Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Од кога се спуштени царините? немам прочитано по порталите, затоа незнам...и дали Еуро 4 сеуште е дозволен?

Мој пријател има донесено 2 коли од Швајцарија, па причекуваше да се спуштат, бидејќи за џипот му барале 6000 евра!!!!
деновиве ќе одам кај него(Зајас....:D) и ќе видам точно за кој џип се работи
Seuste mozi da se uvezvat so euro4. Trebase odma posle nova godina da ukinat ama prolongiraja i na seto to namalia na carina za da mozat da dovlezat gjubrinata od nadvor. Cenite se padnati na carina i na vozilata nekade skoro 2 meseci. Ne se mnogu ali sepak za ovie so nosat koli po cel kamion zaniv e bagatela.
Za Jeep mislam deka baska odi carinata.

Seuste mozi da se uvezvat so euro4. Trebase odma posle nova godina da ukinat ama prolongiraja i na seto to namalia na carina za da mozat da dovlezat gjubrinata od nadvor. Cenite se padnati na carina i na vozilata nekade skoro 2 meseci. Ne se mnogu ali sepak za ovie so nosat koli po cel kamion zaniv e bagatela.
Za Jeep mislam deka baska odi carinata.
да, Вранглер е, феноменално изгледа. Му побарале 5900 евра за царина

Во Југославија беше должност секој возач на фиќо, сам да си го поправа количето.
Спојка, свеќички и платинка, и ако возиш накај стража капакот дигнат за да лади

Кога бевме деца и си игравме на улица тие постарите што киснат во каналот во гаражата, ќе викнат едно дете да тркне до продавницата за автоделови, за да донесе некоја манџетна со полуосовина :pos:па детево додека да го запамти ова, па му пишуваат на лист :pos:

Кој не ги поминал овие работи, незнае што е мака. Јас имав Фиат 1300 и ако напишам книга со какви све проблеми на патиштата сум се сретнал, ќе биде бестселер и тоа на сите времиња. Задницата лесна се лизгаше како луда, а замисли....никогаш во живот не сум возел на таа кола зимски гуми!!!!:place:

Редовно од Кичево одевме за Врбјани после Пресека.....живи стории и патешествија беа тоа со летни ќелави гуми да ја качиш Пресека. Плус редовно кварови...

Дечки, сигурно овде има некој со големо знаење и искуство околу автомобили.
Многу ми де допаѓа новиот Цитроен,на ново.
Искуство, мислење, совет?
Благодарам Screenshot_20250429-212600.pngScreenshot_20250429-212600.png

Дечки, сигурно овде има некој со големо знаење и искуство околу автомобили.
Многу ми де допаѓа новиот Цитроен,на ново.
Искуство, мислење, совет?
Благодарам Прегледај го приврзокот 450100Прегледај го приврзокот 450100
Кој мотор? Бензин на 2 тона возило со застава 101 мотор и 100 коњски сили со турбина на алуминиумски блок?

Денес му правев сервис на Пунтото( не беше сервисирано кој знае од кога...го возеше таткото на сопругата), све послабо и послабо влечеше. На компјутер извади грешка на МАФ сензорот. Купив половен(вакви делови никогаш не купувам нови), успат менував и термостат...и кога го извадив капакот и цревото од филтерот за воздух-ми се стемни пред очи.
Досегашниот филтер за воздух бил покус за 1 цм во висина, и така лисја и нечистотија дирекно си влегувале на мрежата од МАФ-от. Што све с е продава ...катастрофа

Сега колата влечи коо луда..

20250429_163320.jpg20250429_164258.jpg20250429_174327.jpg

Кој мотор? Бензин на 2 тона возило со застава 101 мотор и 100 коњски сили со турбина на алуминиумски блок?
Незнам, сега ме збуни.
Зошто?
Сум возел порано старите Ц3 ,ама сега викам нов модел?
Значи не е добар?

Незнам, сега ме збуни.
Зошто?
Значи не е добар?
Тој модел има различни мотори. Од 18 000 евра па може да ти напумпаат и до 100 000 евра ако сакаш. Не си јасен со прашањето!

Незнам, сега ме збуни.
Зошто?
Значи не е добар?
Ako e onaj motor 1.2i,1.2Turbo so kaisot potopen vo maslo odnego begaj. Site go komentiraat citroenot poso e so namalena cena no premnogu slab motor ima za taja sasija. Racunaj so tek na vreme snagata opajga a toj motor e so 3 klipa taka da ne ocekuvaj od motorot kvalitet i izdrzlivost. Da bi imale na primer 1.6Turbo 4klipa motor so 180ks i da e poskap se isplajka ama za 1.0 ili 1.2 motor ne bash.

Денес му правев сервис на Пунтото( не беше сервисирано кој знае од кога...го возеше таткото на сопругата), све послабо и послабо влечеше. На компјутер извади грешка на МАФ сензорот. Купив половен(вакви делови никогаш не купувам нови), успат менував и термостат...и кога го извадив капакот и цревото од филтерот за воздух-ми се стемни пред очи.
Досегашниот филтер за воздух бил покус за 1 цм во висина, и така лисја и нечистотија дирекно си влегувале на мрежата од МАФ-от. Што све с е продава ...катастрофа

Сега колата влечи коо луда..

Прегледај го приврзокот 450102Прегледај го приврзокот 450103Прегледај го приврзокот 450105
Како може овој цилиндар да го филтрира воздухот? Зарем тој што го ставал свесно со "луфта" го вградил?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom