Пиво

• Креатор на темата Креатор на темата Мистичен
  • Време на започнување Време на започнување

Коe пиво најчесто го пиетe?

• Скопско

Гласови: 277 40,3%
  • Златен даб

Гласови: 188 27,4%
  • Amstel

Гласови: 67 9,8%
  • Heineken

Гласови: 77 11,2%
  • Tuborg

Гласови: 53 7,7%
  • Beck's

Гласови: 17 2,5%
  • Други

Гласови: 122 17,8%

• Вкупно гласачи
    687
pa glasav za sise... ipak najubao e od sise... sea zavisi dali stakleno ili plasti4no... ali sve zavisi od moznostite, mestoto kade se naogame...ina4e ne sum probala pivo od bure:pipi: :cug:

До сега бев на роденден,имаше ѕидарски-ама ладни-пред замрзнување!!!!
Лелелелеле мерациииииииииии

Се мислев помеѓу шише и буре , ама на крајот пресуди шишето !
Мислам дека нема ништо поубаво од ладно СКОПСКО од 0,5 л :star:Е сега по кафичи и ресторани преферирам кригла Скопско , ама (и покрај одличниот вкус) некако ми е помалку газирано . А нели не за џабе се вели , налет добра скара ако не можеш после тоа убаво да ждригнеш!

Od sise (staklo), I na bolje a i najcesto.

Acid напиша:
Со оглед на тоа што до сега неам пиено од буре - гласам за стакло!
Нема споредба на вкусовите на пивото од пластика и она од шише! :wink:
Da ima:icon_lol: pivo u plastika e sranje, a pivo vo sise e melem za dusa:kez:

p.s. glasav za bure

В`Срча е закон. В`кантиче губи од укусот т.е. филингот.

Иако сум ги пиел овие сите и многу други имам пробано сепак Скопското ми останува најомилено!

Worf напиша:
Кое пиво најчесто го пиете
Скопско, Амстел, или пак - Битолско и Крали Марко од оние „маалските” пакувања од литар ипол. И Даб ми се свиѓа, ама чудно, ретко кога го порачувам... Очигледно им фали подобар маркетинг за да „ми текне” да го порачам. Фак ит.

Амстел, скопско....друго се е гола вода :)

Прашањето е поставено во смисол кое пиво ОД СРЧА најчесто се пие од форумџииве! А инаку и ја си ги таманам тие од 1,5л: Крали Марко, Битолско, па и Горско!

Worf напиша:
Прашањето е поставено во смисол кое пиво ОД СРЧА најчесто се пие од форумџииве! А инаку и ја си ги таманам тие од 1,5л: Крали Марко, Битолско, па и Горско!
Ако де, јас „за секој случај“ си одговорив и за двете опции.

Значи, најчесто „таманам“ Скопско.

Оваа сезона ја започнав со "Zlatorog" и секаде кај што го има ќе си се придржувам до принципот. Ова пиво го познавам уште многу одамна кога живеев и работев во Словенија така да не ми е ништо ново. За мој вкус(можеби навика, незнам) е сосема добро пиво, токму онакво какво што ми одговара. После него одма го ставам Скопско кое за жал многу варира во квалитетот.

Пиринско!!! Свежест от Планината

Скопско, Горско, МБ, Хајнекен, Каменица

Koga sum u Mk go obozavam Skopsko i samo toa pijam,
ovde u stranstvo posto go nema go menjam so Tuborg nekako najslicni mi se.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom