- Член од
- 10 октомври 2011
- Мислења
- 6.268
- Поени од реакции
- 10.398
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Je l' Sarajevo gdje je nekad bilo
Прегледај го приврзокот 339977
Саладин мислам ми го препорача пред некоја година и конечно сега да го пробам. Не ме бендисува, има горчлив taste и горчлив after taste едно 5-10 минути по пиење.![]()
Да бе, не загледав дека не е само амбалажата различна (туку и содржината)...Сараевско светло и Сараевско премиум не е истото пиво
Урквел ама оригиналното наменето за Чешки пазар. Ама и Бадвајзер е врв.Budweiser Budvar vs Pilsner Urquell што велите кое е боље?
Budweiser Budvar vs Pilsner Urquell што велите кое е боље?
Pilsner Urquell, и тоа hands down... Ова од човек што го обича вистинскиот Бад.
Урквел пробан во Скопје и во Гетеборг искрено не ја разбирам фамата што се дига за пивово искрено просечно ништо посебно.Урквел ама оригиналното наменето за Чешки пазар. Ама и Бадвајзер е врв.
Можеби се околни пивари, по лиценца.Не ми е јасно како вадат различно пиво за надвор. Други производни линии ли се? Ми нема економска логика.
Не ми е јасно како вадат различно пиво за надвор. Други производни линии ли се? Ми нема економска логика.
Не сум експерт ама од после многу работи може да се прават. Пример кај безалкохолни пива еден метод е од после алкохолот да го вадат. Урквел сепак е индустриско пиво со големо производство и не би ме чудело ем за големи пазари како Германскиот да ублажат односно да остават некаде да се прави под лиценса.
Иначе имам одено во Плзен и во пиварата сосе водење низ неа. Огромни подруми има со огромни дрвени буриња каде го чуваат пивото. И тука ни дадоја свежо и во нивен ресторант точеа ама и низ градот. Поинакво беше него на пример во Германија што се продава. Пишав ја уште пред неколку месеци овде на темава дека поред мене пак го имаат ублажено и не е исто како што беше.