ПОЛИТИКО - Наша ТВ

• Креатор на темата Креатор на темата |Volkswagen|
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Abe ve citam vaka i si se cudam. Od kaj ste be vie deca, sho ovoj neverojaten puritannizam, toa gadenje od vulgarosti prosto zaprepastuva me shokira...Taa makedonska opsednatost so sterilnosta cinam e nesvojtsvena za nashite prostori, ne znam od kade taa potreba da se bide cist koda debatiram be so monahinjite u toj strumickiot manastir vodoca..cudo edno be..
--- надополнето: Sep 3, 2011 9:59 AM ---

i ova e pretpostavuvam kulturno ponashanje na forumov, i se dozvoluva..kako samo mozete da bidete do tolku so dvojni standardi ..

Види бачко ти објасно модераторот што како и нема потреба на секој пост да се повторуваш. Тука двојни стандарди нема.

Друга работа. Тоа пцуењето на Сашко, навредувањетоа на соговорниците, нарекувајќи ги со погрдни зборови, самобендисаноста му е показател за отсуство на домашна култура. Штета за него е што има веќе 30 години и нема да се поправи.
Обично како него постапуваат дечиња до 15-16 години. Не кочијаш бре или таксист па да се однесува така.

Agenda za Politiko:
Ponedelnik, 5 septemvri 17 casot Boki 13 ka
Cetvrtok, 8 septemvri 17 casot Amdi Bajram
Ponedelnik 12 septemvri 17 casot Aco kabranov

Sashe Ivanovski Naj legendaren beshe administratotorot na forumot so koj prepiskata odeshe otprilika vaka, JAS: dobro be kretenu, ovde na forumot 2 dena se jade trici za mene na kilo me narekuvaat degen kreten glup mrdnat i ti ic kur ne ti cueshe, koga se vkluciv ja malku da gi zapleskam po gazinjata moronski ti me banira posho navodno sum vregjal. Pa dobro be konju ti lud li si? Daj ako si administrator ne se ponashaj moronski i daj pushti neka ide debatava...na sho on kaza deka sum bil novinar i trebalo da bidam kulturen a oni bile deca i da sum g ostael na raat...apa on povekje gi navredi upm..
23 hours ago · 1 person
До толку ли е човеков да не разбира дека има проблем со елементарна култура па си објавува што пишал во преписката? И нели треба адекватно да биде застапена и другата страна а не да ме парафразира :) Ајде штом така играме:

Преписка со невоспитана личност, во спојлер зошто има фин народ на форум:

Наслов: koj ti je be kurac?

Alo Joni, dobro be picka mu majcina, mene me pravat sol dva dena ti kur ne ti cue a ja koga se ukluciv sam protiv site ti kako picka bedna pickosana ja zatvorash debatava? pa dobro be mame mu ebam kako mozeshe da bidesh takov kreten? ako te stavile administrator toa ne znaci deka treba da terash hirovi i da lecish kompleksi na nebitna licnost u opshtestvo i da prekinuvash debati posho tebe taka ti teknalo na kuro jebala te mirka planinc bog da cuva i da brane jaooooo....ja zatvori debatata i otide da si igra kanter strajk?! koj kretenizam covece!!!!!

Џони. На мој подфорум нема пичкарање. Не ми е гајле кој си и што си. Тоа што те ребрале два дена ме заболе, ребраат кого стигнат. Не се дозволени навреди кон членови. Ти пред два дена не беше член на форум. За пцуење следи бан. За сите важи. Ти направив услуга, да не се срамиш. Јад и беда е нашево новинарство, кога новинарите се пцујат со деца на форуми...

Ma cek be druze ova ne e forum na MPC bre ova e forrum i ima da se pcue i se..oni mene moron gluo kreten ligle nedonosen a ja sho im spiskav ti sega mi seresh so nekoi majka tereza fori pa ushe i usluga...preko kur upm daj otvaraj debatata i da se praeme lom ne seri!!! bile deca pa sho ako bile deca ne gji vregjaj sega ne se do tolku mame im ebam

Толку за Саше и Мирка Планинц.

Abe ve citam vaka i si se cudam. Od kaj ste be vie deca, sho ovoj neverojaten puritannizam, toa gadenje od vulgarosti prosto zaprepastuva me shokira...Taa makedonska opsednatost so sterilnosta cinam e nesvojtsvena za nashite prostori, ne znam od kade taa potreba da se bide cist koda debatiram be so monahinjite u toj strumickiot manastir vodoca..cudo edno be..
--- надополнето: Sep 3, 2011 9:59 AM ---

i ova e pretpostavuvam kulturno ponashanje na forumov, i se dozvoluva..kako samo mozete da bidete do tolku so dvojni standardi ..
Нема што да се чудиш, земи прочитај ги правилата на форумот. Газдите така си го замислиле, има некое ниво на елементарна култура и однесување под кое не може. Или ќе го прифатите или барајте си друг форум кај што Саше ќе може да си се испуца убаво. Исто и шерифување на тема е забрането, види што значи тој термин. Нема да се објаснуваме 100 пати.

Eve shto beshe kazano za Sashe vo kontekst na kulturata za koja zboruvash:

"или навистина е глуп како труп и не знае како да се постават прашања и да се води шоу."

"Од кај го извадија овој шупак"

"Башка типов е за ремет во ЧДА"

"WoooW--хахахах.............дебил.:LOL:"

"младичов најпаметен е кога ќути..."

"Од баткава поглупо створење немам сретнато на телевизија.."

"Абе може е глуп, нема ни јазик,"

"Фолци секоја чест за темава што си ја отворил , водителов е клошар нешколуван кој лечи комплекси ..." ova beshe zacineto so video koe glasi : TO TREBA DA SE UBIE

I vie decki mi zboruvate za nekakvi pravila nesho lultura na izrazavanje nivo nekoe odos nekoj fin abe vie se zezate neli?!?!?!

I vie decki mi zboruvate za nekakvi pravila nesho lultura na izrazavanje nivo nekoe odos nekoj fin abe vie se zezate neli?!?!?!
Не се зезаме. Ти објаснав еднаш. Оди во која сакаш тема за која сакаш позната личност од државава исто е.
Пандев е изнапцујан едно стотина пати и уште некои го редат во таков контекст, во темата за Јанко исто има такви коментари, во темата за шоуто на Миленко исто... да не зборувам кога имаше тема за Боки 13, за Македонски идол...
Едноставно Саше не беше член на форумов и не знам што очекуваш друго.

Pa koga stana clen na forumot valjda trebashe da mu se dozvoli da vozvrati vo ista forma i so ist recnik a ne da go nanirate neli ste za debata neli e ova forum po gjavolite?! KOga vekje dozvoluvate takvo izrazuvanje sho se posle pravite majki terezi? Ne kontam? Imate li be vie barem malku sens za fer plej? Svajkjate li kolku ste so dvoen moral i kako vie sami si dozvoluvate se a na drugiot shto e pod napad mu zabranuvate pravo da se brani?!?!?! Ja ne mozam da svatam vakov odnos covece...
--- надополнето: Sep 3, 2011 2:24 PM ---
Vie glumite intelekti prosvetleni tipovi a vamo se pravite na tosho i glumite ludilo koga nekoj kje ve zapleska so isti sredstva i forma na izrazuvanje kako shto vie go tretirate..kako mali deca ste be aloo?!
--- надополнето: Sep 3, 2011 2:25 PM ---
Toj dobi poraka deka treba da bide ubien PO GJAVOLITE!!!!!! Vie toa ne go izbrishavte a potoa glumite nivou!!!!!? Ne mogu da verujem koja perverzija covece!!!!!
--- надополнето: Sep 3, 2011 2:30 PM ---
Vo najmala raka ocekuvav kolku tolku nekoj sens za osekjaj za cuvstvo za filing majku mu ej..abe dremete tuka po netov gledate pratite i si rekov ok imaat deckive kolku tolku sens za fer plej..aj vregjate pcuete kolnete i I am in favor of it BIG TIME ama kog aon se ukluci vie kako putki putkosani picki bedni pickosani se posravte i go iskufetivte posho NE BIL KULTUREN NA NIVOU?!?!?! madafaking shit?!?!?!?!?! WTF?!?!?!?! Pa terajte be decki do kraja koga vekje furat ehard kor cepajte nemoj psole da cvikate posho bil narushen vashiot ugled i renome..toa deka on bil tv lice si e negova odgovornost on si ja nosi odlukata kako kje s eponasha u javnost....

Игор Велинов. Отвори ја која сакаш тема на форумов за емисии од овој тип ќе наидеш на мислења какви што има за новинаров во подем. Тој се решил да е јавна личност - во ред тогаш, треба да си прифати и критики и потсмев и се. Некои сметаат дека е глуп, морон, дебил итн, некои му ја гледаат емисијата. И јас мислев дека е океј, се додека не му го расчепкав профилот на фб, и инстантно се згрозив од неговите пцовки чиниш кочијаш е, а не новинар и јавна личност.
Гледам на некој начин го застапуваш, можеби се познавате, не ми е намерата воопшто да го навредувам, само една добронамерна критика до него, значи - добронамерна. Нека запази малку како се однесува, не е ниту кул, ниту е мадафака со тие пцовки, особено не на фејсбук каде што секој може се да прочита. Си ја руши сликата за него, воопшто не остава добар впечаток. Како прво, во неговата емисија кани сериозни гости, политичари и новинари, и мислам дека не е во ред човек што има таков тип на емисија и води сериозни разговори настрана во приватноста да пцуе и колне.
Еве јас лично, му ја гледав емисијата, кога ќе ја фатев и ми беше интересна, ама после тоа што го прочитав на неговиот фб профил, немам намера да си трошам од моето драгоцено време да гледам таква несериозна личност.

Игор Велинов. Отвори ја која сакаш тема на форумов за емисии од овој тип ќе наидеш на мислења какви што има за новинаров во подем. Тој се решил да е јавна личност - во ред тогаш, треба да си прифати и критики и потсмев и се. Некои сметаат дека е глуп, морон, дебил итн, некои му ја гледаат емисијата. И јас мислев дека е океј, се додека не му го расчепкав профилот на фб, и инстантно се згрозив од неговите пцовки чиниш кочијаш е, а не новинар и јавна личност.
Гледам на некој начин го застапуваш, можеби се познавате, не ми е намерата воопшто да го навредувам, само една добронамерна критика до него, значи - добронамерна. Нека запази малку како се однесува, не е ниту кул, ниту е мадафака со тие пцовки, особено не на фејсбук каде што секој може се да прочита. Си ја руши сликата за него, воопшто не остава добар впечаток. Како прво, во неговата емисија кани сериозни гости, политичари и новинари, и мислам дека не е во ред човек што има таков тип на емисија и води сериозни разговори настрана во приватноста да пцуе и колне.
Еве јас лично, му ја гледав емисијата, кога ќе ја фатев и ми беше интересна, ама после тоа што го прочитав на неговиот фб профил, немам намера да си трошам од моето драгоцено време да гледам таква несериозна личност.
Vezilke druga e temata tuka za perfidnosta na administratorite na forumov e pricata. A za odnosot na Sale na fb i opshto samo edno YES BRO!!!! Ne si naviknata na nemanje na licemerie i na sivilo..te svakjam..ushte si pod vlijanie na deceniskite bezlicni sterilni shiprtosani tv faci koi pred javnost se majka tereza u privatnost se Hanibal Lektor...kje se naviknesh...ako ne gledash i gubish nikoj drug, sepak nemash mnogu izbor za jaka debatna hard kor duel emisija...za zal...

Vezilke druga e temata tuka za perfidnosta na administratorite na forumov e pricata. A za odnosot na Sale na fb i opshto samo edno YES BRO!!!! Ne si naviknata na nemanje na licemerie i na sivilo..te svakjam..ushte si pod vlijanie na deceniskite bezlicni sterilni shiprtosani tv faci koi pred javnost se majka tereza u privatnost se Hanibal Lektor...kje se naviknesh...ako ne gledash i gubish nikoj drug, sepak nemash mnogu izbor za jaka debatna hard kor duel emisija...za zal...
Едно е да е директен и нелицемерен, друго е да е кочијаш и да се однесува така некултурно. Уште гледам кај Нора Шакири објавувал и и се потсмевал, демек од него требала да учи. Чекај бе, полека малку, вчера излезе ти во јавноста и веднаш се замислуваш дека си незнам кој јак водител.

Отвори во музика, отвори во темата за Некст Тајм, за било, ама било која друга јавна личност и ќе наидеш на истите мислења како овде. Повеќе не планирам да ти објаснувам, само гледам деека имаме нов Латас у јавноста. За жал .

Едно е да е директен и нелицемерен, друго е да е кочијаш и да се однесува така некултурно. Уште гледам кај Нора Шакири објавувал и и се потсмевал, демек од него требала да учи. Чекај бе, полека малку, вчера излезе ти во јавноста и веднаш се замислуваш дека си незнам кој јак водител.

Отвори во музика, отвори во темата за Некст Тајм, за било, ама било која друга јавна личност и ќе наидеш на истите мислења како овде. Повеќе не планирам да ти објаснувам, само гледам деека имаме нов Латас у јавноста. За жал .
Nov latas?! Da do momentot koga se odlucuva dali da brani i odrabotuva ..e tuka se leda negovata sila..vo dostoinstveniot rbet..a za slengot i vulgarnosta i latas ima da kuka ushi...go znam tipcevo , skroz e otiden u pm, koi kocijashi toa e shala za nego..

Завршивме со објаснувања, мислам дека се е јасно. Ние како модератори имаме правила ки треба да ги спроведеме и бевме доследни во нив. Ништо не е повредено тука, он можеше да им врати со глуп-туп фори тоа поминува, за жал тој се зафати со мајкошајкосување. Иначе и Филе лани се уклучи на форумов откако имаше слични коментари и за него ама човекот сепак покажа нормално ниво на комуникација и ги почитуваше правилата на форумот.

Значи тоа е тоа, продолжете со дискусијата на темава, не ја загадувајте. Ако имате забелешки на модерирањето слободно обратете се кај админите.

Cek ne mi odgovori kako mozeshe da se povika Sashe da bide ubien a toa da se poklopi so vashite rpavila? You have to be fucking kiding me?!?!?!!

Cek ne mi odgovori kako mozeshe da se povika Sashe da bide ubien a toa da se poklopi so vashite rpavila? You have to be fucking kiding me?!?!?!!
Ти одговорив и колегата ти одговори: Саше не беше член на форум. Сите јавни личности ги вреѓаат на форумов. Оди во темите за спорт да видиш што им прават на спортските коментатори. Се додека некоја јавна личност не стане член на форум, не можеме да се секираме за неа, илјадници ги има да му се невиди.

Понатаму, не сум должен да ти одговорам, го правам тоа само затоа што си нов. На крај крајева, има од нас повисоки инстанци на форумов, обратете се слободно, тие имаат увид во сите постови (и во избришаните). Оставете ја темава за пишување, нема што да дискутираме околу тоа зошто некој бил баниран.

Abe alo toj nekoj e tipot za koj e debatava? Beshe baniran zatoa sho se braneshe so isto oruzje so koe beshe napagjan? Beshe povikuvano deka e stoka koja zasluzuva da bide ubiena i vie sedevte mrtvi ladni i sega mi zborite za nekoi pravila i propisi? PA vie ste bre licemeri od spektakularen kov!!!!!!!

Abe alo toj nekoj e tipot za koj e debatava? Beshe baniran zatoa sho se braneshe so isto oruzje so koe beshe napagjan? Beshe povikuvano deka e stoka koja zasluzuva da bide ubiena i vie sedevte mrtvi ladni i sega mi zborite za nekoi pravila i propisi? PA vie ste bre licemeri od spektakularen kov!!!!!!!
А бе ало, да земам да ти нацртам???

crtez.png

Нема оружја тука. Членови на форум не смеат да се пцујат и да се нарекуваат со погрдни зборови. Просто е. Деца од 12 години научија до сега. Тоа не е важно колку ова:

Престани да тролаш на темава зошто ќе му се придружиш. Последна опомена.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom