Темната страна на паметните мерачи

• Креатор на темата Креатор на темата bucio
  • Време на започнување Време на започнување
Да речеме дека ме мрзи да го гледам цело видео... може накратко нешто?

• Ми се допаѓа
Reactions: ime
Да речеме дека ме мрзи да го гледам цело видео... може накратко нешто?
Накратко радијација зрачење интегриран несигурен систем во однос на катастрофи, па не знам дали знаеш тие што имаат песмејкери така мислам дека се викаа или апаратчиња на срцето не смеат не знам до колку метри во близина да има мобилни покрај нив. Со воведувањето на смартметрите тие луѓе треба да се селат од таа околина затоа што имаат мака и можат да им се мешаат во фрекфенцијата на апаратчето овие безжични смартметри. Плус прашањето на приватност тука во било кој момент таму можи да се знае потрошувачката на енергија можи да те исклучат без никакво објаснување нема жици нема бандери, можат да се користат и како апарти за набљудување и прислушкување итн.

Мобилни телефони, wi-fi, паметни мерачи, безжични телефони.... сето ова зрачење е штетно за начиот организам. Затоа преземете си мерки и заштитете се себеси и вашите најблиски.

http://www.magdahavas.com/

Мобилни телефони, wi-fi, паметни мерачи, безжични телефони.... сето ова зрачење е штетно за начиот организам. Затоа преземете си мерки и заштитете се себеси и вашите најблиски.
Штетно за нашиот организам, да. Поштетно е да јадеме вештачка храна. Денес, по сите пазари и поголеми маркети има претежно гумени краставици и домати, па никој не им обраќа внимание, сите се зафатиле со радио брановите. Нај-нај-штетни се микро-брановите, а уште поштетно е и зрачењето во гама спектарот, рендген зраците (X). Документарците најдобро се продаваат. ;)

Штетно за нашиот организам, да. Поштетно е да јадеме вештачка храна. Денес, по сите пазари и поголеми маркети има претежно гумени краставици и домати, па никој не им обраќа внимание, сите се зафатиле со радио брановите. Нај-нај-штетни се микро-брановите, а уште поштетно е и зрачењето во гама спектарот, рендген зраците (X). Документарците најдобро се продаваат. ;)
Фино што се согласуваш дека дел од електромагнетни бранови и вештачката храна се штетни по здравјето. Само грешка си за тоа дека никој не обрнува внимание, и грешка си ако мислиш дека горниот клип спаѓа во категоријата „документарец кој најдобро се продава“. ;)
Свеста на граѓаните полека но сигурно расте околу лошата исхрана, но заради пренискиот стандард како и превисоките цени на органските производи народот е делумно приморан да се труе со вештачката храна.

Еве лично јас пред 4 години почнав да се префрлам на органска храна и моментално сум на околу 70%, но тој процент ќе расте се дур не стигнам до 100% органска. :)
Почнав да намалувам па и целосно да исфрлам процесирана, пастеризирана и генетски модификувана храна, шеќери, вештачки засладувачи, готварска сол (исклучок химелајска), млеко (исклучок растително), месо полно со хормони, антибиотици..., токсични емултагори како мононатриум глутамат и сл., хидрогенизирани и топло цедени масла, купечки газирани/густи сокови (со ретки исклучоци), вода за пиење/паста за заби со флуор, 4 години апче/антибиотик не сум ставил во уста....... итн итн. (листата е прилично долга).

Плус, пред неколу месеци во ГТЦ Скопје над киното Милениум се отвори продавница за 100% органска храна (овоше/зеленчук/сокови/житарици/леб/масло/благо/чаеви/зачини....) и други еко-френдли производи, што е дополнителен доказ дека народот (барем тојшто е релативно финансиски среден) се освестува.

Доколку сакаш да живееш долг и квалитетен живот ќе мораш од сите аспекти да ги истражиш потенцијалите уништувачи на сопственото здравје, како и потенцијалните подобрувачи и, секако да почнеш да преземаш соодветни мерки. ;)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom