Од идеја до Nep0znat Pr0ekt

• Креатор на темата Креатор на темата Nep0znat Pr0ekt
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
8 август 2011
Мислења
4
Поени од реакции
7
nep0znatpr.png

Во оваа тема ќе го претставам мојот последен проект насловен како Nep0znat Pr0ekt. Беше претставен и на други форуми, и добив позитивни коментари за истиот.

Целата документација околу него вклучувајќи слики, видео, како и детален опис на работа се објавени на официјалниот блог од проектот:

Код:
http://nep0znatpr0ekt.blogspot.com
*Поставен е повратен линк на блогот кон Кајгана форумот.

Би ве замолил да одвоите 10тина минути, да ги прочитате сето тоа, и импресиите да ги коментирате во оваа тема.

Слики:
nplogin.png

npmain.png

Целиот проект е изработен од мене, започнувајќи од кодот (без никакво крадење на кодови, или leech-ување), преку графиката, икончето, па се до логото и текстот на блогот.

За крај,
Ќе ве замолам во оваа тема да го коментирате сево ова, дали ви се допаѓа идејата, дали дизајнот е соодветен за ваков тип програма, што би додале/одзеле, совет, прашање, понуда. Се надевам дека ќе добијам и некоја критика, нормално со цел да се подобрам. :)

Моментално се работи на надградување на основната верзија, па затоа потребни се вашите коментари.

Можете да ме контактирате и приватно, на следниов mail: nep0znatpr0ekt@hotmail.com

Благодарам!
;)

Не ми е јасно #1: Сакаш да придонесеме за развојот на твоето програмче за крадење податоци, или само да го презентираш? :)

Не ми е јасно #2: Зошто не го вложиш трудот во нешто по продуктивно?

@Acid,

Мислам дека никаде не наведов дека некои податоци ќе бидат украдени. Ако го гледаше видеото на блогот, програмчето го тестирав на мојот компјутер и ништо не се случи, само се отвори нова форма на која пишуваше "Сега би требало да се стартува малциозниот код". Плус, никаде не постирав download линк, па сега да чекам колку повеќе луѓе ќе се заразат со вирусот :confused:.

И да, финтата не ми беше да заразам што поголем број компјутери, туку:

...некој нов метод преку кој ќе се одвива оваа конекција... Во двата погоре наведени случаи, приватните информации сеуште ОСТАНУВААТ некаде во структурата на самиот сервер...

:)

Не ми е јасно #1: Сакаш да придонесеме за развојот на твоето програмче за крадење податоци, или само да го презентираш? :)

Не ми е јасно #2: Зошто не го вложиш трудот во нешто по продуктивно?
Како на пример апликација за стискање на ентер? Денеска се што е продуктивно е измислено, остануваат само уште некои вакви рандом идеи. Јас го поддржувам Непознат Проект.

Од идеја до Nep0znat Pr0ekt

Успеав да доловам малку слободно време за да ги завршам надградбите на програмава. Целиот тој процес беше извршен во неколку чекори:

Чекор 1: String Replacement
Поважните променливи во самиот код од програмата (пример: EncryptedUsername, EncryptedPassword, DecryptedPort, DecryptedSMTP...) беа променети во случајни стрингови (пример: EB12D1BCB75B396DF6, QRS5RW4A438EA6...). Оваа промена е направена со цел подобрување на самата заштита на програмата. Во некои наредни надградби ќе се продолжи со вакво 'заменување' на сите променливи.

Чекор 2: Додаден е модул кој единствена цел има да генерира долги случајни променливи, кои воопшто не се користат во останатиот код од Nep0znat Pr0ekt. Повторно, сето ова беше додадено за подобрување на заштитата на самата програма.

Чекор 3: Од сега па натаму, енкрипциониот клуч со кој ќе се енкриптира променливата од лозинката ја одбира самиот корисник. Додадена е посебна форма за сето тоа:

encsett.png

-Додадено е и копче 'Generate' преку кое корисникот може да генерира случајни вредности со должина и структура кои тој ги избира.

Изработено беше и ново видео со наслов Nep0znat Pr0ekt | 'чекор-по-чекор' во кое детално е објаснат начинот на работа на програмата. Ќе ви одземе само 2 минути да го погледнете:

НОВО! НОВО! НОВО! Се надевам дека го прочитавте деталното објаснување на работата од програмава. Доколку сте заинтересирани за некој извадок од кодот, контактирајте ме со деталите на следниов mail: nep0znatpr0ekt@hotmail.com

Благодарам!
Кликни Ме!
:)

Ама дечкото праша за што служи, а не што претставува? :icon_mrgr:

Malware ти претставува всушност софтвер кој може да ти ја наруши или прекине работата на компјутерскиот систем т.е. еден вид на злонамерен софтвер.
Може исто така да собира информации од некој корисник и истите да ги злоупотребува или да ги брише, да се добие неовластен пристап до некои системи каде е забранет пристапот. ;)

Абе ми текна сега, wilders е најголем форум на интернетов за комјутерска безбедност.

Дечково таму нека ја презентира програмава со сите концепти што ги има.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom