План на основа од згради во Скопје?

• Креатор на темата Креатор на темата Alchemyst
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
22 февруари 2011
Мислења
121
Поени од реакции
57
Дали може некаде по интернетов да се најдат планеви на основи од ново-изградено - згради што допрва се градат? Ме интересира да дознаам како се осмислени становите и да видам што би ми фатило око.

Идејата ми е дали може, додека зградата е во изградба, да би си купил 2 гарсоњери една врз друга и да ги спојам во еден стан, со што со помош на скали горе би била само спалната и бањата. Претпоставувам тоа може најубаво да се изведе само додека зградата е во изградба.

Еве вака нешто (прикачената слика)... или уште подобро би било вакво нешто:
ls_030611_06.jpg

Attachments

• 15_5256.jpg
    15_5256.jpg
    159,9 KB · Прегледи: 4
може бе, едни роднини имаат два стана еден врз друг во аеродром и си ги имаат споено, милина е :)

Знам дека може, само кај да најдам планеви на основа на станбени објекти што допрва се градат, за да видам како тоа би се извело, бидејќи сакам дневниот простор да се протега во висина од двата стана (многу добар ефект дава тоа).

Распрашај се во градежните компании. Што згради имаат за изградба кои се во тек или како може да ти помогнат. Доколку си озбилен на таа тема, ако сакаш да купиш стан или два, прашај на вистинското место. Овде може некој само да те упати, ја би те упатил дирек во компанија да си прашаш. Они ќе ти дадат најмногу информации.

Имаш право, но мислев може да се најде и на нет како за почеток, нешто како Soravia што има. Сега засега ми е идеја, но се надевам за некоја година ќе ја реализирам. Сепак се се почнува од идеја, нели!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom