најдобрата програма во Pascal

• Креатор на темата Креатор на темата Vnuce
  • Време на започнување Време на започнување

Vnuce

http://abix.mk
Член од
20 март 2006
Мислења
2.602
Поени од реакции
223
Веб-сајт
abix.mk
Procedure Prepare;
Begin
Find(House);
Buy(Bottles);
Buy(Zakus);
Buy(Drugs);
Call(Friends);
Call(Girls);
End;{ Prepare }

Procedure Drinks;
Begin
Open(Bottles);
Repeat
Drink(Next(Gramms100));
Zakus:=Eat(Next(Foods));
Until TwoViewInEyes;
End;{ Drinks }

Procedure Dances;
Begin
Music:=True;
Call(OneGirl);
Go(DancingRoom);
With Music.Jump Do Begin
If Girl(Drink)>Normal(Drink) Then Begin
Touch(AssOfGirl);
Touch(BrestOfGirl);
End
Else Begin
Go(DrinkingRoom);
Let`s(Girl):=Drinks(More);
Return(DancingRoom);
End;
End;
End;{ Dances }

Procedure Drug;
Var
Good, VeryGood: Virtual, Abstract;
Begin
If Drugs=False Then Goto NoDrugsNow;
Case Drug Of
Plan: Repeat Smoke(Plan) Until Good;
Cocain: Repeat Inspire(Gramms0.5); Wait(Seconds30) Until Good;
Wheels: While Not(VeryGood) Do
Begin
Swallow(Wheel6);
Wait(Minutes30);
End;
End; { Case }
End; { Drug }

Procedure ****( Who : Sex );
Var
HowMany: LongInt;
Begin
If WhoGirl Then Write(п¬LAre yor sodomite ??!п¬L);
Find(DarkRoom);
Close(Door);
Close(Windows);
If Not Find(BedInRoom) Then BedInRoom:=AnyPlace;
HowMany:=0;
Repeat
Call(Next(Who));
Delete(DressOf(Who));
Kiss(Lips,Brest,OtherPartsOfBody);
Repeat
Asm
PUSH Your*****
POP Your*****
End;
Until YouHaveOrgasm;
Case HowMany of
Inc(HowMany);
If (HowMany mod 15 = 0) then Write(п¬LYou are BIG man !!!п¬L);
Until NOT Your*****Stay;
End;{ **** }

Begin { Party - Main Program }
Prepare;
Drinks;
If Who(Drink)>Normal(Drink) Then Who:=FaceDown;
Dances;
Drug(All);
****(Girls);
Go(AtHomes);
End.{ Main Program }

Заебанции у Чек Дис Аут. Наравно, со културно отворена тема, а не само копи-пејст од интернет.

епа ... очигледно е дека е стаено за програмери ... ако си програмер ќе го сфатиш сеирот .. ако не си ... нема ....

едини начин да го образложам е да го пишам истото пак:kajg:

Princ напиша:
Ќе образложиш WTF е ова или директно да ја бришам темава? Мене сето ова ми е нејасно (верувам има уште многу како мене) па нема да ми наштетиш ако дадеш некој детаљ. Да не речам, инстистирам...
Нејасно им е на сите што не се разбираат во програмирање (во кои се вбројуваш и ти). Можеш да го преместиш постот или нешто слично, но да го бришеш само поради твојата неукост... тоа не е во ред! :star:

Топка напиша:
Нејасно им е на сите што не се разбираат во програмирање (во кои се вбројуваш и ти). Можеш да го преместиш постот или нешто слично, но да го бришеш само поради твојата неукост... тоа не е во ред! :star:

Топик отворен во "Оперативни системи и програми", без никаков вовед, без абер од објаснување, со симпли копи-пејст, јас вака неук у програмирање штом го видам помислувам на две работи:
1). Некој тера сеир. Сеир у "Оперативни системи и програми" не се тера. Бришам тема (евентуално преместувам).
2). Некој шири нелегални работи низ форумов. Знаеш "write ova if you want to become operator in #channel" и после глава не можиш да крениш. Тука одма бришам. Епа поради ризикот, победува бришењето.
И не ми мрчи без врска. Ако веќе :star:некого, објасни му на него да отвара теми у рубриката наменета за тоа, со едно објаснување шо/како/зошто...
Поздрав.

не се секирај... нема ништо нелегално... OpenSource е програмава :pos: :pos: :pos:

а темата беше отворена онаму кајшто беа сите теми поврзани со програмирање... со други зборови .. на место !

и повторно... објаснувањето е самиот пост ! ! !

П.С. сега нема смисла.. пошто најголемиот дел од тие што ќе го видат нема да имаат појма што е!

Princ напиша:
Знаеш "write ova if you want to become operator in #channel" и после глава не можиш да крениш. Тука одма бришам. Епа поради ризикот, победува бришењето.

Хахах, а што тебе те заебало некое детиште со мирц финтички па сега се плашиш на секоја команда што ќе ја видиш напишана во форумот.. Дај не се прави паметен и не чепкај нешто што не разбираш.

ОФ ТОПИК: Принц.. не си у право.. и (знам дека нема да прифатиш пошо очигледно таков си) ТИ ТЕРАШ ИНАЕТ ! ако ти немаш појма од нешто.. тоа ти си крив, не јас или некој друг на форумов... прегледај ги постовиве секој што има барем малце абер ти вика дека не си ти у право

Vnuce напиша:
не се секирај... нема ништо нелегално... OpenSource е програмава :pos: :pos: :pos:

а темата беше отворена онаму кајшто беа сите теми поврзани со програмирање... со други зборови .. на место !

и повторно... објаснувањето е самиот пост ! ! !

П.С. сега нема смисла.. пошто најголемиот дел од тие што ќе го видат нема да имаат појма што е!

Вервај, само уште објаснување фали горе, и голем дел ќе ја сватат поентата :)

Princ напиша:
Вервај, само уште објаснување фали горе, и голем дел ќе ја сватат поентата :)
не нема да ја сватат ... целата поента е кодот ...
и поише логика ќе има да ја избришиш темава, отколку да стои таму кај што си ја стаил сега ! ! ! :nerv: :nerv: :nerv: :nerv: :nerv: :nerv: :nerv: :nerv: :nerv: :nerv: :nerv: :nerv: :nerv: :nerv: :nerv: :nerv: :nerv: :nerv:

Ако е на сеир топиков програмчево во Pascal е едноставен дигитрон за пресметување на коефициенти. Ми дојде интересно и морав да го пастирам. :)

Код:
program Kladilnica;
var a,b,c,d,e,f,g:real;
begin
b:=1;
writeln('---------------');
writeln('Sport Koeficient');
writeln('---------------');
writeln(' ');
writeln('Vnesete koeficienti:');
writeln('-----------------------');
readln(a);
while a<>0 do begin
              b:=b*a;
              readln(a);
              end;
writeln('------------------------------');
write('Vlozeno denari:');
readln(c);
writeln('------------------------------------------');
write('Dneven kurs na Evroto:');
readln(f);
writeln('------------------------------------------');
writeln('Vkupen koeficient:',b:2:2);
d:=b*c;
g:=d/f;
writeln('-------------------------------------------------');
writeln('Mozna dobivka:', d:2:2,' denari',' = ',g:2:2,' evra');
writeln('-------------------------------------------------');
writeln(' ');
writeln(' ');
writeln('------------------');
writeln('www.kajgana.com');
writeln('------------------');
end.

Код:
If Drugs=False Then [B]Goto[/B] NoDrugsNow;
Goto наредбата не се препорачува во Object Pascal

Закон е темава!
:pos::pos::pos:
Принц причитај тоа што пишува во првиот пост и барем некои зборови преведи ги и ќе сватиш што е работата. Немора да си кујзнае колку добар програмер за да ја сфатиш поентата.

На вакви теми местото не им е во Оперативни. Ова е зафрканција која и не е баш толку смешна.

Во иднина, бидете прецизни што целите и објаснете за што е темата. Ипак не е ова само за копи/пејст, јас разбирам дека има супер работи на англиски, ама сепак треба барем најмалку да се каже за што станува збор, како една кратка рецензија.

Абе што стана со администрацијава? Незнам што толку лошо гледате во темава... :(

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom