Македонија... Судбина те еба...

• Креатор на темата Креатор на темата TpH_Bo_OkO
  • Време на започнување Време на започнување
ЕЈЈ ДА НЕ ЈА МЕШАМЕ МАКЕДОНСКАА ИСТОРИЈА И КУЛТУРА СО ТАКА НРЕЧЕНИТЕ ГРЦИ Т.С ПОНТИТЕ МА ДАЈ КАКОВ Е ТОЈ ГРЧКИ ЈАЗИК ИЛИ ПАК КУЛТУРА ЗАРЕМ НЕ СВАТИВТЕ НА БАЛКАНОТ НИЕ НА СИТЕ ИМ ДАДОВМЕ-ОЧИ,УШИ И УСТА ПРЕКУ НАШАТА ИНТЕЛИГЕНЦИЈА...................НО НА КРАЈ СИТЕ ЗНАЕМЕ КАКО НИ ВРАТИЈА А И НАЈМНОГУ МАКЕДОНИЈА СТРАДА ОД САМИТЕ МАКЕДОНЦИ

Абе те разбирам, само знаеш шо не ми е јасно?
Не ми е јасно како тоа грците успеваа досега да докажат на цел свет дека Македонија е грчка, мора и тие да се интелегентни. Се гледа дека интелигенцијата нема врска со случајот туку политичката мок и подршка е тоа што ни треба.

грците не докажуваа
стара виена и др. венети
љути на самите себе
желни за пад на македонците
никако да разберат дека знаењето ни е во генот
се пренесува од колено на колено

a so kaza Pasko Kuzman deka vo Ohrid vo tvrdinata so vikavme deka e na car Samoil ne e najdeno nikakov materijalen dokaz deka nekogas vladeel od tamo, t.e ja koristel ko kasarna. A kolku sto znam carskiot dvorec mu bil vo bugarija negde............a i uste nesto glaven grad na makedonija za vreme na vladeenje na filip 2 mak. bil filipopulos ili taka nekako a se naoga na mestoto na denesen Plovdiv, pa da kutime duri ne pocnali i bugarive da vikaat deka se makedonci.......

a so kaza Pasko Kuzman deka vo Ohrid vo tvrdinata so vikavme deka e na car Samoil ne e najdeno nikakov materijalen dokaz deka nekogas vladeel od tamo, t.e ja koristel ko kasarna. A kolku sto znam carskiot dvorec mu bil vo bugarija negde............a i uste nesto glaven grad na makedonija za vreme na vladeenje na filip 2 mak. bil filipopulos ili taka nekako a se naoga na mestoto na denesen Plovdiv, pa da kutime duri ne pocnali i bugarive da vikaat deka se makedonci.......
A BRE DOKTORE DZO zar ne svati do sega deka ne postoi druga zemja na balkanot osven MAKEDONIJA zar ne si slusnal za toa deka Makedonija e edinstvena zemj na svetoto koja granici samata so sebe..........

Е да ама доведуваат у ситуација како трн во око, читам сеа дека некаде стопечеесет наши песни си ги присвоиле како нивна национална изворна музика, а муабет да не правам за струмичката мастика која демек била бугарска, и си се нижат работи кои ние на време не си ги заштитуваме па сеа криви ни се комшиите.....че убијам некого....
Полека но сигурно истото го прават и со народната носија. Има мал милион примери и во бугарија и во герција каде ги прикажуваат како нивни.
420_macedonian.jpg

Што правиме на тој план?

Пред 8-9 години една пријателка (Мариовка) ми се јави по телефон пцуејќи и ми рече да завртам на втора програма МТВ. А таму : -Шиптарките си го играат орото “Мариовска тресеница“ како да си е нивно.
Значи, не се само Бугарите, Грците и Србите тие што крадат од нашето... Се китат со туѓи перја, а одоздола се Црни Гаврани:nenene:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom