Пиво

• Креатор на темата Креатор на темата Мистичен
  • Време на започнување Време на започнување

Коe пиво најчесто го пиетe?

• Скопско

Гласови: 277 40,3%
  • Златен даб

Гласови: 188 27,4%
  • Amstel

Гласови: 67 9,8%
  • Heineken

Гласови: 77 11,2%
  • Tuborg

Гласови: 53 7,7%
  • Beck's

Гласови: 17 2,5%
  • Други

Гласови: 122 17,8%

• Вкупно гласачи
    687
^^ Интересна шема, си комбинираш и споредуваш неколку пива истовремено... Само што ако не си брз пијач, ќе ти се стоплата пивата. :)

Прегледај го приврзокот 336530
Одлично (y) Едно испиено, второ се лади. :icon_mrgr:
Ова е едно од може да кажеме најдобрите пива (нормално комерцијалните јер у нив го бројам секаде го има и големо производство имаат)
Имаат и кристал верзија е таа не ми остави баш најдобар впечаток

Ах памтам кога купив вакво за другарчиња на Пивофест, и ме прашуваат колку пари е, а јас ги прашав првин како им се свиѓа. Ми рекоа дека е убаво и пак ме прашаа за пари. Кога им кажав колку чини ми рекоа дека никогаш не би купиле. Јас им реков дека пак ќе си ја частам душата со вакво пивце ;)

Случајно денес налетав на ова ептен регионално пиво. Без да го знам го зедов, ретро етикета ваљда со децении не променето. Често ваков вид етикети се показател за одлично пиво со вкус надвор од мејнстрим. Оваа пивара го носи името на газдата, значи фамилијарна пивара и не дел од големите корпорации. Светло пиво со 5,2% алкохол и квалитетни сосотојки од регионот. Мека вода питко за пиење, слабо до средно газирано. Свеж вкус со нијанса блажина. Неочекувано очекував потежок вкус што не значи дека му фали волумен. Напротив. Идеално за топли летни вечери.

79f43f78b62b6b78aa918065779404a5.jpg

Gesendet von meinem KB2003 mit Tapatalk

BCEFCCF8-0717-4021-9B1F-0DD9250FE2B7.jpeg

Пред недела-две беше на акција во Веро од 69 денари на 49, а периодов е регуларна цена, ама со 3 пива доаѓа кригла (ако си побарате на каса).
Видов и стаклени 0.33 имаат.

Прегледај го приврзокот 337555

Пред недела-две беше на акција во Веро од 69 денари на 49, а периодов е регуларна цена, ама со 3 пива доаѓа кригла (ако си побарате на каса).
Видов и стаклени 0.33 имаат.

55 се во веро центар лименките на акција. Супер понуда е ова.

55 се во веро центар лименките на акција. Супер понуда е ова.
По 69 ми ги наплатија вчера во Веро Кисела Вода. Сум ја фрлил сметката, иначе ќе сликнев.

Во истиот маркет пред недела-две беше 49 на промоција.

А вчера видов Дабот е намален на 39 во Веро.

од толку гледање пива во темава ( 2 страни непрочитани ) добив желба да испијам некое странско а ги има во Woodstock, некој предлог за таму ? има Чешки пива ко што памтам и Германски изгледа беа.

од толку гледање пива во темава ( 2 страни непрочитани ) добив желба да испијам некое странско а ги има во Woodstock, некој предлог за таму ? има Чешки пива ко што памтам и Германски изгледа беа.
Erdinger и ке ми се заблагодариш подоцна

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom