Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Анастазија напиша:Acid, дали стварно мислиш дека покрај се денес има потреба и од дома да ти се каже што е секс? Па сигурно детето ќе дознае се што е потребно бар две години пред да се амбицира и да праша дома! 21ви век сме мајку му!
Анастазија душо, ти да не си реинкарнација на ying-yang? Тоа е една постара форумџика, шута до немајкаде, никогаш не се согласила со некој друг форумџија, па макар и АПЛА знаела дека не е во право. На крајот заврши со бан, нормално.Анастазија напиша:Acid, дали стварно мислиш дека покрај се денес има потреба и од дома да ти се каже што е секс? Па сигурно детето ќе дознае се што е потребно бар две години пред да се амбицира и да праша дома! 21ви век сме мајку му!
Уз наставна програма? Додека учев, еднаш во основно имавме предавање за секс. Дојдоа некои шупци студенти кои не „учеа” како се става кондом на краставица. Ама баш краставица. Велиш телевизија и весници? Единствено „ќоше” за секс е „секси ќоше-то” на Барби во Вест. Ако сакаш твоето дете да се секса со дрво во парк (како што го препорачува самата...) - тогаш ова е навистина добра идеја!Анастазија напиша:Тоа може да иде како уз наставна програма, телевизја, весници, што ти знам гледам и книги има за деца за сексуална едукација
Еј, полека со извичниците... Очигледно си имала лош и (во некоја мера) трауматичен однос со мајка ти. Јебига, секое семејство не може да се нарече „семејство”. Нормално дека не сме сите исти.Анастазија напиша:али не со мајка да се збори!!!
Обично тие што имаат проблем, воопшто не се ни свесни за тоа. Тоа е заебаната работа. :icon_neut И на какви проблеми мислиме? Можеби сеуште немаш проблеми кои произлегуваат од твојата сиромашна сексуална едукација, меѓутоа сигурно имаш друг проблем... :wink:Анастазија напиша:Таа тема отсекогаш ми била глупава за отварање пред родители. Никоаш не сум била доволно блиска со моите и не сме разговарале за секс али не гледам дека има некој проблем со мене сега.
Извини, извини, извини. Морам да ти се извинам пред да те наречам ГЛУПА. Жими се, ова е најглупата изјава што некогаш ја имам прочитано. Има случаи и кога човек навистина мора да те запраша - колку години имаш?Анастазија напиша:Напротив, знам за многу случаи каде мајка-ќерка односите се далеку послободни па тие девојчиња си направија проблеми како нестабилни сескуални врски, менување партнери, тинејџерска бременост. ЈАс сепак си останувам на тоа дека во семејството сексот треба да не е тема за разговор.
Точно, се зависи од искуството и од (маалски кажано) „акалот”. Ти душо, немаш ни години, ни искуство, а богами ни акал. :wink:Анастазија напиша:Не, треба да имаш 33 години за да можеш да зборуваш за секс. Животно искуство е потребно тука... Ок бе, збори си ти со ќерка ти за секс најотворено и се надевам нема да си ги чукате главите од ѕид...
Анастазија напиша:Јас сум за тоа дека сексот треба да остане табу тема во семејството. Односот дете - родител, бар по мене, не е таков што допушта муабети како „и ќерко, ние тебе те напрајве еднаш кога се вративме од слава, на подот во WC” или она попопуларното „веќе си голема и треба да знаеш дека ти дојде на светов откако девет месеци пред тоа татко ти сврши во мене”. Во училиште да има сексуално образование - можеби и е прифатливо, али дома мислам дека нема потреба...
Анастазија напиша:Не, треба да имаш 33 години за да можеш да зборуваш за секс. Животно искуство е потребно тука... Ок бе, збори си ти со ќерка ти за секс најотворено и се надевам нема да си ги чукате главите од ѕид...
Се согласувам со напишаното, Марче. :wink:Marata напиша:Тоа што можеш (и треба) да го научиш од родителите во врска со сексот, нема шанси да го научиш од телевизија, интернет или книги. Па за што служат родителите мајку му стара? Тие треба да те воведат во животот, да ти ги објаснат основните работи ( а репродукцијата е една од нив), не само да ти купат телевизор и да ти кажат "ќерко повели едуцирај се!"
Acid, btw, што е акал?