Имаме ли информатичка иднина?

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
У втора го учев професорот како да работи во Фотошоп, и му куцав програми во Паскал..

Ај а мене што ми се случи. Проф. вика денес работиме во фрон пејџ. И отвараме со другарите шо седиме заедно фронт пејџ и добро почнавме да правиме веб страна (не баш али така се вика). И сега нели доле има ХТМЛ код, дизајн и привју... И јас кликам ХТМЛ код (пошто знам да работам со кодот) и доаѓа професорката и ми вика излезете надвор. Зашто? Не сте заинтересирани за работата! Што...?!?!?!? Професорке вие знаете ли ние што правиме? Ова е ХТМЛ код професорке... она: А бе излагај надвор и не ми кажувај на мене...
ЗАКЛУЧОК: Не знае ни ХТМЛ код што е... РЕЗИЛ!

Mojata profesorka koja mi predavase vo 1 godina sredno ja znaev od porano.Znaete li od kade?Koga bev 5 oddelenie taa doagjase zaedno so mene na kurs za Word i Exel.I potoa dojde vreme taa da mi soli pamet koga dojdov vo sredna skola.Profesorka so kurs.i sakate decata da naucat nesto

Абе мора да бидат такви предавањата, за нас можеби изгледаат прости и не што што го правиме секојдневно, ама има некои кои сеуште немаат компјутер дома, и мора и така да се научат, инаку за тоа што некои од учениците прават повеќе од што треба е голема грешка на професорот да ги брка од часовио и да има се извикува, едноставно негова длжност е да смисли задачи и за тие што знаат повеќе за да може сите да работат.

Не викам не. А нели се би било полесно информатика да се изучува од 3то или од 4то одделение?

Да да само уште наставниците да беа за тоа заинтересирани и да имаа на што да покажат

tha_Casper напиша:
Не викам не. А нели се би било полесно информатика да се изучува од 3то или од 4то одделение?
Види сеа вака
Има некои промени во програма и децава треба да имаат информатика уше у 2 одд. и мајками ми вика дои до работа да видиш шо се дешава со PCата полни се со вируси. И шо да глеаш децаа си симнуале порки едно друго а наставничката за тоа време на mirc го упознала швалерот па ги остајла децата да праат шо сакаат. А тие кутрите сва среќни на компјутери биле у школо и знаат да "работат на PC" али не се децаа криви него тие шо треба да ги научат нешо. А тоа за Exel у 2 средно па луге кај мене ти дава да напраиш една табела за 5 за време од 40 мин. И шо праиш ти праиш за 5 мин се и после ке добиес 1 пошо си им праел на другите:):pishtoldz
И после сакакме да иаме информатичко опчтество :)

Па можела таа да гледа што прават децата место со швалерот на мирц. Него има и програми соп кои лесно ќе им забрани да влагаат на такви страници. Па и не мора одма интернет да имаат нели?

Програми има али треба некој да знае работи пошо ке треба јас да им трчам секој ден коа ке заебат нешо. Ако тоа наставниците имаат диплома или некој сертификат за информатичар и дигаат чалам демек се рабирале нешо коа за тоа платиле тато и мама или имале јаки врски. А за интернетот е платено од некоја донација за 2 год. од кои едната помина без да се користи инт. и сеа зш да не се искористи оваа шо останала.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom