Стрип книжарница „Бункер“ во Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата MARCELLO
  • Време на започнување Време на започнување
Дека има манга кич,има.Ама има доста манга дела кои се признати како стрип класици на светската стрип сцена.На пример Akira од Кацухиро Отомо,или било што од Наоки Урасава(Monster,Pluto,20 century boys) или Berserk од Миура........the list goes on.

Од Америте доста добри ствари има од Вертиго,под закрилата на DC.

Чудно никој не спомна за стрипови што доаѓаат од Јужна Америка.Етернаут,Алвар Мајор,Spaghetti brothers...

вечерва во емисијата Јади Бурек на Јанко ќе бидат гости луѓево што е нивна стрип книжарава па може таму да прашате некој прашања околу стриповите

Веќе неколку месеци работи стрипарницата Бункер.Се наоѓа наспроти трговскиот центар Рамстор,во средната кула.Избор на стрипови од разни издавачи.

Telefon : + 389 (0)32 32 480
e-mail : bunkerstrip@gmail.com

1004745s.jpg

1004744e.jpg

1004754k.jpg

Да се надеваме дека нема наскоро да се затвори ! :( Баш пријатно ме изненади! Alan Ford here I come ;)

Искрено не и предвидувам некоја светла иднина.Како што се се движи на нет тешко дека би успеала да опстои во некоја од западните држави ,а не пак во земја како Македонија(се надевам нема потреба да објаснувам зошто).
Инаку им пожелувам се најдобро.

Aј не бидете песимисти! Капацитетите на Македонија за вакви нешта се сеуште unknown pleasures, или обратно кажано. Се надевам дека децата пак ќе почнат да читаат стрипови.
Браво Solid за инфото, стално кукав оти нема кај нас вакви работи!
Само напред!

Супер е тоа што пак имам кај да си купувам стрипчиња и све остало, само темава малку и си постои од поодамна (линк)

Супер е тоа што пак имам кај да си купувам стрипчиња и све остало, само темава малку и си постои од поодамна (линк)
Ги споив двете теми, фала за линкот.

Стриповите од српскиот издавач Весели Четвртак не се носат повеќе на киосците.Истите сега може да се најдат само во стрипарницава.

Незнам дали е ова место каде можам да добијам одговор на ова прашање, но го прошетав форумов и не видов ништо за ова, ме интересира оддамна, имаше муабети дека има некоја, но јас никако не испеав да ја најдам, доколку некој може да ми помогне нека пише, благодарам

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom