Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Анастазија напиша:Ог Мондино? Мислев дека им помина модата на просветителските книги со морализирачки карактер??!!
Пауло Коељо е кич. Али и тој е некоја мода, мислам дека ќе пројде и тоа
Агата Кристи - не ми е ама ич интересно
Калил Љубран - Ја читав Пророкот пред некое време. Ми се допаѓа. Ама не е дека сум воодушевена
Оскар Вајлд - А да, тоа веќе се почитува. Многу. Имам една рецензија за Сликата али не смеам да ја пишам тука, белким ќе се објави во Визија (ако излезе) во следниот број
И за крај - Букаро? Писатело? Хихихихихих
Баш така!Stefanos_M напиша:Добрите дела никогаш не излегуваат од мода...
Stefanos_M напиша:Добрите дела никогаш не излегуваат од мода...
Не беше конкретно за нив , едноставно се сложив со тоа дека добрите дела се безвремени!:star:Анастазија напиша:Добри дела? Тоа ако мислеше за Мондино и за Пауло Коељо... Ај ништо. Да не испадне она „Анастазија мрчи на секоја тема“
Види погоре кажав дека секој има свој вкус и дека она што за мене е супер не значи дека ќе биде и за тебеАнастазија напиша:Вероника реши да умре ја немам читано, ама имам читано други ствари од типот и не би си трошела време за уште да читам. Едноставно... Лесни романчиња за читање на плажа не ми се во омилените. А чек, ако убо сфатив, Вероника реши да умре ја ставаш во безвремени дела? Уат???
Тристан и Изолда, ако мислиш на она лектирното издание, од тој французинот како се викаше не ми текнува е КАТАСТРОФА! Читав нешто и критика за тоа и е стварно лошо. Сплет од повеќето легенди кој е апла лошо испаднат.
Ок , ако постојано се придржуваш до правилата значи никогаш нема да прочиташ нешто надвор од нив?Анастазија напиша:Ах...
Не се работи за тоа што ми е мене супер или тебе супер. Во литературата има некои правила за дела кои вредат и дела кои се не толку вредни. Тоа не го утврдува мојот вкус или невкус.