Хомосексуалност (општо)

• Креатор на темата Креатор на темата NightWish...
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ги оправдувате хомосексуалните врски,бракови и посвојувањето на деца од страна на хомосексуалци

• Вкупно гласачи
    1.128
Летисија, после твојот коментар за жените што личеле на четници, ниеден пост не ти е релевантен на темава.
тој пост нема врска со педерите, тој пост е химна за жените со него кажувам дека јас клецкам се шо е женско, право, криво, дебело, слабо, грбаво витко цицлесто, рамно убаво грдо
Шкорпи не би ја ебел ни Кејт Аптон намачкана со нутела
Па сега види кој ги почитува жените

тој пост нема врска со педерите, тој пост е химна за жените со него кажувам дека јас клецкам се шо е женско, право, криво, дебело, слабо, грбаво витко цицлесто, рамно убаво грдо
приметив дека за вас претпоставка е дека жените се поубавиот пол (и покрај тоа што Марло Брандо егзистира, хелоу), тоа е мислење, не е факт. Со задоволство би ти докажала дека не си во право. :D
клавај слики од курој, тоа ќе иритира хомофоби а пријатно ќе возбудува гејови
и мене. :drk:
ова емоџи е сексистичко, зошто нема емоџи како жена мастурбира? :(

Гледам. Ти клецкаш, шкорпи почитува.

Многу знаеш што ја би или не би :P

Има жени за кои иако биолошки немам респонс, би се начукал до бесвест, и би се накљукал со вијагра, па што сакаат нека ми прават таков после :D. Кејт е една од нив.

можам да прикачам примери ако е дозволено :)
Без зафрканција, баш ми е интересно да иритирам хомофоби :X3:
Не иритираш хомофоби, зборче од 21 век;). Ние сме тие вистинските мажи, создадени за тоа да бидеме, а вие ковајте се колку сакате, само можно е да има криза и поскапување на мазива и лубриканти:D

Ако некогаш ве нанесе пат во Лондон, Њујорк, Париз...обавезно да идете на Бродвеј, какво шоу прават...таков тип на театар нема кај нас...

Те ви уште еден геј пар ( на ју-тјуб ги има еден тон)...

Темава е повторно отворена за дискусија, придржувајте се до правилата.

јас сметам дека имаат. Yaoi е главно направено од жени за жени и мажите во нив се скоро секогаш ефеминизирани, bara е главно од (геј) мажи за мажи и мажите се скоро секогаш маскулинизарани. Не би можело да биде случајност, ако е, тогаш е голема. Прашував дали имаш теории зошто жените би ги преферирале ефеминизирани, а геј мажите маскулинизарани мажите во аниме? Мене лично баш ме интересира, а немам појма, иако лично ми се бендисува Yaoi. Затоа прашав.

Сум налетал на твинкс ама за ова бара / јаои прв пат читам искрено. Иако воглавно многу повеќе ме привлекуваат и интересираат жени, мислам дека не сум сосема стрејт. На би и простил ни на Кејт Аптон ни на овој што го имаш на сликичките :drk::oops: Дали он се смета за феминизиран маж?

јас сметам дека имаат. Yaoi е главно направено од жени за жени и мажите во нив се скоро секогаш ефеминизирани, bara е главно од (геј) мажи за мажи и мажите се скоро секогаш маскулинизарани. Не би можело да биде случајност, ако е, тогаш е голема. Прашував дали имаш теории зошто жените би ги преферирале ефеминизирани, а геј мажите маскулинизарани мажите во аниме? Мене лично баш ме интересира, а немам појма, иако лично ми се бендисува Yaoi. Затоа прашав.

Имам променето став од тогаш, мислам дека си во право сега. Гледав статистики пред некое време, вадени од повеќе вебсајти во однос на аниме серијаливе и сл. споед членските профили најголемата популација што гледа yaoi се дефинитивно жени. So, I stand corrected. Не знам што беше со машкиве што гледаа yaoi (под претенс дека се хетеро таму кај што бев) али ваљда се работи за исклучоци. Освен ако не беа таму довлечкани од своиве девојки присилум :D. Иако не изгледаа ко да им пречеше и едвај чекаат да заврши .. што знам :D

http://www.nytimes.com/2015/06/27/u...e-region&region=top-news&WT.nav=top-news&_r=0

Честито за Америка и се надевам некогаш ќе ја достигнеме барем приближно таа свесност (y)

11665561_10153195122361749_4550774236824323864_n.png

whitehouse.jpg

Се надевам дека овие гнасотилоци од овие изопачените никогаш нема да ги видиме на нашите улици.
И стварно до кога ќе не убедуваат дека е нормално... :)
mof.jpg

Интересно е тоа што скокнаа многу македонски мажиња и женчиња да ја поздрават одлуката на Врховниот Суд на САД со која се дозволуваат истополови бракови во САД на ниво на цела федерација со ставање на виножита на профилните слики.

Јас лично не ја поддржувам „слободата“ на склучување на еднополови бракови од многу образложени причини, али тоа според некое општо глобализирано западно мислење одма ме става во кошот на хомофоби, за што не се согласувам.

Целосно го почитувам правото на слободна сексуална определба, физички или вербално никогаш не сум нападнал или помислил да нападнам некој со различна сексуална определба од мојата. Сметам дека нема нужна потреба од правно регулирање на истополова заедница како брак од причина што сите правни прашања можат да бидат решени и без постоење на правно склучен брак (од типот на меѓусебни односи, наследување, имот и слично). Единствено останува отворено прашањето за правото на посвојување на деца...

Тука стои мојата црвена линија, од проста причина што очигледно е дека следен чекор во „слободата и еднаквоста“ кај геј заедниците е правото на посвојување на деца под еднакви услови со моногамните, различно полови бракови.

Има многу поважни проблеми во светот за решавање од правно уредување на геј заедниците.

Вие „поддржувачите“ на западните сервирања, што ќе кажете за реалните светски проблеми како гладот, војните, азилантите, бегалците, правата на жените во арапскиот свет. Рано е за веење знаменца со парола „светот сега е поубаво место за живеење“...

Интересно е тоа што скокнаа многу македонски мажиња и женчиња да ја поздрават одлуката на Врховниот Суд на САД со која се дозволуваат истополови бракови во САД на ниво на цела федерација со ставање на виножита на профилните слики.

Јас лично не ја поддржувам „слободата“ на склучување на еднополови бракови од многу образложени причини, али тоа според некое општо глобализирано западно мислење одма ме става во кошот на хомофоби, за што не се согласувам.

Целосно го почитувам правото на слободна сексуална определба, физички или вербално никогаш не сум нападнал или помислил да нападнам некој со различна сексуална определба од мојата. Сметам дека нема нужна потреба од правно регулирање на истополова заедница како брак од причина што сите правни прашања можат да бидат решени и без постоење на правно склучен брак (од типот на меѓусебни односи, наследување, имот и слично). Единствено останува отворено прашањето за правото на посвојување на деца...

Тука стои мојата црвена линија, од проста причина што очигледно е дека следен чекор во „слободата и еднаквоста“ кај геј заедниците е правото на посвојување на деца под еднакви услови со моногамните, различно полови бракови.

Има многу поважни проблеми во светот за решавање од правно уредување на геј заедниците.

Вие „поддржувачите“ на западните сервирања, што ќе кажете за реалните светски проблеми како гладот, војните, азилантите, бегалците, правата на жените во арапскиот свет. Рано е за веење знаменца со парола „светот сега е поубаво место за живеење“...
Почна одлично со постот па се посра.
Пардон, на јазикот.
Многу ми се допаѓа твојот пристап кон првиот дел, меѓутоа, легализација на бракот во Америка како и во куп други држави во Европа баш е/беше неопходен од правен аспект.
Префрлување на здравствено осигурување и наследство, примарно.

Црвената линија која ја повлекуваш, иако не се сложувам лично со истата, си е лично твоја и разбирлива, па затоа сувишна би била секоја дискусија која би ја имале на истата тема.

Но, последниот дел е тоа што ме изиритира. Кој се тие реални светски проблеми ?
Зошто логиката е дека проблемот ти чини многу поблиску кога ти си директно инволвиран во истиот. Нормално е тебе да не ти прави голема разлика промовирањето на геј правата, никогаш не си бил засегнат од истите. Тие што биле - знаат како им било и знаат дека биле третирани како граѓани од втор ред.
Гладот, војните, азилантите и бегалците се огромни проблеми, ама само затоа што гледаш од трета страна мислиш дека се најбитни. Кога ќе имаш проблем кој директно те тангира - истиот ќе ти изгледа најголем.
А за правата на жените во арапскиот свет имам пишувано куп пати, тоа е толку специфичен проблем што нема ни да можеме да дојдеме ние ни блиску до решение поради културолошката разлика. Колку сакаш законски регулирај ги правата на жените во некој делови од светот - културата во која што се растени им наложува морални вредности кои не им даваат целосна слобода, па така имаме случаи каде мајката си ја убива ќерката бидејќи ја силувале.

Почна одлично со постот па се посра.
Пардон, на јазикот.
Многу ми се допаѓа твојот пристап кон првиот дел, меѓутоа, легализација на бракот во Америка како и во куп други држави во Европа баш е/беше неопходен од правен аспект.
Префрлување на здравствено осигурување и наследство, примарно.

Црвената линија која ја повлекуваш, иако не се сложувам лично со истата, си е лично твоја и разбирлива, па затоа сувишна би била секоја дискусија која би ја имале на истата тема.

Но, последниот дел е тоа што ме изиритира. Кој се тие реални светски проблеми ?
Зошто логиката е дека проблемот ти чини многу поблиску кога ти си директно инволвиран во истиот. Нормално е тебе да не ти прави голема разлика промовирањето на геј правата, никогаш не си бил засегнат од истите. Тие што биле - знаат како им било и знаат дека биле третирани како граѓани од втор ред.
Гладот, војните, азилантите и бегалците се огромни проблеми, ама само затоа што гледаш од трета страна мислиш дека се најбитни. Кога ќе имаш проблем кој директно те тангира - истиот ќе ти изгледа најголем.
А за правата на жените во арапскиот свет имам пишувано куп пати, тоа е толку специфичен проблем што нема ни да можеме да дојдеме ние ни блиску до решение поради културолошката разлика. Колку сакаш законски регулирај ги правата на жените во некој делови од светот - културата во која што се растени им наложува морални вредности кои не им даваат целосна слобода, па така имаме случаи каде мајката си ја убива ќерката бидејќи ја силувале.

Треба да прочепкаш поубаво во моето посерување за да сфатиш појасно.

Функцијата на државата не е единствено да собира данок и пари од граѓаните (иако капитализмот е во тој фазон). Функција на државата е и овозможување на развој, унапредување на општеството и квалитетот на живот и правен, културен и национален поредок. Ако силниот аргумент за потреба од правно нормирање е зголемување на прилив од даноци на државата, прилив во државниот систем како здравствено осигурување и слично, тогаш си ги измешал малце работите за правна функција на државата.

Во право си, не сум засегнат од геј правата, ако ти си - good luck with that.

Не сум директно инволвиран ни од светскиот глад и правата на жените на блискиот исток... али повеќе ми е жал за тие луѓе и знам дека им е потребна поголема помош отколку на геј популацијата. (не можат легално да стапат во брак... boo hoo).

Морам да кажам дека е пресмешно ова што го кажа за културата на растење и моралните вредности. Ако гледаме така кажи ми ти каде во светот е културолошки и морално прифатено уште од историјата истополови бракови? Сигурен сум дека има негде, ама тоа не е САД и Европа, а дефинитивно не е Македонија! Според тебе значи џабе и да се регулира склучувањето на бракови меѓу исти полови во Македонија кога, те цитирам „нема ни да можеме да дојдеме ние ни блиску до решение поради културолошката разлика“??

Нема да дебатирам за мој личен став, како јас нејкам ова или сакам тоа, истото важи и за личен став на други членови. Аргументирај ја потребата од регулирање на истополови бракови и како ќе биде животот за сите нас поубав, а не само за таа популација, во земјава. Доста е веќе насекаде гејови, права, еднаквост, претерано е. Не се врти светот околу нив (или вас можда).

Паради на гордоста.. зошто воопшто потребата од парадирање низ град - еве сме, еднакви сме, се сакаме, се лапаме, голи шетаме... тоа би било невкусно и да има парада на истополови љубовници ако шетаат голи, дигаат галама се лапаат и слично... Who cares?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom