Градина - Англиска трева

• Креатор на темата Креатор на темата Marvin
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
18 март 2011
Мислења
60
Поени од реакции
12
Здраво,
Би сакал да Ве прашам дали некој од Вас има посадено во својот двор англиска трева. Јас во дворот имам засадено некој обичен вид и имав многу проблеми со косењето , требаше многу често да се коси. Спорд некои муабети слушнав дека одлична замена би била Англиска трева, која наводно не се косела....
Дали некој од Вас имал искуство со Англиска трева, како се одржува од каде да набавам ????
Благодарам :)

Јас имам дома таква. Ја земав одамна еднаш (пред некои 3-4 години) од земјоделска аптека. А за таква што не се коси, немам слушнато. Секоја трева треба да ја косиш, оти она расте.

Здраво,
Би сакал да Ве прашам дали некој од Вас има посадено во својот двор англиска трева. Јас во дворот имам засадено некој обичен вид и имав многу проблеми со косењето , требаше многу често да се коси. Спорд некои муабети слушнав дека одлична замена би била Англиска трева, која наводно не се косела....
Дали некој од Вас имал искуство со Англиска трева, како се одржува од каде да набавам ????
Благодарам :)

мислам дека имаше посебна тема за ваквиот вид на трева :)

Јас имам дома таква. Ја земав одамна еднаш (пред некои 3-4 години) од земјоделска аптека. А за таква што не се коси, немам слушнато. Секоја трева треба да ја косиш, оти она расте.

Има и таква што не се коси ама Црногорска ја викаат не Англиска.

Иначе имам другар што има таква дома исто од аптека ја земал рече ама дека не се коси досега немам слушнато.

А оваа што е Црногорска се сее или се расадуваат коренчиња ?

А оваа што е Црногорска се сее или се расадуваат коренчиња ?

Ја плаќаш, доаѓаат и ти ја садат ли што ли прават незнам и после само еднаш неделно и баеш и она сама расне.Не и треба ни вода ни сонце ни ништо.Кај ја ставиш таму расне и не бара одржување никакво..:D

Англиската не се коси таа е како тепих.Треба да се гази еднаш дневно.

Абе насади си сатива, еднаш се коси и мирна глава цела година може и повеќе од година зависи колку хектари ке садиш

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom