Хомосексуалност (општо)

• Креатор на темата Креатор на темата NightWish...
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ги оправдувате хомосексуалните врски,бракови и посвојувањето на деца од страна на хомосексуалци

• Вкупно гласачи
    1.128
Дали мислиш дека е нормална пропагандата што се случува околу хомосексуалноста? Мене само тоа ми смета, преку нос ми е дојдено во секој филм, во секоја реклама и на секој чекор да гледам нејзино промовирање.
Затоа ти реплицирав дека дискутирав за хомосексуалноста како појава , ја свртевте темава кон политизирањето на хомосексуалноста.

Значи за одреден дел од населението на земјата, имено за хомосексуалците, хомосексуалноста е нормална, и бараат да бидат третирани како нормални. Не разбирам што тебе и другите како тебе ги кошта да ги третираат како нормални.
Zatoa sto ne se :toe:

Види погоре на што реплицирав , тој викаше дека не е природна.
Кој вика дека не е природна?

Па се што се појавува во природата е природно, дури и тоа што го создаваме во лабораторија на некој начин е природно, од ништо - нешто сеуште немаме направено. Само конвертираме.

Дали мислиш дека е нормална пропагандата што се случува околу хомосексуалноста? Мене само тоа ми смета, преку нос ми е дојдено во секој филм, во секоја реклама и на секој чекор да гледам нејзино промовирање.

Не знам што ти е нормално во случајот. Мене на пример ми поненормално за време на предизборие да ги гледам спотовите на политичките партии, и најдов решение за тоа, не ги гледам.
Автоматски споено мислење:

Тоа е твоја перцепција. Работата е што ти ГУБИШ ако ги сметаш за нормални?

Не знам што ти е нормално во случајот. Мене на пример ми поненормално за време на предизборие да ги гледам спотовите на политичките партии, и најдов решение за тоа, не ги гледам.
Не мешај сеа ти баби и жаби, изборите знаеш дека се на 15ти пример и дека ќе ги трпиш политичарите само на македонските програми и портали 2-3 недели, ова од каде да знам дека на средина од филмот ќе ми закопаат некоја блиц сцена или некој дијалог на оваа тема?

Освем што таа пропаганда е насекаде во игри , филмови , музика и серии? Треба растение да стани ако го примени твојот пристап.Во право е човекот барем за ова.

Не мешај сеа ти баби и жаби, изборите знаеш дека се на 15ти пример и дека ќе ги трпиш политичарите само на македонските програми и портали 2-3 недели, ова од каде да знам дека на средина од филмот ќе ми закопаат некоја блиц сцена или некој дијалог на оваа тема?

Филмовите и сериите се прават по диктат на пазарот. Веројатно имаат доволно публика за да можат да стават такви сцени во филм или серија. И за тоа има решение. Бојкотирајте ги тие филмови и серии и ќе видат не ќе видат, ќе престанат да ставаат такви сцени. Едноставна работа.

Затоа ти реплицирав дека дискутирав за хомосексуалноста како појава , ја свртевте темава кон политизирањето на хомосексуалноста.
Уште првиот коментар ми беше од овој аспект.
Небитно дали е нормално или не, небитно дали е природно или не за неколку години ќе биде прифатено без проблем во цел свет.
Проблемот е што е игра на пари и политика, на некој му одговара да помине ова (веројатно од приватни цели) и никогаш нема да имаш независно истражување за вистинските причини.

Инаку ако е генетски зошто да не се проба да се модифицираат тие гени и да се „лекуваат“?

Treba da gubam nesto ? A sto gubis ti vo slucajot ako gi smetas za toa sto se, nenormalni?

Јас не губам ништо, тие губат, на пример право на граѓански брак, а ти од нивната загуба не добиваш апсолутно ништо, освен два три степени повеќе малициозност и простотилак.

Филмовите и сериите се прават по диктат на пазарот. Веројатно имаат доволно публика за да можат да стават такви сцени во филм или серија. И за тоа има решение. Бојкотирајте ги тие филмови и серии и ќе видат не ќе видат, ќе престанат да ставаат такви сцени. Едноставна работа.
Ова ако успее некој да го организира без да вмешаат прсти големи организации или религии имаш кафеана од мене.

Уште првиот коментар ми беше од овој аспект.
Небитно дали е нормално или не, небитно дали е природно или не за неколку години ќе биде прифатено без проблем во цел свет.
Проблемот е што е игран а пари и политика, на некој му одговара да помине ова (веројатно од приватни цели) и никогаш нема да имаш независно истражување за вистинските причини.

Инаку ако е генетски зошто да не се проба да се модифицираат тие гени и да се „лекуваат“?
Па ако некој лично сака слободно нека се лекува.Темава не е за транссексуалност ама за тоа ќе напоменам на кратко дека во последно се гледа како нормална појава , а споредбено со хомосексуалноста е далеку од нормална работа , ме мрзи да се објаснувам за ова зошто е далеку од нормална работа. На првата реплика кратко ти објаснив за политизирањето , ако сакаш ќе продолжиме да дискутираме на ова ама мислам дека слични ни се ставовите таму.

Ова ако успее некој да го организира без да вмешаат прсти големи организации или религии имаш кафеана од мене.

А кој ти мислиш дека има интерес да пропагира хомосексуалност и зошто?

А кој ти мислиш дека има интерес да пропагира хомосексуалност и зошто?
Големи корпорации преку лобирање во политика , со интерес на забегување од клучни проблеми.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom