Хомосексуалност (општо)

• Креатор на темата Креатор на темата NightWish...
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ги оправдувате хомосексуалните врски,бракови и посвојувањето на деца од страна на хомосексуалци

• Вкупно гласачи
    1.128
Второ, кои се тие 99,99% од популацијата? Чија? На твоето потесно семејство? Процентот на популација која смета дека машката и женска хомосексуалност е нормална и/или прифатлива се движи до 88% во Шпанија, 87% во Германија, 80% во Чешка и Канада, 79% во Австралија, 77% во Франција, 76% во Британија, 74% во Аргентина и Италија, 73% на Филипините, 68% во Чиле, 61% во Мексико, 60% во САД и Бразил, 54% во Јапонија... а 1% во Нигерија, 2% во Пакистан, 3% во Египет, 4% во Палестина и тако даље. Овие последните земји те асоцираат на нешто?
Во Шпанија е легален секс со 13 годишни а холандија си има и партија на педофили која се залага отворено за спуштање на границата за секс на мислам на 12 годишњаци.
Па веќе ко си толку слободоумна, дај подршка и за тоа... или твојата слободоумност не е за сите сексуални настраности... само за некоја...[DOUBLEPOST=1410966636][/DOUBLEPOST]
Наместо сите да си се сакаме, дружиме и почитуваме. Ние ги пљукаме луѓето, оценуваме по физички изглед, пол и слично. И тие се луѓе, јас би се согласила со законов. Зашто да не?!
Што би им фалело на децата?! Што ако се хомосексуалци, од самото раѓање имаме право на воздух
на живот, што со нивните чувства? Едно машко има потреба едноставно од друго исто.
Што се може тука. Ништо!
не е забранета хомосексуалноста и во македонија не се прогонувани хомосексуалците, си живеат нормално слободно, дишат јадат вработени се ситуирани ги има по телевизии весници прават концерти снимаат албуми... Помалце оговарајте си ја и омаловажавајте татковината. Нека патриотизмот ви биде во срцето не во чмарот.

[DOUBLEPOST=1410966636][/DOUBLEPOST]
не е забранета хомосексуалноста и во македонија не се прогонувани хомосексуалците, си живеат нормално слободно, дишат јадат вработени се ситуирани ги има по телевизии весници прават концерти снимаат албуми... Помалце оговарајте си ја и омаловажавајте татковината. Нека патриотизмот ви биде во срцето не во чмарот.[/quote]
Не се, али се малтретирани психички, тортура им вршите да не ги видите на улица, психички да малтретираш еден чоек е многу полошо од физичкото малтретирање.
Ги има доста, ги гледаме, зашто не застанат и јавно да кажат што се? Ама не можат. Зошто не можат? Затоа што веднаш ќе бидат гледани со други очи.:cautious:

Во холандија самоубиствата и психозите на гејојте се и до 5 пати поголеми од колку кај нормалните луѓе... Истото ќе ти кажат и медицински и полициски статистики во Америка...
Во САД, 40% од затворениците се Црнци, кои пак се 13% од вкупната популација, Хиспанците се 20% од затвореничката популација, а 16% од вкупната популација. Дали тоа Црнците и Хиспанците ги немаат истите права како белците, или пак се генетски криминалци? Пошто не-белците со децении се прифатени од амерското општество, со сите права. Да не можеби некои други социо-економски проблеми се во прашање? Инклузија во општеството, културна, територијална и економска сегрегација и слично?

Зашто бе вака ми излегуваат, споено? Дај просветлете ме еднаш за секогаш! :unsure:

Во САД, 40% од затворениците се Црнци, кои пак се 13% од вкупната популација, Хиспанците се 20% од затвореничката популација, а 16% од вкупната популација. Дали тоа Црнците и Хиспанците ги немаат истите права како белците, или пак се генетски криминалци? Пошто не-белците со децении се прифатени од амерското општество, со сите права. Да не можеби некои други социо-економски проблеми се во прашање? Инклузија во општеството, културна, територијална и економска сегрегација и слично?
Аман бе одма на црнци ти ојде умот, колку за твоја информација на црнците не им е ништо поголем од колку на белците, така да џабе се возбудуваш. Инаку секоја земја си има свои специфики, еве на пример кај нас нема ни еден црнец во затвор, саде белци - значи ли тоа дека се белците во македонија генетски предодредени за криминалци.
Али на крај краева во македонија хомосексуалноста не е забранета, хомосексуалците не се прогонувани а колку ескимите имаат слободи - то владата во ескимија нек се грижи.

Во Шпанија е легален секс со 13 годишни а холандија си има и партија на педофили која се залага отворено за спуштање на границата за секс на мислам на 12 годишњаци.
Па веќе ко си толку слободоумна, дај подршка и за тоа... или твојата слободоумност не е за сите сексуални настраности... само за некоја...
Што има заедничко педофилија и партија на педофили со сексуална ориентација? Возрасната граница за консензуален секс си го уредува секоја држава одделно, и таа важи за сите.

Ти си тој кој сакаш да мешаш девијации и психички болести со сексуални ориентации, во обид да створиш грда слика за дел од популацијата. Јас целосно ги поддржувам социјалните права на лезбејките, геевите и транссексуалците, а сум целосно против било каква форма на педофилија и сексуални односи на лица помлади од 14.

Мојата дистинкција меѓу овие две појави е на база на научни докази и официјални ставови на релевантни институции. Твојата е базирана на желбата да се трола, негира, оди против науката и водење инат.

Што има заедничко педофилија и партија на педофили со сексуална ориентација? Возрасната граница за консензуален секс си го уредува секоја држава одделно, и таа важи за сите.

Ти си тој кој сакаш да мешаш девијации и психички болести со сексуални ориентации, во обид да створиш грда слика за дел од популацијата. Јас целосно ги поддржувам социјалните права на лезбејките, геевите и транссексуалците, а сум целосно против било каква форма на педофилија и сексуални односи на лица помлади од 14.

Мојата дистинкција меѓу овие две појави е на база на научни докази и официјални ставови на релевантни институции. Твојата е базирана на желбата да се трола, негира, оди против науката и водење инат.
Го повторуваш мојот заклучок: оправдуваш една настраност а не оправдуваш друга.
Ти си подржувач на педерите од имиџ, знаеш како кога некоја филмска звезда ќе се слика со некое гладно етиопче, или снежен леопард или панда а абер нема ни кои се ни шо се ни оти се посебни. Утре ќе биде во мода подршка на ретардирани - и таму ќе пишиш општи дискусии и ќе се преправаш дека си во тек и имаш познавања

Наместо сите да си се сакаме, дружиме и почитуваме. Ние ги пљукаме луѓето, оценуваме по физички изглед, пол и слично. И тие се луѓе, јас би се согласила со законов. Зашто да не?!
Што би им фалело на децата?! Што ако се хомосексуалци, од самото раѓање имаме право на воздух
на живот, што со нивните чувства? Едно машко има потреба едноставно од друго исто.
Што се може тука. Ништо!
Во мое време,кога бев млад,односно кога студирав политика,се збореше дека ќе дојде денот кога хомосексуалноста ќе биде во многу држави легализирана и посвојувањето деца.Но тоа што треба да биде преддрама на драмата е прво народот,светската популација да се убеди дека тоа е супер,тоа е добро,тоа треба да се пикне во книгите и нашите деца(сега) да учат дека хомосексуалнста е нормална.И стварно,еве го твоето размислување а и на многу други.Ако е хомосексуалноста супер,човеково право,дали треба да се легализира и некрофилијата,педофилијата,зоофилијата ? дали тоа води напред или води на во морален распад на опшеството ?..

Во мое време,кога бев млад,односно кога студирав политика,се збореше дека ќе дојде денот кога хомосексуалноста ќе биде во многу држави легализирана и посвојувањето деца.Но тоа што треба да биде преддрама на драмата е прво народот,светската популација да се убеди дека тоа е супер,тоа е добро,тоа треба да се пикне во книгите и нашите деца(сега) да учат дека хомосексуалнста е нормална.И стварно,еве го твоето размислување а и на многу други.Ако е хомосексуалноста супер,човеково право,дали треба да се легализира и некрофилијата,педофилијата,зоофилијата ? дали тоа води напред или води на во морален распад на опшеството ?..

Не знам што се учело во твоето време и во која тоа книга пишувало дека Хомосексуалноста
ќе биде легализирана во многу држави итн. Во никој случај тоа не е супер,
не реков такво нешто, само се обидувам и трудам да ги разберам, пример ти сакаш
некое женско, те привлекува, епа така и нив ги привлекуваат дечките со ист пол на нивниот.
Е сега, ако другото машко прифати врска, ако има некаков флуид измеѓу двајцата,
зашто да не се сакаат, зашто мораат да бидат дискриминирани, тепани во светов. И гледани
со други очи. Нека си го тераат животот. Некрофилијата, зоофилијата не можеш ти да ги
сместиш во иста категорија со хомосексуалноста. Затоа што само за
еден ЧОВЕК - психички растроен тука се збори. Педофилијата, не можеш ти еден постар
човек да направиш од него педофил само шо си посакал и засакал помладо девојче.
Ако тоа девојче истото го посакува... Зашто да не... А додека девојчето е под 12 годинки,
е тоа ни јас не го оправдувам, кастрација одма.:icon_lol:

Не знам што се учело во твоето време и во која тоа книга пишувало дека Хомосексуалноста
ќе биде легализирана во многу држави итн. Во никој случај тоа не е супер,
не реков такво нешто, само се обидувам и трудам да ги разберам, пример ти сакаш
некое женско, те привлекува, епа така и нив ги привлекуваат дечките со ист пол на нивниот.
Е сега, ако другото машко прифати врска, ако има некаков флуид измеѓу двајцата,
зашто да не се сакаат, зашто мораат да бидат дискриминирани, тепани во светов. И гледани
со други очи. Нека си го тераат животот. Некрофилијата, зоофилијата не можеш ти да ги
сместиш во иста категорија со хомосексуалноста. Затоа што само за
еден ЧОВЕК - психички растроен тука се збори. Педофилијата, не можеш ти еден постар
човек да направиш од него педофил само шо си посакал и засакал помладо девојче.
Ако тоа девојче истото го посакува... Зашто да не... А додека девојчето е под 12 годинки,
е тоа ни јас не го оправдувам, кастрација одма.:icon_lol:
Тоа тогаш беше теорија која сега се исполнува,не пишуваше во ниедна книга.Јас веќе реков дека на никого дома неможе и не треба да му се забрани ништо ако тоа исто не го загрозува животот и безбедноста на другите.Но на улица,во јавност и законски тоа не треба да биде легално.Патем на никој педер дома не му влегле специјалци да видат дали он разменува страсти со друго машко.Но посвојувањето деца,апсолутно не.Попрво би прифатил тие деца да добијат смртна казна него да живеат таков живот со такви растроени.
Тоа е психичко растројство,и сум пишувал за тоа иако новите истражувања велат дека е грешка при делба на некој хромозом.И да е и да не е секако е одвратно.
За мене нема разлика меѓу некрофил,педофил,зоофил и припадник на ЛГБТ..

Тоа тогаш беше теорија која сега се исполнува,не пишуваше во ниедна книга.Јас веќе реков дека на никого дома неможе и не треба да му се забрани ништо ако тоа исто не го загрозува животот и безбедноста на другите.Но на улица,во јавност и законски тоа не треба да биде легално.Патем на никој педер дома не му влегле специјалци да видат дали он разменува страсти со друго машко.Но посвојувањето деца,апсолутно не.Попрво би прифатил тие деца да добијат смртна казна него да живеат таков живот со такви растроени.
Тоа е психичко растројство,и сум пишувал за тоа иако новите истражувања велат дека е грешка при делба на некој хромозом.И да е и да не е секако е одвратно.

Сите сме божја креација. <3

Ако ти го бапне некој некрофил од коа ќе умреш, дали ти автоматски стануваш зоофил?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom