Хомосексуалност (општо)

• Креатор на темата Креатор на темата NightWish...
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ги оправдувате хомосексуалните врски,бракови и посвојувањето на деца од страна на хомосексуалци

• Вкупно гласачи
    1.128
За другиот дел од постот не си во право, барем за дел. Ни оддалеку немате исти психички и физички потреби, свен ако сметаш дека сексот со ист пол е исто као и секс со спротивниот пол...
Ја стварно не те разбирам, у голем дел од тоа што го зборуваш.
Да сакаш и да бидеш сакан, да се чуствуваш сигурен покрај некој, да осеќаш потреба да обезбедиш егзистенцијални средства за блиските... исти ствари се тоа кон кои се стремат сите нормални луѓе на планетава. Тоа е и причината што овие луѓе бараат право на брак и основање семејство.

Ти да не мислиш дека педерите живеат како у времето на комунизмот у Југославија, се ебаваат по јавни вециња и се кријат да не бидат осудени на затвор?

Апдејтирај си некои ствари, биди у тек со времето.[DOUBLEPOST=1410990212][/DOUBLEPOST]Еве специјално за тебе, кампања во САД (каде за две години 20 држави воведоа брак), погледни еден куп луѓе кои заедно поминале по 10, 50, 70 години од животот и конечно дочекале да бидат во брак.

https://www.facebook.com/freedomtomarry.org

Последно уредено:
Ајде вака да ја свртиме работата.
По твоте постови може да се заклучи дека си машко, дека си образован,дека не си педер ама дека си хомољуб или така нешто и заклучно со тоа сметаш дека хомосексуалноста е најнормална сексуална ориентација ништо поненормална од хетеросексуалноста.
Во право сум или промашив нешто?
Ако е така тогаш би те прашал вакво нешто. Дали ти еден ден кога си со намера да основаш семејство, да имаш потомци( под претпоставка дека немаш) посакуваш твоите деца да се родат хомосексуалци. Во најмала рака се надеваш дека ке се родат хомосексуалци. Значи сите ние уште нероденото бебе потајно се надеваме дека ке биди машко или женско( во правата смисла на зборот). Дали ти сакаш твоето дете да се роди како хомосексуалец( било машки или женски) пошто сметаш дека тоа е нормално и нема ништо лошо во тоа? Дури и се надеваш дека ке испадни хомо, палиш свеќи во црква, одиш во џамија или по бајачи и гатачи, правиш магии, стегаш палци или незнам што и да правиш кога сакаш нешто да ти се исполни.[DOUBLEPOST=1410991025][/DOUBLEPOST]
Ја стварно не те разбирам, у голем дел од тоа што го зборуваш.
Да сакаш и да бидеш сакан, да се чуствуваш сигурен покрај некој, да осеќаш потреба да обезбедиш егзистенцијални средства за блиските... исти ствари се тоа кон кои се стремат сите нормални луѓе на планетава. Тоа е и причината што овие луѓе бараат право на брак и основање семејство.

Ти да не мислиш дека педерите живеат како у времето на комунизмот у Југославија, се ебаваат по јавни вециња и се кријат да не бидат осудени на затвор?

Апдејтирај си некои ствари, биди у тек со времето.[DOUBLEPOST=1410990212][/DOUBLEPOST]Еве специјално за тебе, кампања во САД (каде за две години 20 држави воведоа брак), погледни еден куп луѓе кои заедно поминале по 10, 50, 70 години од животот и конечно дочекале да бидат во брак.

https://www.facebook.com/freedomtomarry.org
Тоа што не ме сфаќаш воопшто не ме зачудува пошто вредностите ти се изместени.
Многу добро и точно ти објансив што е разликата во нашите и вашите психофизички потреби. Тоа ја прави разликата.
Вашите не се нормални во тој поглед па према тоа не гледам никаква причина да ви се удоволи. Таман работа да почниме на сите да им удоволуваме само затоа што имаат ненормални навики, потреби и однесувања. Кај ке ни биди крајот.
Едноставно таков си се родил, никој не е крив, некои гени погрешно се наместиле и тоа е тоа.
Ти сакаш да бидеш сакан и да сакаш човек од ист пол , некој сака животни, некој умрени, некој деца итн. Девијации од нормалното има колку да сакаш.

Последно уредено:
Ајде вака да ја свртиме работата.
По твоте постови може да се заклучи дека си машко, дека си образован,дека не си педер ама дека си хомољуб или така нешто и заклучно со тоа сметаш дека хомосексуалноста е најнормална сексуална ориентација ништо поненормална од хетеросексуалноста.
Во право сум или промашив нешто?
Ако е така тогаш би те прашал вакво нешто. Дали ти еден ден кога си со намера да основаш семејство, да имаш потомци( под претпоставка дека немаш) посакуваш твоите деца да се родат хомосексуалци. Во најмала рака се надеваш дека ке се родат хомосексуалци. Значи сите ние уште нероденото бебе потајно се надеваме дека ке биди машко или женско( во правата смисла на зборот). Дали ти сакаш твоето дете да се роди како хомосексуалец( било машки или женски) пошто сметаш дека тоа е нормално и нема ништо лошо во тоа? Дури и се надеваш дека ке испадни хомо, палиш свеќи во црква, одиш во џамија или по бајачи и гатачи, правиш магии, стегаш палци или незнам што и да правиш кога сакаш нешто да ти се исполни.
А баш мислев дека со тоа што ти пишав Добро ќе престанеме со конверзацијава.
Али ајде пак да ти одговорам. Кај одиш со постов?
Не знам јас дали некој го посакува ова, според мене какво и да е детето нема потреба родителите да го сакаат помалце. Сигурно нема да пробувам да го „лечам“ доколку е, како што некаде има такви случаи каде што децата си ги праќаат во психијатриски болници заради тоа.

Некои тука воопшто не биле гушкани како мали.
Колку жално.
А од друга страна, цела среќа што добросостојбата на другите не зависи од нив.

А баш мислев дека со тоа што ти пишав Добро ќе престанеме со конверзацијава.
Али ајде пак да ти одговорам. Кај одиш со постов?
Не знам јас дали некој го посакува ова, според мене какво и да е детето нема потреба родителите да го сакаат помалце. Сигурно нема да пробувам да го „лечам“ доколку е, како што некаде има такви случаи каде што децата си ги праќаат во психијатриски болници заради тоа.
Со постов очигледно е на каде одам. А одговорот ни оддалеку не е тоа што јас те прашав. Родителот ке те сака и да се родиш со две глави, без грам мозок, со три раце и со што ли уште не, ама откога ке се родиш. Претпоставувам мајкаму си го сакаше Хитлер и покрај се нели? Јас прашувам за пред да се роди, одкога ке се роди какво е такво е твое е. Значи те прашувам дали ти посакуваш твоето неродено дете да биди хомосексуалец пред да се роди, а не отпосле дали ке го прифатиш или ке го сакаш. Те прашувам тебе пошто се декларира дека не си педер и дека сметаш дека хомосексуалноста е нормална сексуална ориентација и нема ништо ненормално во тоа. Да прашувам деклариран педер е малце глупо пошто прво би бил пристрасен, а второ и неможе по природен пат да има потомци. Е па одговори ми дали посакуваш твоето неродено дете да биди хомосексуалец. Не дали ке го сакаш или прифатиш ако е такво туку дали посакуваш такво да се роди?[DOUBLEPOST=1410993348][/DOUBLEPOST]
Колку жално.
Тебе па дека те гушкале ептен супер испадна. Незнам можи те прегушкале;)
Твоите со гордост се фалат со тебе, види го каков маж испадна Прав педер. Намерно да го правевеме ваков ке го згрешевме.Види го бе видиго бе гордоста на тато како се нашминкал и како му седи фустанот. Па ноктите како ги средил. Уште да видиме што зет ке ни донеси дома, море каков сака зет нека донеси само да не ни оди бегалка:)

Последно уредено:
Колку жално.
Не растат сите со родители,со пари,со луксузи како вас..
Кога ќе ти свири стомакот за јадење би те прашал тогаш каков педер би бил.. само тоа е,од толку што ви се дало,не знаете сами со себе што да правите па почнавте да се...

Колку жално.
Ти си гушкал кур како мал ,и ти ставале сперма во млекото затоа си лезбеј

Стани. За коа ќе ме изнервираш да можам да ти кажам - "Да ми го јадеш" :D
:pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos: ме заболе ...... (стомак) од тоа колку си вицкаст..
Патем,гледам многу нешто си непријателски настроен со мене,дали е тоа поради тоа што не сакав да те............. и да ми шеташ по хеланки дома како што ти пишуваше пред 1,2 години ?
Не е белким за тоа ?

:pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos: ме заболе ...... (стомак) од тоа колку си вицкаст..
Патем,гледам многу нешто си непријателски настроен со мене,дали е тоа поради тоа што не сакав да те............. и да ми шеташ по хеланки дома како што ти пишуваше пред 1,2 години ?
Не е белким за тоа ?

Шо!? Не ни памтам за тоа. Али океј, барем ти памтиш, ти останало во сеќавање :rolleyes:. So I'll take your word for it that I said what you say I said.

Непријателски настроен? Може дека ме сведуваш мене и другите на нешто налик болест, па ваљда до тоа ќе да е? Не знам. I'm a very friendly person under different circumstances. Trust me.

Шо!? Не ни памтам за тоа. Али океј, барем ти памтиш, ти останало во сеќавање :rolleyes:. So I'll take your word for it that I said what you say I said.

Непријателски настроен? Може дека ме сведуваш мене и другите на нешто налик болест, па ваљда до тоа ќе да е? Не знам. I'm a very friendly person under different circumstances. Trust me.
Па не знам,јас секогаш најкултурно пишувам,прашувам и се изразувам а ти секогаш на тоа со ароганција и некоја желба за самодокажување..

Па не знам,јас секогаш најкултурно пишувам,прашувам и се изразувам а ти секогаш на тоа со ароганција и некоја желба за самодокажување..
Статистиката вели дека гејојте страдаат и до 5 пати повеќе од психози, растројства, депресии... и други видови на психички заболувања од колку нормалната популација.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom