Oмилен писател

• Креатор на темата Креатор на темата Stefanos_M
  • Време на започнување Време на започнување
1.Пауло Коелјо
2.Калил Џибран
3.Ог Мандино
4.Агата Кристи

А инаку најдобрите книги се во колекцијата на ,,Владарици,, зш. јас на српски ги читав , али животот на Лукреција Борџија е најдобриот роман на сите времиња.

Од Ог Мандино- најголемиот троговец на светот највеќе ми се свиѓа, а и другите не ми се лоши ама, сите се во тој стил...
Пауло Коелјо не сум го читал многу, т.е одамна ја прочитав патот сен жермен се викаше или така нешто, ама многу одамна...
Агата Кристи, интересно, трилерчиња...

Ог Мондино? Мислев дека им помина модата на просветителските книги со морализирачки карактер??!!
Пауло Коељо е кич. Али и тој е некоја мода, мислам дека ќе пројде и тоа
Агата Кристи - не ми е ама ич интересно
Калил Љубран - Ја читав Пророкот пред некое време. Ми се допаѓа. Ама не е дека сум воодушевена:)
Оскар Вајлд - А да, тоа веќе се почитува. Многу. Имам една рецензија за Сликата али не смеам да ја пишам тука, белким ќе се објави во Визија (ако излезе) во следниот број:)
И за крај - Букаро? Писатело? Хихихихихих

Лав Толстој,Балзак,Пушкин

Анастазија напиша:
Ог Мондино? Мислев дека им помина модата на просветителските книги со морализирачки карактер??!!
Пауло Коељо е кич. Али и тој е некоја мода, мислам дека ќе пројде и тоа
Агата Кристи - не ми е ама ич интересно
Калил Љубран - Ја читав Пророкот пред некое време. Ми се допаѓа. Ама не е дека сум воодушевена:)
Оскар Вајлд - А да, тоа веќе се почитува. Многу. Имам една рецензија за Сликата али не смеам да ја пишам тука, белким ќе се објави во Визија (ако излезе) во следниот број:)
И за крај - Букаро? Писатело? Хихихихихих

Добрите дела никогаш не излегуваат од мода...

Stefanos_M напиша:
Добрите дела никогаш не излегуваат од мода...

Добри дела? Тоа ако мислеше за Мондино и за Пауло Коељо... Ај ништо. Да не испадне она „Анастазија мрчи на секоја тема“

Анастазија напиша:
Добри дела? Тоа ако мислеше за Мондино и за Пауло Коељо... Ај ништо. Да не испадне она „Анастазија мрчи на секоја тема“
Не беше конкретно за нив , едноставно се сложив со тоа дека добрите дела се безвремени!:star:
Инаку , Вероника реши да умре од Коелјо е мн. добра книга , ама и Тристан и Изолда или Хамлет се безвремни дела па ајде споредни ги?
Нема теорија , а освен тоа секој има различен вкус.:mist:

Вероника реши да умре ја немам читано, ама имам читано други ствари од типот и не би си трошела време за уште да читам. Едноставно... Лесни романчиња за читање на плажа не ми се во омилените. А чек, ако убо сфатив, Вероника реши да умре ја ставаш во безвремени дела? Уат???
Тристан и Изолда, ако мислиш на она лектирното издание, од тој французинот како се викаше не ми текнува е КАТАСТРОФА! Читав нешто и критика за тоа и е стварно лошо. Сплет од повеќето легенди кој е апла лошо испаднат.

Анастазија напиша:
Вероника реши да умре ја немам читано, ама имам читано други ствари од типот и не би си трошела време за уште да читам. Едноставно... Лесни романчиња за читање на плажа не ми се во омилените. А чек, ако убо сфатив, Вероника реши да умре ја ставаш во безвремени дела? Уат???
Тристан и Изолда, ако мислиш на она лектирното издание, од тој французинот како се викаше не ми текнува е КАТАСТРОФА! Читав нешто и критика за тоа и е стварно лошо. Сплет од повеќето легенди кој е апла лошо испаднат.
Види погоре кажав дека секој има свој вкус и дека она што за мене е супер не значи дека ќе биде и за тебе

Ах...
Не се работи за тоа што ми е мене супер или тебе супер. Во литературата има некои правила за дела кои вредат и дела кои се не толку вредни. Тоа не го утврдува мојот вкус или невкус.

Тоа е тоа

Анастазија напиша:
Ах...
Не се работи за тоа што ми е мене супер или тебе супер. Во литературата има некои правила за дела кои вредат и дела кои се не толку вредни. Тоа не го утврдува мојот вкус или невкус.
Ок , ако постојано се придржуваш до правилата значи никогаш нема да прочиташ нешто надвор од нив?
Ама ајде , нема што да се докажува сепак мислам дека се е до вкус и моменталната желба за тоа што ни треба да прочитаме , некогаш сме расположени за едно , а некогаш за друго , се зависи од тоа во кој период од животот се наоѓаме!Барем јас така мислам.

Абе ти по расположение можеш да гледаш и шпански серии, па тоа не ги прави квалитетни.
Иначе незнам што сте се фатиле за Тристан и Изолда, тоа дело (ако може да се нарече дело) не се цени од литературен или уметнички аспект, туку повеќе од историски.
Пауло Коељо нема врска, напишал една книга што личи на книга, а све друго му е на стара слава. Вероника реши да умре е само еден просечен роман, со истата идеја како и во сите останати негови книги.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom