasnite imotni listovi nema ragranicuvawe na kvadraturata
Odnosno na koj nacin se racuna kvadraturata na terasite mojata e izdadena i od 3 strani e otvorena a mi ja racunaat celata kvadratura i dali pri plakanje na komunaliite ima razlika vo cenata na terasata i vnatresnosta na stanot
pozdrav

Potreben mi e sovet okolu kvadraturata na stanbena povrsina potocno kvadraturata na terasata
Imeno se raboti za kupoprodazen dogovor vokoj e zapisano deka stanbenata povrsina e 62 m2 a terasata e 9 m2
odnosno stoi vo dogovorot vkupno 71 m2 i cenata e ista za site 71 m2
Vo dosegasnite imotni listovi nema ragranicuvawe na kvadraturata
Odnosno na koj nacin se racuna kvadraturata na terasite mojata e izdadena i od 3 strani e otvorena a mi ja racunaat celata kvadratura i dali pri plakanje na komunaliite ima razlika vo cenata na terasata i vnatresnosta na stanot
pozdrav

Не би требало.Терасите се бројат како помошни простории и се упишуваат како посебна површина,али досега не сум чул да се плаќа различно.Ќе се распрашам па ќе пишам на темава.
Инаку, прашуваш за цените за сега Законов за Легализација или?

(Квадрати на станот)=(Квадрати на внатрешни површини)+(Квадрати на тераса/2)

znaci se raboti za normalen kupoprodazen dogovor kade vo imotnot list stoi 62 vnatresna +9 terasa vkupno 71 m2 i cenata za site e po 1050 evra .Imeno za drug postar stan izgraden od PUIG vo imotnot list nema razgranicuvanje na vnatresni i terasa t.e. ima vkupna kvadratura a imam dve terasi kade po moi merenja terasite ne se vneseni so celosna kvadratura sto me naveduva da mislam deka terasite se so pomala vrednost a za da se izednacat so cenata na kvadratot na stanot se vnesuva pomala kvadratura .Mislam deka vo slucaj da go prodavam stanot kupecot bi insistiral na edna cena za vnatresnosta a druga za terasite sto najverovatno i jas taka bi postapil.
I dali vakvoto razgranicuvanje e novina ili se praktikuvalo i porano . Mislam deka cenata za komunalii e poniska za terasite pa od tamu i cenata na kvadratot na istite .
Vidi sto mozes da doznaes fala odnapred
poz

znaci se raboti za normalen kupoprodazen dogovor kade vo imotnot list stoi 62 vnatresna +9 terasa vkupno 71 m2 i cenata za site e po 1050 evra .Imeno za drug postar stan izgraden od PUIG vo imotnot list nema razgranicuvanje na vnatresni i terasa t.e. ima vkupna kvadratura a imam dve terasi kade po moi merenja terasite ne se vneseni so celosna kvadratura sto me naveduva da mislam deka terasite se so pomala vrednost a za da se izednacat so cenata na kvadratot na stanot se vnesuva pomala kvadratura .Mislam deka vo slucaj da go prodavam stanot kupecot bi insistiral na edna cena za vnatresnosta a druga za terasite sto najverovatno i jas taka bi postapil.
I dali vakvoto razgranicuvanje e novina ili se praktikuvalo i porano . Mislam deka cenata za komunalii e poniska za terasite pa od tamu i cenata na kvadratot na istite .
Vidi sto mozes da doznaes fala odnapred
poz

Отсекогаш имало разграничување на терасите и внатрешната површина.

Порано во купопродажните договори пишувано е 25% од правата квадратура тоест пример ако си купил 12 квадрати у договор би ти запишале 3.

по мое мисленје има некоја игра од инвеститорот
Ако може некој да каже како е во законот за станбен и деловен простор во врска со помошните простории и на кој начин се рачунаат и колку е вредноста на терасите во однос на внатрешниот дел
позсрав

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom