Капачиња од пива

• Креатор на темата Креатор на темата chkrdop
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
2 август 2011
Мислења
2
Поени од реакции
0
Здраво приjateli! ја сум од Булгариja и имам едно хоби - собирам капачки од бира од цел свет, Ако некоj може и сака да ми прати од сека македонска бира по една капачка ке бидем много благодарен.

Јас собирам од сите пијалоци дајми 10 EUR за 67 капачки од бира

67 различни или имаш и некои поеднакво?

околу 60-70 ама мислам дека беа 67 од бира од скопско имам околу 200 златен дам околи 250 кока коли околу 80 и да не набројувам сам што сум ги собрал имам околу 1300 а ми даваат роднините пријателите сите ми ги чуваат и имам околу 5400 интересно хоби планирам да соберам точно 10 000 и да ги клам на ѕид а потребни ми се и 10 000 шајки имам купено само 600 и ве ќе се заковани во рамката :)

Odma pari mu paraat za kapacki (lol) kakov narod sme ccc.. na kraj kraeva samo od pivo pobara covekot. Ete ako ne uspee nekoj drug da go snabdi so kapacki jas ke se 'zrtvuvam' da ispijam nekolku piva pa da go dobie kapackite od pivo clenov sto gi bara ..

Хаха колекционери на капачиња што ги знам од америка имаат над 30 000 капачиња продаваат 100 капачиња од џек дениелс за 100 евра а за истата цена можи да купиш 1 капаче од некое 10-20 годишно старо вино друго е ти кој ќе испијаш 2-3 бира за да му ги дајш капачињата друго е ја кој одвај сум ги собирал во овие 9 години епа сеа да му ги дам за беспари мене не ми се исплаќа

собирањето на капачиња, стари банкноти, поштеснки марки е еден вид на бизнис...
бара време, трпение, пари....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom