Македонските туристи во Турција ќе се лекуваат и во државните здравствени установи

• Креатор на темата Креатор на темата Мартин`
  • Време на започнување Време на започнување
М

Мартин`

Гостин
Посебниот договор кој го овозможува тоа е на сила од 13 јуни. Досега можност за лекување Македонците имаа само во турските приватни здравствени установи. Сите кои кои престојуваат во Турција и имаат потреба од здравствена услуга, а не го зборуваат турскиот јазик, може да се јават на кол-центарот со број 112, или, доколку имаат поплаки на третманот, на бројот 184.

Во поголемите градови и центри како Анкара, Истанбул, Измир, Анталија, Мугла и Ајдин, формирани се Регионални координативни центри за странци.

Ме интересира сега треба да се вади туристичко (патничко) осигурување или ?
И што е разликата ако се лекуваш приватно или државни во цена или ..

не треба бе !! ако се те боле меот !! само одиш таму и викаш дека полат ти е пријател и одма те прегледуваат !! хааххаа !! :D иначе не треба да се вади патничко осигурување и секако приватно ти е поскапо !!

Уште нашиве да не одат во Грција кај што не не признааваат ни како суштества и се супер ќе биде.Инаку не треба никакво осигурување тоа е договор што ги опфаќа сите туристи

Уште нашиве да не одат во Грција кај што не не признааваат ни како суштества и се супер ќе биде.Инаку не треба никакво осигурување тоа е договор што ги опфаќа сите туристи

Фала значи оние што планираат да одат допрва не треба да вадат.
Инаку незнам дали е за сите туристи или само Македонците, не сум сигурен баш ама мислам дека не е за сите!

Фала значи оние што планираат да одат допрва не треба да вадат.
Инаку незнам дали е за сите туристи или само Македонците, не сум сигурен баш ама мислам дека не е за сите!

За сите е неможеш да ги поделиш.Само треба да се јавиш на бројот и да видиш во зависност каде си во кој град која болница има договор која е опфатена во овој договор.

А зошто темата да не биде Турските туристи во Македонија.да ни тргне Економијата малце а?

уааааааа ние сме Античките лепотани на Грујо, ние сме против Турција и Грција..;)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom