Брак набрзинка

• Креатор на темата Креатор на темата Мистичен
  • Време на започнување Време на започнување
abe mozda tie si se sakaat pa zatoa i si se zemale razbiras + toa si e nivna rabota taka da ne se zamaraj:)

Мистичен напиша:
Конкретен, вистински и тазе пример: моја другарка која е во врска со човек неполн месец, а се виделе вкупно не повеќе од 10 пати. Човекот и предложува брак, таа ја прифаќа понудата.
Мислите ли дека ваквите бракови можат да успеат?

Све си зависи индивидуално од луѓето. Тетка ми се зела со тетин после 6 месеца искачање. Уште се заедно повише од 30 години. Ја се омажив откако го знаев маж ми неколку месеца. Земени сме 8 години и све е боље и боље. Али мора да се признае дека пошто тие две особи не си дозволиле да си ги упознаат мааните и добрините пред да склопат брак, треба трпение и разбирање.

Па што знам... искрено кажано мислам дека времетраењето на една врска не мора секогаш да и е најважно. Но, сепак мислам дека е потребно време за партнерите да се запознаат, бидејќи некогаш всушност се работи само за обична страст, нешто минливо, а не за љубов.
Сепак има бракови кои опстоиле многу долго време, иако партнерите не оделе долго. Се всушност зависи од карактерите и на двајцата.

Не е битно колку време одат двајцата, битно е да се сигурни во тоа што го прават. Некогаш едноставно уште од почеток се знае дека е тој човекот со кој сакаш да го поминеш целиот живот.

Brzinata ne nosi uspeh:nenene:... Samo gorko iskustvo koe ne mozesh da go popravish bez posledici(razvod ili brak vo vecno kaenje):toe:

Многу се различни искуствата на луѓето од брак на брзинка па и обратно!Сепак мислам дека за успешен брак е битно колку си спремен за брак,колку знаеш да вложиш во тој брак,поточно колку тој за тебе претставува Цел-да се успее,значи да се бориш и да победиш!Во бракот колку ќе вложиш толку и ќе добиеш(обајцата)
Сепак не сум за брак на брзинка!!!

поглупо нешто од тоа не постои,треба време за двајцата да се запознаат мегусебно па ако си одговараат во карактер и се примаат :) еден со друг бракот би била следна мисија :D

Никој не гарантира дека тој брак ќе трае пократко или подолго од некој пред кој следела врска од еве да речеме 5 години.

Мислам и зошто да се чека ако си веќе сигурен дека сакаш брак па и тоа да е од 10то, 15то или 5то видување.

Така да неутрална сум на темава, не сум осетила на своја кожа и незнам да кажам дали е во ред брак набрзинка. Само ќе речам Carpe diem, или жевејте за денес - не го планирајте утрешниот ден.:devojkr:

zavisi kolku nabrzinka... spored mene glupavo e da odis so nekogo po 7-8godini... jas na primer 2 godini najmnogu i svadbata taka BI SAKALA... a sega sto ke ispadne... ne znam

Лотарија на Македонија ... Никогаш незнаеш кое со сигурност кое бројче ќе се падне ... :devojkr:

Zoshto da ne?Pa deka ke se maftash so nekoj 4-5 godini i ke ti se zdosadi od sve,golem kjar ke imash?Mozda e i poarno taka.Izlezi 10-tina pati i ripaj u tavche,pa ke si se zapoznavash za vreme na brakot.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom